Skocz do zawartości
phranzee

Anime

Rekomendowane odpowiedzi

@JROX Najlepiej przejrzyj wikipedie dla uzupełnienia informacji, ja na szczęście wpierw zajrzałem na wiki i nie miałem takich jazd w trakcie oglądnia.

(dumny::mode-on)

@s0n1c - chyba opłaca się uczyć japońskiego, udało mi się z pamięci odcyfrować ostatni wyraz z twojego podpisu ;)

(dumny::mode-off)

Za dużo chyba tego anime, oglądam właśnie "Ergo proxy" i strój (a czasami zachowanie) Vincenta Law'a strasznie przypominają Vasha Stampede z "Triguna" (za dużo tych czerwonych płaszczy)

Edytowane przez Thomas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EoE -> Dolar poszedl od reki XD (mam nadzieje, ze dowcip zalapany).

Damn, co by tu teraz obejrzec.

Poradzcie ->KLIK<-

Ps. Lista zdeczka zaktualizowana.

do wyboru:

Trudnijsze, wymagajace koncentracji - boogiepop phantom

Jedyne w swoim rodzaju i zokujące jak evangelion - Higurashi no Naku Koro ni

Spokojne i z wolną akcją - Mushishi

ale najlepiej wybierz sobie sam co chcesz ogladac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@s0n1c - chyba opłaca się uczyć japońskiego, udało mi się z pamięci odcyfrować ostatni wyraz z twojego podpisu ;)

Hiragana znana na pamiec? :wink:

do wyboru:

Trudnijsze, wymagajace koncentracji - boogiepop phantom

Jedyne w swoim rodzaju i zokujące jak evangelion - Higurashi no Naku Koro ni

Spokojne i z wolną akcją - Mushishi

ale najlepiej wybierz sobie sam co chcesz ogladac

Boogiepop phantom - Sie zobaczy sie. Ale mam nadzieje, ze nie ciezkie jak SE Lain. (OMFG!)

Higurashi no Naku Koro ni - Hmm sciagne 2 ep. (Po 1 mialem ostry niesmak, a wszyscy zachwycaja sie tym tytulem).

Mushishi - j/w.

Musze sobie sciagnac:

Byousoku 5 Centimeter.

Taki quick watch. Zobaczymy czy ocena nie przesadzona.

Zreszta przydalo by sie obejrzec to co juz sciagniete. (Hmm Bleach? :lol2: - roxuje na mojej liscie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Devil May Cry ma 12 odcinków, polecam sciągnąć wersję S^M bo są napisy do niej ;] Polecam, bo naprawdę porządne anime ;)

To ja polecam wersje 2751718[/snapback]

W temacie anime jestem nowy :oops: wiec proszę bardziej doświadczonych o radę. Jakie anime o tematyce samochodów , wyścigów polecacie. Świetne Initial D mam juz za sobą ale wciąż pozostał niedosyt :mur: .

Oczywiscie mam rozumiec, ze obejrzane zostaly wszystkie czesci, oavki i kinowka.

Jesli tak to wyszukiwarka podpowiada mi Capeta.

Edytowane przez s0n1c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boogiepop phantom - Sie zobaczy sie. Ale mam nadzieje, ze nie ciezkie jak SE Lain. (OMFG!)

Jest jeszcze trudniejsze do zrozumienia niż Lain.

Higurashi no Naku Koro ni - Hmm sciagne 2 ep. (Po 1 mialem ostry niesmak, a wszyscy zachwycaja sie tym tytulem).

Obejrzyj co najmniej pierwsze cztery, to pewnie Ci się spodoba.

Hellsing Ultimate skończony (tyle, ile na chwilę obecną jest).

Część trzecia najlepsza z serii (ale oczywiście Hellsing'a 2002 nie przebija).

Okropnie brakuje mi tu typowej "Hellsingowe" muzyki.

No i te komiczne, komediowe wstawki - nieudane posunięcie.

Jutro Air the Movie.

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hellsing Ultimate skończony (tyle, ile na chwilę obecną jest).

Część trzecia najlepsza z serii (ale oczywiście Hellsing'a 2002 nie przebija).

Okropnie brakuje mi tu typowej "Hellsingowe" muzyki.

Ja narazie nie zamierzam sięgać po Ultimate (poczekam, aż więcej części wyjdzie), ale jeśli nie czytałeś mangi to rzeczywiście humor może dobijać (zresztą w trakcie czytania mangi też czasami dobija :) ), ale z muzyką może być rzeczywiście problem - po prostu ścieżka dźwiękowa z serialu była tak dobra, że wszystko co teraz do niej porównamy będzie gorsze (do teraz czasami wrzucam sobie OST do przesłuchania), trzeba będzie to jakoś przeżyć. Żeby tylko znalazła się grupa która poprowadziłaby tak samo "Berserka" (Berserk Ultimate - hmm :> ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja narazie nie zamierzam sięgać po Ultimate (poczekam, aż więcej części wyjdzie)

Ma byc jeszcze jedna. Kiedy? When it's done...

Jest jeszcze trudniejsze do zrozumienia niż Lain.

I tak, i nie. Tak, bo trzeba sie bardzo nad serialem skupic. Nie, bo da sie fabule zlozyc do kupy w sensowna calosc (w przeciwienstwie do SE Lain, ktore zostawia po prostu kupe niewiadomych).

Delikatny jestes :P Jak dla mine te wstawki to byla totalna klapa. Tworcy widac wzieli sobie dokladna ekranizacje mangi za bardzo do serca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, nie czytałem mangi :).

(...)

Widzę, że nie jestem sam i wysunąłem słuszne uwagi.

No i powiem to jeszcze raz: muzyka w serialu była świetna :).

I tak, i nie. Tak, bo trzeba sie bardzo nad serialem skupic. Nie, bo da sie fabule zlozyc do kupy w sensowna calosc (w przeciwienstwie do SE Lain, ktore zostawia po prostu kupe niewiadomych).

Jakby nie patrzeć, masz rację :).

Delikatny jestes :P Jak dla mine te wstawki to byla totalna klapa. Tworcy widac wzieli sobie dokladna ekranizacje mangi za bardzo do serca.

:lol2:

To powiem inaczej: może i są nieco śmieszne ale to jeden z najpoważniejszych błędów Ultimate (z mojego punktu widzenia) i zupełnie nie pasują do Hellsing'a. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy jak? Chlopak, dziewczyna i mech? :wink: Do tego 40+epek? :lol2:

Sprecyzuj klimat [;

Swoja droga konczy sie Darker Than Black i moge powiedziec ze to jest jedno z lepszych anime - jesli nie spieprza koncowki (3ep! jeszcze!)...

chodzi o to, że dałem za niego 3DVD i patrze po fragmentach a to wyglada jak fullmetal alchemist. jak to faktycznie jest jak fullmetal alchemist to wole zmarnować 3dvd niż 3dvd i 11 godzin życia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm 5ep Claymore - nie jest tragicznie. Zobaczymy co bedzie dalej. Wiekszych brakow nie znalazlem na chwile obecna...

Devil May Cry :arrow: Ile kosztuje 1 czesc gry? Bo chyba nie nadazam za cietym jezykiem i watkiem fabularnym... A obejzalem tylko 1 ep <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi