Daamain Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) Aż taki początkujący nie jestem (i bynajmniej nie jest to moje pierwsze anime), ale właśnie ściągam NGE - myślę, że będzie to jedne z najlepszych anime, jakie będę oglądał (zresztą produkcje Gainaxu które do tej pory oglądałem - FLCL i He Is My Master trzymały poziom, a słyszałem, że Evangelion jest poważniejszy i o wiele bardziej rozbudowany a i skomplikowany, więc będzie ciekawie)Evangelion to najlepsze anime jakie ogladalem, koniecznie obejrzyj tez End of Evangelion. Bez tego NGE jest niepelne. Wedlug mnei humor to Naruto , Love Hina , Golden Boy.Mnie akurat Love Hina totalnie znudzilo, nawet nie dalem rady skonczyc. Wszystko zalezy od gustu. Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez Daamain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) He is my master trzyma poziom powiadasz? To dobrze bo po Chobits się za to biorę :) A Chobits jak na razie się fajnie zapowiada. Mam też już całe Elfen Lied i spróbuje jakoś przez to przetrwać. ;) Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Evangelion to najlepsze anime jakie ogladalem, koniecznie obejrzyj tez End of Evangelion. Bez tego NGE jest niepelne.Dla mnie evangelion byłby lepszy bez end of evangelion, fajnie sie skończył, mogli to tak zostawic. oczywiscie end of evangelion jest super, ale wolalbym zeby nie istniał :) ( chodziasz wtedy bym pewnie gadał ze mogli by zrobic jakis movie ktory to kończy i wyjaśnia ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Daamian Dobrze ze uzyles jakie ogladalem. Bo dla niektorych NGE stanowi swojego rodzaju zagadke nt poczytalnosci mentalnej autorow ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Mnie Evangelion poruszyl, to ze jest tak niezrozumialy jest w nim najlepsze :) End of Evangelion tez nie wyjasnia wszystkiego, ale gdyby go nie bylo to po serialu pozostalby mega niedosyt :P W EoE jest to co w serialu bylo najlepsze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Co do FLCL - przed zabraniem sie za to polecam obejrzec inne produkcje Gainaxu, bo sporo w tym autoironicznych dzolkow z wlasnych produkcji. NGE bylo moim pierwszym anime, razem z Akira i Ghost in the Shell. Wszystkie trzy mnie wtedy zmiazdzyly, strasznie mi ich klimat podpasowal :) Teraz uwazam Akire za mocno przereklamowany film (jest niezrozumialy w negatywnym sensie, tzn. jest za duzo skrotow myslowych i niewyjasnionych rzeczy), za to pozostale dwa nadal sa bardzo wysoko na mojej liscie. Aha, NGE polecam w miare mozliwosci ogladac po angielsku - dubbing jest moim zdaniem duzo lepszy od oryginalnego (glosy w obu sa OK, natomiast w angielski aktorzy wlozyli IMHO duzo wiecej emocji, no i glos Gendou Ikari jest rewelacyjny), omijac tez szerokim lukiem wersje "remastered", bo zrobili sieczke z muzyka w niektorych scenach. Z dobrych rzeczy poczatkujacym (i nie tylko ;) ) moge polecic Haibane Renmei. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 e, ja ogladalem remastered, dlaczego muzyka jest gorsza ? a Haibane Renmei to nei wie czy dla poczatkujacych, w anime sie za wiele nie dzieje, wydaje sie ze nie ma fabuly ale klimat ta seria ma bardzo wysoki. ja dzisiaj skonczylem ogladac strawberry panic, seria byla calkiem inna niz sie spodziewalem, podobalo mi sie, bardzo smutne dla mnie anime, gatunku dramat romantyczny. Tak mnie zasmucilo, ze zaczolem ogladac FullMetal Alchemist :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 e, ja ogladalem remastered, dlaczego muzyka jest gorsza ?Jest inaczej zmontowana. Np. w pierwszym odcinku, w scenie gdy Shinji rozmawia z ojcem kolo Unit 01, w wersji remastered podklad muzyczny urywa sie gdzies w polowie, co odbiera tej scenie mase dramatyzmu (a jest rewelacyjna, w wersji angielskiej to IMHO majstersztyk, tutaj najbardziej widac roznice miedzy dubbingiem angielskim i japonskim). Mozliwe, ze w tzw. miedzyczasie ktos to cichcem poprawil i juz jest OK, nie sledze tematu na biezaco. Jak komus bardzo zalezy, to postaram sie zripowac owa scene (mam wersje "klasyczna") i wrzucic gdzies na youtube. a Haibane Renmei to nei wie czy dla poczatkujacych, w anime sie za wiele nie dzieje, wydaje sie ze nie ma fabuly ale klimat ta seria ma bardzo wysoki.Ma lekki klimacik, ale jednoczesnie moze byc odczytywane na wiele sposobow i zostawia temat do przemyslen. Do tego niezla kreska, przyjemna muzyka i, ze tak powiem, we have a winner ;) Po prostu nie jest takim mozgotrzepem jak np. NGE, Akira czy Lain. A fabula wbrew pozorom jest, chociaz nie jest to najwiekszy atut tego anime (co nie znaczy, ze jest zla). Pewnie, jak ktos szuka porzadnego sci-fi, to polece mu predzej GitS'a, Ergo Proxy, Cowboy Bebop: the Movie czy Macross Zero, milosnikom kryminalu i trzymajacej w napieciu fabuly podrzuce Monstera, dla fanow fantasy znajdzie sie Twelve Kingdoms, a do posmiania podam GTO albo Love Hina, itd. - ale dla osob pragnacych po prostu obejrzec cos dobrego, bez sprecyzowanych preferencji gatunkowych, Haibane Renmei bedzie jak znalazl. EDIT: siakies literowki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 (edytowane) Ma ktoś namiary na speciala Gto LA? Bo jedyne co znalazłem to torrent z 3 seedami :( Dobra, już mam ;] Cóż można powiedzieć. LA jest naprawdę udaną produkcją. Na początku zapowiadało się że LA będzie lepsze od anime, jednak po ostatnich odcinkach nie mam już takiego zdania. Mimo że powycinano niektóre dłużyzny i niektóre gagi w realu wypadały śmieszniej, to wycięto również mnóstwo śmiesznych scen dzięki którym Onizuka był Great ;> Budżet produkcji nie przewidział również motocykla i w ten sposób Onizuka był członkiem gangu motocyklowego który jeździł na rowerze ;] No i jeszcze Murai aka Prison brejk :lol: Ogólnie GTO LA to świetna produkcja z którą warto sie zapoznać po obejrzeniu anime. Jak dla mnie to 8+/10 Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) Nawet nie mysl o zaczynaniu od NGE, nie sluchaj Vennora, jego pierwszym anime byl Lain :lol2::lol2: A NGE to drugie anime, jakie widziałem. :P Ja zresztą w ogóle nie mogę wyjść z zachwytu nad anime, najlepiej oglądać wszystko. Wróciłem i wreszcie będzie czas na Ergo Proxy, Boogiepop Phantom, Hellsing i resztę... Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tow3r Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 hmm widze ze duzo tu anime freakow jak ja xD Hmmm ja polecam Ah(Oh =pl) My Goddess z licencji w polasce a nie licencji hmm elfen lied kasimasi AMG tv2 Ikki Tousen tez dragon destiny mogl bym sporo wymieniac ale teraz ide hentaia ogladac i mnie łeb boli <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 duzo tu anime freakow jak ja xD (...) ide hentaia ogladac <_<Aż takich to nie, nie... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Aha, NGE polecam w miare mozliwosci ogladac po angielsku - dubbing jest moim zdaniem duzo lepszy od oryginalnego (glosy w obu sa OK, natomiast w angielski aktorzy wlozyli IMHO duzo wiecej emocji, no i glos Gendou Ikari jest rewelacyjny), omijac tez szerokim lukiem wersje "remastered", bo zrobili sieczke z muzyka w niektorych scenach.Przed chwila sprawdzilem pierwszy odcinek NGE Renewal od Basaki, muzyczka jest przez cala rozmowe z ojcem, wiec jak najbardziej mozna brac Renewal. Dla mnie japonski glos Gendou byl swietny, mowisz ze angielski jeszcze lepszy? Moze jakies namiary na dobry release? Widze ze zx ma chyba NGE po angielsku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 mogl bym sporo wymieniac ale teraz ide hentaia ogladac i mnie łeb boli <_<<glupawka mode on> Z reguly ta wymowka byla stosdowana przez plec przeciwna w zgola innym celu :P </glupawka mode off> @Daamain - widac cos sie zmienilo, albo po drodze byl jeszcze jeden release. Na pewno sytuacja, o ktorej mowie, miala miejsce w amerykanskim wydaniu DVD autorstwa ADV z roku bodajze 2002 albo 2003. Wytne wspomniana scene rozmowy i wrzuce na photobucket, zeby chetni mogli sobie porownac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) Przed chwila sprawdzilem pierwszy odcinek NGE Renewal od Basaki, muzyczka jest przez cala rozmowe z ojcem, wiec jak najbardziej mozna brac Renewal. Dla mnie japonski glos Gendou byl swietny, mowisz ze angielski jeszcze lepszy? Moze jakies namiary na dobry release? Widze ze zx ma chyba NGE po angielsku :)W sumie, to czym dokładnie różni się wersja renewal od oryginału? To jedynie poprawiona jakość obrazu? No i oczywiście gdzie można ją dorwać?, bo moje źródła zawodzą. Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Wiecie cos o Hellsingu Ultimate? Wyszly 3 epki i od m-ca nic nowego...przerwa jakas czy to wszystko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wako Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) W sumie, to czym dokładnie różni się wersja renewal od oryginału? To jedynie poprawiona jakość obrazu? No i oczywiście gdzie można ją dorwać?, bo moje źródła zawodzą. Odc. 21,22,23,24 są dłuższe niz normalne wersje, można z nich dowiedzieć się trochę więcej o NGE (nie pamiętm dokładnie co tam było). Wydaje mi się ponadto, że w wersji Renewal była ścieżka 5.1 Gdzie dorwać NGE renewal? polskie hardsuby, wersja 350mb (audio 5.1) lub wersja 230mb. W obu wersjach tylko język japońki -> 2719987[/snapback] Wiecie cos o Hellsingu Ultimate? Wyszly 3 epki i od m-ca nic nowego...przerwa jakas czy to wszystko? http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=3296 -> następny epizod ukaże się w Japoni dopiero 5 października... Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez wako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Tak wydaja tego Hellsinga... jeden epek na pol roku :| Miedzy 2. a 3. byla chyba jeszcze dluzsza przerwa. Pozostaje czekac. Zgodnie z obietnica, fragment z pierwszego odcinka NGE w angielskim dubbingu: http://youtube.com/watch?v=G-feqCG0pME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) Odc. 21,22,23,24 są dłuższe niz normalne wersje, można z nich dowiedzieć się trochę więcej o NGE (nie pamiętm dokładnie co tam było). Wydaje mi się ponadto, że w wersji Renewal była ścieżka 5.1 Gdzie dorwać NGE renewal? polskie hardsuby, wersja 350mb (audio 5.1) lub wersja 230mb. W obu wersjach tylko język japońki -> http://www.basaka.of.pl Ok, dzięki. A na stronie byłem i nie widziałem tam download'u (ni torrent, ni http). Cóż - widocznie muszę jeszcze poszukać. Edit: Mam, mam. Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Tak wydaja tego Hellsinga... jeden epek na pol roku :| Miedzy 2. a 3. byla chyba jeszcze dluzsza przerwa. Pozostaje czekac. Zgodnie z obietnica, fragment z pierwszego odcinka NGE w angielskim dubbingu: http://youtube.com/watch?v=G-feqCG0pME Łeee kiepskie te angielkie glosy :P Ikari Gendou ma znacznie lepszy glos w wersji japonskiej. Czy mi sie wydaje czy wszystkie duby robi ta sama ekipa? Dam glowe ze Shinjiego slyszalem juz w Akirze i Grave of the fireflies. Nie scierpialbym tego glosu, jednak japonski > all. Szkoda ze NGE od KAA stoi w miejscu :( A juz 1.09 premiera Rebuild :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 1. Mam wersje Remastered to znaczy to samo co renewal ? 2. Mam wersje a2002a, na anidb jest napisane "source:LD" co to jest LD ? mi sie bardziej podoba japonski dubbing, Ci angielscy podkładacze głosu za bardzo sie drą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 A mi sie wlasnie podoba, ze sie dra jak trzeba. Sorry, ale jak widze, ze koles sie zrywa z siedzenia walac piescia w stol, az popielniczka podskakuje, a z glosnikow slysze wypowiedz, w ktora jest wlozone tyle emocji co w "poprosze kilo ziemniakow", to cos mi nie gra :P LD = lasedisc: http://en.wikipedia.org/wiki/Laserdisc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pain.exe Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Właśnie obejrzałem "The place promised in our early days" (Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho). Brak słów by opisać geniusz tego filmu. Oprawa audiowizualna zachwyca - lepszego anime jeszcze nie widziałem. Na temat fabuły wolałbym sie nie rozpisywać, to trzeba po prostu zobaczyć. Polecam bezwzględnie każdemu, no chyba, że ktoś naprawdę nienawidzi anime, albo nie jest w stanie pojąć co lepszych (ambitniejszych) produkcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Witch Hunter Robin Zaczynamy... <pssst><clik> <gul-gul> ...ogladac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Najlepsze anime to dragon ball B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 <_< to sie leczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 (edytowane) Dzieki wszystkim za rady i polecone seriale. Zaczne moze od Elfen Lied, a potem zabiore sie za Ghost in the Shell. Dobry wybor filmow na poczatek czy moze jednak cos zmienic? Edytowane 18 Sierpnia 2007 przez luqash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Jaki lubisz klimat to po pierwsze. Bo uwazam EL na 1 anime za ciezki wybor. GitS jako film moze byc na poczatek. Podstawa to wpasowac sie. Blad - to jakbys maniakowi MMO dal Fable ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Właśnie obejrzałem "The place promised in our early days" (Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho). Brak słów by opisać geniusz tego filmu. Oprawa audiowizualna zachwyca - lepszego anime jeszcze nie widziałem. Na temat fabuły wolałbym sie nie rozpisywać, to trzeba po prostu zobaczyć. Polecam bezwzględnie każdemu, no chyba, że ktoś naprawdę nienawidzi anime, albo nie jest w stanie pojąć co lepszych (ambitniejszych) produkcji. Kolejny, ktory sie tym zachwyca... chyba ze mna jest cos nie tak, skoro uwazam ten film za totalnego crapa, od ktorego wieje nuda na kilometr i ktorego jedyna zaleta moga ew. byc wizualia... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Jakie anime polecacie najbardziej, dla ososby której jedynym źródłem japońskiej kreski był DB i Pokemony :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...