Skocz do zawartości
phranzee

Anime

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz, ja osobiście oglądałem GiTSa 3-4 razy więc coś w tym jest ;). Nawet dwójkę obejrzałem 2 razy (chociaż nie wiem czy więcej zrozumiałem).

Serial czy film? SAC moge ogladac pare razy , ale filmu nie zamierzam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AragornPL: NGE oglądałem jako drugie anime - kiedy zaczynałem. Zobaczyłem kiedyś jeden odcinek na Hyperze i po jakimś czasie wszedłem w posiadanie wszystkich części i postanowiłem przez to przebrnąć.

To oczywiście jedno z najlepszych anime, jakie widziałem.

A'propo ostatnich odcinków - to zakończenie alternatywne odbywające się w umysłach bohaterów.

Właściwym zakończeniem jest oczywiście End of Evangelion :).

No i już niedługo 1. września, czyli premiera Evangelion Shin Gekijouban!

A jeżeli chcesz obejrzeć coś jeszcze trudniejszego niż NGE, to zaopatrz się w Boogiepop Phantom - ja jakoś daję radę :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AragornPL: NGE oglądałem jako drugie anime - kiedy zaczynałem. Zobaczyłem kiedyś jeden odcinek na Hyperze i po jakimś czasie wszedłem w posiadanie wszystkich części i postanowiłem przez to przebrnąć.

To oczywiście jedno z najlepszych anime, jakie widziałem.

A'propo ostatnich odcinków - to zakończenie alternatywne odbywające się w umysłach bohaterów.

Właściwym zakończeniem jest oczywiście End of Evangelion :).

No i już niedługo 1. września, czyli premiera Evangelion Shin Gekijouban!

A jeżeli chcesz obejrzeć coś jeszcze trudniejszego niż NGE, to zaopatrz się w Boogiepop Phantom - ja jakoś daję radę :).

z evangelionem to jest tylko hipoteza, jest wiele innych. dla mnie zakonczenie w serialu jest prawdziwym zakonczeniem a end of evangelion jest zakonczeniem alternatywnym ( wymuszonym przez fanow na tworce evangeliona, tak mi kolezanka mowila ze gdziesz czytala ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z evangelionem to jest tylko hipoteza, jest wiele innych. dla mnie zakonczenie w serialu jest prawdziwym zakonczeniem a end of evangelion jest zakonczeniem alternatywnym ( wymuszonym przez fanow na tworce evangeliona, tak mi kolezanka mowila ze gdziesz czytala ).

Na 2 ostatnie odcinki zabraklo kasy i wyszly jakie wyszly :P Prawdziwym zakonczeniem mial byc EoE, patrz zapowiedz na koncu 24 epka. Tak w ogole to angielski dub jest do niczego, Shinji nie potrafi krzyczec xP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc, dziwne zakończenie NGE to "sztuka" sama w sobie (pewnie dlatego o tym serialu tak głośno, jakby się normalnie zakończył to byłoby to kolejne dobre anime, a tak widać co się porobiło), inna hipoteza głosi, że główny gościu od fabuły miał nawrót depresji w czasie tych dwóch odcinków (notabene historię jego choroby możemy śledzić u Shinjiego), zresztą parę takich ciekawostek idzie znaleźć na wikipedii.

Edytowane przez Thomas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wikipedia

Po zakończeniu emisji serialu w telewizji Gainax i Hideaki Anno otrzymali liczne listy i e-maile od fanów, zarówno z gratulacjami, jak i krytykujące ostatnie dwa odcinki. Wśród tych ostatnich znajdowały groźby i listy wyrażające zawiedzenie fanów, którzy uważali, że Anno zrujnował serial. Z powodu tych odpowiedzi Gainax rozpoczął projekt, aby stworzyć film z „właściwym” zakończeniem. Gainax wydał najpierw Shitō shinsei (Neon Genesis Evangelion: Death and Rebirth), zawierający skondensowany serial TV (Death) i połowę „właściwego” zakończenia (Rebirth). Projekt został ukończony w rok później, zawierał kompletną część Rebirth, pod tytułem The End of Evangelion.

Koles zrobil sobie evangeliona, zrobil sobie swoje zakończenie. Jednak dostal tysiac maili ze zakonczenie jest niefajne, wiedz zeby sie odczepili zrobił "prawdziwe" "właściwe" zakończenie. End of Evangelion zrobiony na sile, nie miał istnieć.

kurde jeszcze troszke tego gadania o evangelionie to zaraz go obejrze znowu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wikipedia

Koles zrobil sobie evangeliona, zrobil sobie swoje zakończenie. Jednak dostal tysiac maili ze zakonczenie jest niefajne, wiedz zeby sie odczepili zrobił "prawdziwe" "właściwe" zakończenie. End of Evangelion zrobiony na sile, nie miał istnieć.

kurde jeszcze troszke tego gadania o evangelionie to zaraz go obejrze znowu :P

Obejrzyj jeszcze raz i szczegolna uwage zwroc na koniec 24 odcinka :P Zobaczysz zapowiedz EoE, a nie sesji terapeutycznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w 2 dni obejrzałem - to był mój dotychczasowy rekord, 18 odcinków w jeden dzień :).

Pfff... ja z kumplem wciagnalem Chobitsy na jeden raz (a wczesniej poszlo jeszcze cos krotkiego na rozgrzewke) ;)

A jeżeli chcesz obejrzeć coś jeszcze trudniejszego niż NGE, to zaopatrz się w Boogiepop Phantom - ja jakoś daję radę :) .

A potem wrzucasz sobie Lain albo Texhnolyze i zaliczasz reset mozgu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na razie mój rekord to 15 odcinków na raz, ale w tym dniu obejrzałem jeszcze 6 wcześniej. Czyli w sumie 21 na dzien :)

Teraz też bym tak oglądał, ale nie ma czasu za bardzo. 3 się zbliża i trzeba korzystać póki można ;)

Edytowane przez JROX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzalem Higurashi No Naku Koro Ni... is it can be answers tiem now please, kthx?

Higurashi no naku koro ni jest na podstawie Visual novel ( h-game ). W takich grach jest kilka ściezek, kazda sciezka skupia sie na na jakiejs dziewczynie ( ktora zwykle w takiej grze przeruchasz ), sciezki to sa takie alternatywne zakonczenia.

Gra Higurashi składa sie z 8 czesci: 4 cześci pytań i 4 czesci odpowiedzi

W anime zekranizowano 4 czesci pytan i 2 czesci odpowiedzi

W Higurashi no nako koro ni kai poczatek jest wymyslony przez tworcow anime a koniec są to 2 cześci odpowiedzi.

Edytowane przez sesq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Higurashi no naku koro ni jest na podstawie Visual novel ( h-game ). W takich grach jest kilka ściezek, kazda sciezka skupia sie na na jakiejs dziewczynie ( ktora zwykle w takiej grze przeruchasz ), sciezki to sa takie alternatywne zakonczenia.

W Higurashi no nako koro ni kai poczatek jest wymyslony przez tworcow anime a koniec są to 2 cześci odpowiedzi.

Dość bezpośrednio :lol2:.

Costi, i jak się podobało? :)

U mnie przybywa odcinków "Kai", ale obejrzę sobie dopiero, kiedy będę miał całość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie jestem po 27 odcinku Death Note.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
L był moją ulubioną postacią... szkoda że już go nie ma. Ale z drugiej strony Raito jest głównym bohaterem więc mam mieszane uczucia teraz... ;)

W każdym razie porządne Anime. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc Spirited Away jakieś 2 miesiące temu puścili nawet w TVP 2 (oczywiście z polskim dubbingiem) i muszę się przyznać, że mile mnie zaskoczyło. Ot porządne anime z morałem (nie wciskanym na siłę), niezgorszą kreską i bez stosu walających się trupów (tudzież mechów), jak dla mnie dobra piątka. Nawet dubbing był całkiem nieźle zrobiony i nie przeszkadzał.

Edytowane przez Thomas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez czytalem trivia na ANN :P Teraz czekam, az sie Kai zakonczy.

@Vennor - tak, podobalo, ale z wystawieniem oceny poczekam, az obejrze drugi sezon (ktory ma rzekomo zawierac odpowiedzi). W przeciwnym przypadku musialbym mocno zanizyc ocene za brak logiki w fabule w paru miejscach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem jeszcze Toki wo Kakeru Shoujo i muszę powiedzieć, że bardzo mnie zaskoczyło.

Jestem zachwycony.

Wydaje mi się, że zasługuje na miejsce na szczycie listy aniDB (choć jak dla mnie - na równi z paroma innymi tytułami).

Jedno wyrażenie podsumowujące całe anime: "sugoi!" i jedno zdanie: "Chiaki no baka", bo końcówka nie była po mojej myśli; choć było więcej momentów, w których wydarzyło się coś, czego w ogóle się nie spodziewałem :).

Mimo to z czystym sercem 10/10; dałbym więcej, gdybym mógł :wub:.

Wśród filmów (anime), które widziałem Toki wo Kakeru Shoujo zasiada na tronie wraz z Byousoku 5 Centimeter i Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho.

@Vennor - tak, podobalo, ale z wystawieniem oceny poczekam, az obejrze drugi sezon (ktory ma rzekomo zawierac odpowiedzi). W przeciwnym przypadku musialbym mocno zanizyc ocene za brak logiki w fabule w paru miejscach.

Rozumiem :). Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie wlasnie zabieram za Crest Of The Stars - po wczorajszym graniu w Twilight Imperium naszlo mnie na jakas space opere ;]

mmm, napiszesz co i jak, bo mialem w planie to ogladac ale napalilem sie i czekam na Magical Girl Lyrical Nanoha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stwierdzam komisyjnie, jednoosobowo, że Death Note się oglądało fajnie, ale od pewnego momentu (śmierci...) było już gorzej. Zakończenie nie mogło by być inne w tym Anime jednak i tak uważam je za spierdzielone :P

W każdym razie Anime godne polecenia :)

Od jutra NGE...

Edytowane przez JROX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam w planach teraz NGE, potem jak przełamiemy z kumplami problemy natury technicznej to będzie Ergo Proxy, GTO, i Dokuro-chan (wiem poryte, ale po pierwszej scenie mi się spodobało :lol2: , nie wiem co ze mną ostatnio jest że z takich rzeczy mam niezły ubaw :blink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi