Skocz do zawartości
phranzee

Anime

Rekomendowane odpowiedzi

Obejrzalem dark fury. Imo nie jest jakies super, przynajmniej mnie srednio podeszlo ;]

Macie cos jeszcze?:> od czego zaczac?

Ale chcesz czegos w stylu animatrixów czy "normalne" anime? ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, jestem 'lysy' w tych tematach i nie wiem co dobre a co nie. Animatrixy mi sie podobaly, nawet bardzo ;].

Normalne anime? ;] Czyli?

Moze na poczatek jakies pelne filmy, nie seriale odcinkowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za stary na NGE? o_O Wielu dorosłych ludzi nie rozumie do końca przesłania jakie miało to anime. Ja jeszcze jestem w trakcie więc nie mogę się wypowiadać póki co.

btw Teraz ma wyjść nowa wersja Evy bardziej "przystępna" dla zwyczajnego odbiorcy :)

New Evangelion Anime Confirmed

The upcoming October issue of Japan's Newtype Magazine contains a confirmation that Gainax has plans to produce a series of four new Neon Genesis Evangelion motion pictures. The four movies will be an alternate re-telling of the television series story. The new films will be designed to be more accessible and more easily comprehensible to average viewers and viewers not familiar with the original TV series. The first new Evangelion film will be released in Japan next summer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co... Jak pisałem, próbowałem oglądać NGE (ciągle lezy na DVD), ale poziom dialogów i akcji w pierwszych odcinkach był na poziomie pokemonów, więc odpadłem. Natomiast np. Ghost In The Shell i Akira mi się bardzo podobały ;> Jeszcze widziałem pare innych odcinków anime np. Bible Black :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytalem troche o Hellsingu i chyba za niego sie wezme.

Akira - o ktora akire chodzi? Bo jest tego troche... nawet shakira sie znajdzie :lol:.

Serio looknij sobie Vampire hunter D: bloodlust wpierw. Mi sie podobała strasznie fabuła i kreska.

Chociaz ogolnie nie lubie pełnometrazowek, bo 1.5godziny to za mało na pokazanie czegoc ciekawego (:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytalem troche o Hellsingu i chyba za niego sie wezme.

Akira - o ktora akire chodzi? Bo jest tego troche... nawet shakira sie znajdzie :lol:.

he, dla mnei hellsing nie byl fajny, ogladalem go na sile :]

mozesz sobie obejzec elfen lied - moje peirwsze anime i pozostalo do teraz jako najlepsze jakie widzialem, masz tylko 13 odcinkow wiec nie bedziesz sie meczyl jak sie nie spodoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Twelve Kingdoms - po kilku epkach stwierdzam ze to najlepsze anime z gatunku fantasy jakie mialem przyjemnosc ogladac, fabula ciekawie sie rozkreca, a od strony audio-wizualnej jest na prawde super, zobaczymy jak dalej, bo seria ma 45 odcinkow [;

Chyba najlepsze fantasy anime jakie widzialem. Ciekawa fabula, ciekawy swiat, dobra kreska i kawalek ciekawej sciezki dzwiekowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, jestem 'lysy' w tych tematach i nie wiem co dobre a co nie. Animatrixy mi sie podobaly, nawet bardzo ;].

Normalne anime? ;] Czyli?

Moze na poczatek jakies pelne filmy, nie seriale odcinkowe?

Z kinowek to na poczatek:

Vampire Hunter D: BloodLust (juz wspomniany)

Appleseed (2004)

Final Fantasy (The Spirits Within i Advent Children)

SteamBoy (chociaz jest srednie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwie sie, ze jeszcze nic z Ghibli tu nie padlo ;)

Co do ciekawych rzeczy - na pewno przejrzenie tego topicu wyjdzie na zdrowie. Ja na szybko rzuce tylko tytuly paru krotkich seriali (do 13 odcinkow) i kinowek, ktore zrobily na mnie duze wrazenie (kolejnosc przypadkowa):

- Shingentsutan Tsukihime (za kazdym razem, jak pisze ten tytul, to zastanawiam sie ile literowek popelnilem :P )

- Haibane Renmei

- Now and Then, Here and There

- Ghost in the Shell 1 & 2

- Appleseed (2004)

- Genshiken (ale to jest w pelni zrozumiale jak sie jest bardzej obytym w temacie - chco obejrzec zawsze mozna, ciezkie nie jest :) )

- Elfen Lied

- Akira

- Boogiepop Phantom

- Hellsing

- Gunslinger Girl

Tak na poczatek to tyle, jak zbierzesz jeszcze propozycje od innych bedziesz mial ogladania na dluuugi czas ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodalbym jeszcze Ninja Scroll'a i Escaflowne do tego zestawu na poczatek ;]

12 krolestw jest az tak ciekawe? Chyba znow nie dam odpoczac modemowi ( grrr jeszcze 1 odcinek GTO do konca :twisted: )

12 krolestw (chociaz ja wole pisac junni kokki niz twelve kingdoms ;) ) jest genialne - na poczatku jest pare gorszych odcinkow ale potem sie niezle rozkreca i ciezko sie oderwac od poznawania tego swiata.

Co do Fate Stay Night to jak na anime oparte na grze typu hentai jest naprawde dobre :D

Z aktualnie lecacych anime polecam szczerze Zegapain - chyba najlepsza produkcja o mechach w tym roku, interesujaco wykreowany swiat , do tego kilka interesujacych pytan co jest rzeczywistoscia w swiecie wirtualnym/gry itd. Do tego dobra animacja i sciezka dzwiekowa.

PS. Znacie moze jakies dobre strony z newsami co wychodzi w Polsce na plytach dvd/leci w telewizji bo wstyd sie przyznac ale lepiej jestem zorientowany w tym co wlasnie leci w japonii niz u nas :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michaelius

Masz racje :arrow: Po 6 odcinkach Junni Kokki juz chcialem dac sobie spokoj ale skoro sciagnalem wiecej to czemu nie rzucic okiem? I tak oto ciagne dalej :wink:

Zegapain :?: Rzucilem to na gugle galerie i po jednym obrazku chyba sobie daruje na chwile obecna ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba zbliza skie wileki finał Chobits-a hyperze-coś czuje,ze dzisiaj sotatni odcinek :wink:

Swoją driogą wątki w stylu ojciec zakociach!e sie w swojej mechanicznej córce i takie tam motywy to niezłe :wink:

Szkoda ze sie juz konczy...:(

Potem po raz X leci Lain, niby fajne anime, ale ile mozna. W sumie zostaje tylko miec nadzieje ze po niej bedzie znow jakas premierka [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi