Gość Firekage Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Nie wiem czy jest to imitacja, czy nie - faktem jest, ze przestano to krecic niby z powodu brutalnosci. Zreszta, Basilisk tez "lagodnym" anime nie jest, tylko, ze tutaj troche inaczej brutalnosc wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 z najbardziej brutalnych anime jakie ogladalem to genocyber i apocalypse zero, jakby ktos rowniez lubil takie mega krwawe anime :P, fist of the north star jest rowniez brutalna, wie ktos czy istnieje wersja bez cenzury gdzie krew wyglada normalnie a nie jak blysk flesza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 (edytowane) zna ktos jakies fajne krwawe anime w stylu berserk, gantz? Shigurui. Łamanie palców, wypruwanie trzewi, przecinanie głowy wpół i inne atrakcje. Bardzo... szczegółowe, powiedziałbym. Edytowane 21 Listopada 2009 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 (edytowane) zna ktos jakies fajne krwawe anime w stylu berserk, gantz? Wspomniany Basilisk, myślę że Tokko też by się nadało. No i Afro Samurai- którego nota bene wczoraj obejrzałem w wersji BR, jakość wgniata w ziemię. Świetna animacja w bardzo charakterystycznym stylu, dobre sekwencje walki, ale jednak story dość miałkie w zasadzie zgrany do bólu motyw zemsty, ot tak żeby można było dużo walk pokazać.Imho 7,5/10. Edytowane 22 Listopada 2009 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Ja osobiście nie mogłem Afro Samuraia zdzierżyć ani jedynki, ani dwójki- dostało u mnie jakieś 3-4 /10, właśnie za w miarę dobre sekwencje walki, być może źle do tego anime podszedłem, nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 (edytowane) Nie nie podszedłeś oglądałem na kilka razy, fabuła jest lipna i cienka. Tak naprawdę oglądałem bo świetna jakość obrazu i dzwięku w połączeniu z bardzo dobrą choreografią walk wgniata w fotel ale jakbym miał oceniać jako całość itd. to 4-5/10 jak się oprzeć tylko na walkach i akcji to będzie z 7-8/10 Edytowane 22 Listopada 2009 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Afro Samurai to to, w czym Samuel L. Jackson podkladal glos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Tak, to to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Afro Samurai to to, w czym Samuel L. Jackson podkladal glos? Tia a muzyke podkładał RZA, ale na szczęście jakoś strasznie ona nie razi. U mnie to 7,5 jest tylko za wygląd i walki :) No i motyw z misiem-Vaderem był zabawny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 (edytowane) Nie nie podszedłeś oglądałem na kilka razy, fabuła jest lipna i cienka. Tak naprawdę oglądałem bo świetna jakość obrazu i dzwięku w połączeniu z bardzo dobrą choreografią walk wgniata w fotel ale jakbym miał oceniać jako całość itd. to 4-5/10 jak się oprzeć tylko na walkach i akcji to będzie z 7-8/10 chyba lepiej nie da sie tego ujac :D Hmm może trzeba wziąć się za One Piece? :> Ale na chwilę obecna zgodnie z opinią niektórych wziąłem się za Gundam SEED. Szczerze mówiąc to mam opad szczęki na myśl z którego roku jest ta produkcja. A później jak bardzo rozległy jest Gundam. Podobnie jak Macross. Która seria anime ma podobną rozległość jeśli chodzi o seriale? Z wyjątkiem Dragon Balla? [; usmiejesz sie... ale znow... one piece :D 427 ogladalem wczoraj :D all dostepne tutaj -> http://www.animecrazy.net/one-piece-episode-list/ Edytowane 23 Listopada 2009 przez -mess- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 W sumie z serii molochów to pewnie jeszcze Sailor moon czy Tsubasa by podchodził. A z takich z dla odmiany dobrą ciągła fabułą to Legend of the galactic heroes - 110 epków +2 czy 3 filmy + 30 odcinków Logh gaidena dokręconego jako sequel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Saint Seiya też do krótkich serii nie należy. Haha, Gundam z 1979 roku jest świetny - ten opening i ending - nic nie przypominają dzisiejszych. Oczywiście na +. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Higashi no Eden - bardzo przyjemnie się oglądało, w miarę wciągające i interesujące, ładna kreska, niezłe postacie, super opening. Z wad: udaje realistyczne a jest kompletnie niewiarygodne. Wydaje mi się też, że można było z tego spokojnie zrobić pełną serię (czyli ponad 20 odcinków). Mimo to, 8/10. Appleseed Saga Ex Machina - niezłe cgi, nie tak wysokich lotów jak z Pixara czy choćby Vexille, ale i tak jest ok. Co do samej fabuły to niczym nie intryguje, jest prosta i powiedziałbym raczej typowa. "Seans" był przyjemny. 