Gość Firekage Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Wiesz, ja osobiście oglądałem GiTSa 3-4 razy więc coś w tym jest ;). Nawet dwójkę obejrzałem 2 razy (chociaż nie wiem czy więcej zrozumiałem).Serial czy film? SAC moge ogladac pare razy , ale filmu nie zamierzam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Film, gdyby chodziło o serial dopisałbym (SAC), zresztą GiTS było jednym z pierwszych porządnych anime które oglądałem , może to dlatego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 AragornPL: NGE oglądałem jako drugie anime - kiedy zaczynałem. Zobaczyłem kiedyś jeden odcinek na Hyperze i po jakimś czasie wszedłem w posiadanie wszystkich części i postanowiłem przez to przebrnąć. To oczywiście jedno z najlepszych anime, jakie widziałem. A'propo ostatnich odcinków - to zakończenie alternatywne odbywające się w umysłach bohaterów. Właściwym zakończeniem jest oczywiście End of Evangelion :). No i już niedługo 1. września, czyli premiera Evangelion Shin Gekijouban! A jeżeli chcesz obejrzeć coś jeszcze trudniejszego niż NGE, to zaopatrz się w Boogiepop Phantom - ja jakoś daję radę :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 15 epków Death Note poszło. Jak na razie bardzo mi się podoba :) Ciekawe co będzie potem ;) Ide dalej oglądać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 AragornPL: NGE oglądałem jako drugie anime - kiedy zaczynałem. Zobaczyłem kiedyś jeden odcinek na Hyperze i po jakimś czasie wszedłem w posiadanie wszystkich części i postanowiłem przez to przebrnąć. To oczywiście jedno z najlepszych anime, jakie widziałem. A'propo ostatnich odcinków - to zakończenie alternatywne odbywające się w umysłach bohaterów. Właściwym zakończeniem jest oczywiście End of Evangelion :). No i już niedługo 1. września, czyli premiera Evangelion Shin Gekijouban! A jeżeli chcesz obejrzeć coś jeszcze trudniejszego niż NGE, to zaopatrz się w Boogiepop Phantom - ja jakoś daję radę :). z evangelionem to jest tylko hipoteza, jest wiele innych. dla mnie zakonczenie w serialu jest prawdziwym zakonczeniem a end of evangelion jest zakonczeniem alternatywnym ( wymuszonym przez fanow na tworce evangeliona, tak mi kolezanka mowila ze gdziesz czytala ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 z evangelionem to jest tylko hipoteza, jest wiele innych. dla mnie zakonczenie w serialu jest prawdziwym zakonczeniem a end of evangelion jest zakonczeniem alternatywnym ( wymuszonym przez fanow na tworce evangeliona, tak mi kolezanka mowila ze gdziesz czytala ).Na 2 ostatnie odcinki zabraklo kasy i wyszly jakie wyszly :P Prawdziwym zakonczeniem mial byc EoE, patrz zapowiedz na koncu 24 epka. Tak w ogole to angielski dub jest do niczego, Shinji nie potrafi krzyczec xP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) Szczerze mówiąc, dziwne zakończenie NGE to "sztuka" sama w sobie (pewnie dlatego o tym serialu tak głośno, jakby się normalnie zakończył to byłoby to kolejne dobre anime, a tak widać co się porobiło), inna hipoteza głosi, że główny gościu od fabuły miał nawrót depresji w czasie tych dwóch odcinków (notabene historię jego choroby możemy śledzić u Shinjiego), zresztą parę takich ciekawostek idzie znaleźć na wikipedii. Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 wikipedia Po zakończeniu emisji serialu w telewizji Gainax i Hideaki Anno otrzymali liczne listy i e-maile od fanów, zarówno z gratulacjami, jak i krytykujące ostatnie dwa odcinki. Wśród tych ostatnich znajdowały groźby i listy wyrażające zawiedzenie fanów, którzy uważali, że Anno zrujnował serial. Z powodu tych odpowiedzi Gainax rozpoczął projekt, aby stworzyć film z „właściwym” zakończeniem. Gainax wydał najpierw Shitō shinsei (Neon Genesis Evangelion: Death and Rebirth), zawierający skondensowany serial TV (Death) i połowę „właściwego” zakończenia (Rebirth). Projekt został ukończony w rok później, zawierał kompletną część Rebirth, pod tytułem The End of Evangelion. Koles zrobil sobie evangeliona, zrobil sobie swoje zakończenie. Jednak dostal tysiac maili ze zakonczenie jest niefajne, wiedz zeby sie odczepili zrobił "prawdziwe" "właściwe" zakończenie. End of Evangelion zrobiony na sile, nie miał istnieć. kurde jeszcze troszke tego gadania o evangelionie to zaraz go obejrze znowu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 15 epków Death Note poszło. Jak na razie bardzo mi się podoba :) Ciekawe co będzie potem ;) Ide dalej oglądać :P Ja w 2 dni obejrzałem - to był mój dotychczasowy rekord, 18 odcinków w jeden dzień :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 wikipedia Koles zrobil sobie evangeliona, zrobil sobie swoje zakończenie. Jednak dostal tysiac maili ze zakonczenie jest niefajne, wiedz zeby sie odczepili zrobił "prawdziwe" "właściwe" zakończenie. End of Evangelion zrobiony na sile, nie miał istnieć. kurde jeszcze troszke tego gadania o evangelionie to zaraz go obejrze znowu :P Obejrzyj jeszcze raz i szczegolna uwage zwroc na koniec 24 odcinka :P Zobaczysz zapowiedz EoE, a nie sesji terapeutycznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Ja w 2 dni obejrzałem - to był mój dotychczasowy rekord, 18 odcinków w jeden dzień :).Pfff... ja z kumplem wciagnalem Chobitsy na jeden raz (a wczesniej poszlo jeszcze cos krotkiego na rozgrzewke) ;) A jeżeli chcesz obejrzeć coś jeszcze trudniejszego niż NGE, to zaopatrz się w Boogiepop Phantom - ja jakoś daję radę :) .A potem wrzucasz sobie Lain albo Texhnolyze i zaliczasz reset mozgu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Pfff... ja z kumplem wciagnalem Chobitsy na jeden raz (a wczesniej poszlo jeszcze cos krotkiego na rozgrzewke) ;)Ale ja jestem początkujący! :P A potem wrzucasz sobie Lain albo Texhnolyze i zaliczasz reset mozgu :)^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) Jak na razie mój rekord to 15 odcinków na raz, ale w tym dniu obejrzałem jeszcze 6 wcześniej. Czyli w sumie 21 na dzien :) Teraz też bym tak oglądał, ale nie ma czasu za bardzo. 3 się zbliża i trzeba korzystać póki można ;) Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Obejrzalem Higurashi No Naku Koro Ni... is it can be answers tiem now please, kthx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 (edytowane) Obejrzalem Higurashi No Naku Koro Ni... is it can be answers tiem now please, kthx?Higurashi no naku koro ni jest na podstawie Visual novel ( h-game ). W takich grach jest kilka ściezek, kazda sciezka skupia sie na na jakiejs dziewczynie ( ktora zwykle w takiej grze przeruchasz ), sciezki to sa takie alternatywne zakonczenia. Gra Higurashi składa sie z 8 czesci: 4 cześci pytań i 4 czesci odpowiedzi W anime zekranizowano 4 czesci pytan i 2 czesci odpowiedzi W Higurashi no nako koro ni kai poczatek jest wymyslony przez tworcow anime a koniec są to 2 cześci odpowiedzi. Edytowane 1 Września 2007 przez sesq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Higurashi no naku koro ni jest na podstawie Visual novel ( h-game ). W takich grach jest kilka ściezek, kazda sciezka skupia sie na na jakiejs dziewczynie ( ktora zwykle w takiej grze przeruchasz ), sciezki to sa takie alternatywne zakonczenia. Gra Higurashi składa sie z 8 czesci: 4 cześci pytań i 4 czesci odpowiedzi W anime zekranizowano 4 czesci pytan i 2 czesci odpowiedzi W Higurashi no nako koro ni kai poczatek jest wymyslony przez tworcow anime a koniec są to 2 cześci odpowiedzi. Dość bezpośrednio :lol2:. Costi, i jak się podobało? :) U mnie przybywa odcinków "Kai", ale obejrzę sobie dopiero, kiedy będę miał całość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Na razie jestem po 27 odcinku Death Note. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « L był moją ulubioną postacią... szkoda że już go nie ma. Ale z drugiej strony Raito jest głównym bohaterem więc mam mieszane uczucia teraz... ;) W każdym razie porządne Anime. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Spirited Away, krótko - najlepsza produkcja studia Ghibli jaką dotychczas widziałem :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) Szczerze mówiąc Spirited Away jakieś 2 miesiące temu puścili nawet w TVP 2 (oczywiście z polskim dubbingiem) i muszę się przyznać, że mile mnie zaskoczyło. Ot porządne anime z morałem (nie wciskanym na siłę), niezgorszą kreską i bez stosu walających się trupów (tudzież mechów), jak dla mnie dobra piątka. Nawet dubbing był całkiem nieźle zrobiony i nie przeszkadzał. Edytowane 2 Września 2007 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Higurashi no naku koro ni jest na podstawie Visual novel ( h-game ). W takich grach jest kilka ściezek, kazda sciezka skupia sie na na jakiejs dziewczynie ( ktora zwykle w takiej grze przeruchasz ), sciezki to sa takie alternatywne zakonczenia. Gra Higurashi składa sie z 8 czesci: 4 cześci pytań i 4 czesci odpowiedzi W anime zekranizowano 4 czesci pytan i 2 czesci odpowiedzi W Higurashi no nako koro ni kai poczatek jest wymyslony przez tworcow anime a koniec są to 2 cześci odpowiedzi. Tez czytalem trivia na ANN :P Teraz czekam, az sie Kai zakonczy. @Vennor - tak, podobalo, ale z wystawieniem oceny poczekam, az obejrze drugi sezon (ktory ma rzekomo zawierac odpowiedzi). W przeciwnym przypadku musialbym mocno zanizyc ocene za brak logiki w fabule w paru miejscach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) Obejrzałem jeszcze Toki wo Kakeru Shoujo i muszę powiedzieć, że bardzo mnie zaskoczyło. Jestem zachwycony. Wydaje mi się, że zasługuje na miejsce na szczycie listy aniDB (choć jak dla mnie - na równi z paroma innymi tytułami). Jedno wyrażenie podsumowujące całe anime: "sugoi!" i jedno zdanie: "Chiaki no baka", bo końcówka nie była po mojej myśli; choć było więcej momentów, w których wydarzyło się coś, czego w ogóle się nie spodziewałem :). Mimo to z czystym sercem 10/10; dałbym więcej, gdybym mógł :wub:. Wśród filmów (anime), które widziałem Toki wo Kakeru Shoujo zasiada na tronie wraz z Byousoku 5 Centimeter i Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho. @Vennor - tak, podobalo, ale z wystawieniem oceny poczekam, az obejrze drugi sezon (ktory ma rzekomo zawierac odpowiedzi). W przeciwnym przypadku musialbym mocno zanizyc ocene za brak logiki w fabule w paru miejscach.Rozumiem :). Edytowane 2 Września 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 A ja sie wlasnie zabieram za Crest Of The Stars - po wczorajszym graniu w Twilight Imperium naszlo mnie na jakas space opere ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 A ja sie wlasnie zabieram za Crest Of The Stars - po wczorajszym graniu w Twilight Imperium naszlo mnie na jakas space opere ;]mmm, napiszesz co i jak, bo mialem w planie to ogladac ale napalilem sie i czekam na Magical Girl Lyrical Nanoha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) Stwierdzam komisyjnie, jednoosobowo, że Death Note się oglądało fajnie, ale od pewnego momentu (śmierci...) było już gorzej. Zakończenie nie mogło by być inne w tym Anime jednak i tak uważam je za spierdzielone :P W każdym razie Anime godne polecenia :) Od jutra NGE... Edytowane 2 Września 2007 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Zakończenie nie mogło by być inne w tym Anime jednak i tak uważam je za spierdzielone :PJa też narzekałem :). Od jutra NGE...Ja czekam na Evangelion-a Shin Gekijouban ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 A ja mam w planach teraz NGE, potem jak przełamiemy z kumplami problemy natury technicznej to będzie Ergo Proxy, GTO, i Dokuro-chan (wiem poryte, ale po pierwszej scenie mi się spodobało :lol2: , nie wiem co ze mną ostatnio jest że z takich rzeczy mam niezły ubaw :blink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Mniam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 (edytowane) Nie wiem, jakoś mieszane uczucia budzi we mnie wygląd tego nowego NGE, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu (najgorsze, że na następne części będziemy musieli czekać rok/2 lata). Edytowane 3 Września 2007 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Nie mów, bo ten stary strasznie staro i biednie wygląda przy nowym :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...