7/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Do Edenu beda jeszcze dwa filmy ;) Co do grafiki w Ex Machina: IMHO wlasnie w Appleseedzie byla lepsza niz w Vexille, ale w sumie obie serie staly na porownywalnym poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 (edytowane) Co do grafiki w Ex Machina: IMHO wlasnie w Appleseedzie byla lepsza niz w Vexille, ale w sumie obie serie staly na porownywalnym poziomie.+1 przy czym Exa ogladalo mi sie przyjemnoscia, a Vexille przynudzal od samego poczatku az po napisy koncowe. Edit : Panowie, wie moze ktos co sie stalo z 24 i 25 epizodem Hanasakeru Seishounen? Edytowane 24 Listopada 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Eee, poczatkowa akcja w Vexille byla miodzio ;] W srodku troche nudzili, ale ogolnie nie uwazam ogladania tego filmu za czas stracony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Ja w obu od bardzo dawna zatrzymałem się na okolicach 30 minuty :) Ale jeszcze kiedyś się zbiorę i obejrzę do końca. Imho Vexille lepiej wygląda. Jakoś to 3D w nim aż tak bardzo nie działa mi na nerwy jak w Ex machina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2009 (edytowane) Przeczytałem całego Berserka jaki do tej pory wyszedł. 20 lat mangi w 3 dni... taka skala czasowa daje do myślenia. A jeśli chodzi o treść, 10/10. Jedyne jak na razie jeśli chodzi o mangę. Edytowane 29 Listopada 2009 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 Hmm zacząłem Clannad. Dość interesujące. Chyba potrzebuję jakiegoś dobrego Shoujo albo Seinen... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Ja wczoraj łyknąłem Spriggana wersje od thory i muszę powiedzieć, że naprawdę niezły film nie najgorsza fabuła, całkiem dynamiczna akcja nawet kreska przypadła mi do gustu :) ogólnie polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Chyba potrzebuję jakiegoś dobrego ShoujoSzukasz Marmalade Boya. Bardzo dobre shoujo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Szukasz Marmalade Boya. Bardzo dobre shoujo. Mogłem dodać - z ostatnich lat. Dekady maksymalnie :] Chyba zrobiłem się głodny po przeczytaniu dwóch mang - Boku no Hatsukoi wo Kimi ni Sasagu* i Koukou Debut. Nigdy więcej nie zarwę nocy po czteropaku nad połową mangi... *tyle ile wyszło na onemanga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Nienawidzę Clannad. Do tego After story. 10.00001/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 (edytowane) Ultimate Survivor przed kolokwium to złe rozwiązanie, łyknąłem 9 odcinków , zamiast się uczyć. Przypomina mi bardzo Akagi , zarówno w kreska jak i w inteligentnym rozwiązaniu gier hazardowych.(wszelkie Gundamy mogą się uczyć jak powinien wyglądać porządny suspend akcji - i mimo że człowiek widzi w każdym odcinku jak coraz bardziej karkołomne plany bohatera spalają na panewce, a potem się odbija od dna to ogląda się z przyjemnością). PS Plus za to, że o ile w Akagi bohater był geniuszem i wiadomo że zawsze wygra, tutaj nie mamy tej pewności. PS2 Narazie 9 odcinków, zobaczymy jak dalej - ale chyba resztę obejrzę po kolokwium, może w święta. Edytowane 9 Grudnia 2009 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Jezusicku, obejrzałem Tokyo Magnitude 8.0. Jedna z lepszych serii tego roku. Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 (edytowane) Zawiodłem - obejrzałem do końca Ultimate Survivor - 9.5 , jeśli komuś nie przeszkadzają "manly tears" w każdym odcinku i "awesome tissue box" to można z przyjemnością tą serię obejrzeć. PS2 :zzizzy : http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=840758607 jacyś chętni na zakup :P ? Edytowane 9 Grudnia 2009 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Też polecam Tokio Magnitude, nie wiem czy pisałem już czy nie... :unsure: Szkoda że te dvd nie są w jakiejś normalnej cenie przez kup teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 I ta nieszczęsna rozdzielczość NTSC. Odkąd zobaczyłem anime w HD, nawet nie patrzę na inne wersje, niż nie-HD. Chyba że nie zostało wydane/wyświetlone w 720p wzwyż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Co prawda to prawda [; BTW. Powoli kończę Bakemonogatari. Jeszcze 4 epki. Imo jest świetne. Ehh mało czasu w tym roku na anime :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Problem ceny Kup Teraz za TM sie juz rozwiazal ;) A wydanie najwspanialsze nie bedzie, bo to plyta z Chin, wiec na wiecej niz stereo bym raczej nie liczyl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...