Skocz do zawartości
Gość KLISZCZAK92

9800 Gtx + Vs 250 Gts

Rekomendowane odpowiedzi

Gość KLISZCZAK92

Panowie mam pytanie do was która karta graficzna jest lepsza??

GeForce with CUDA GTS 250 EVGA 512B 2x DVI (PCI-E) Superclocked czy GeForce with CUDA 9800 GTX+ EVGA 512MB 2xDVI (PCI-E) Superclocked???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale poprostu ATI jest gorsza ogólnie od nvidi tylko cenowo tańsza o połowe

Większej głupoty dawno nie słyszałem :damage_wall:

HD 4850 DDR5 to karta porównywalna do HD 4870, więc lepsza, szybsza niż GTS 250 i 9800GTX+. Nie ma czegoś takiego jak nie lubię AMD, czy Nvidia. Zamiast pisać stek bzdur wyssanych z palca, poczytaj trochę w sieci.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mówie tylko interesuje mnie te karty a nie inne

Dlaczego GTS 250 a nie HD 4850 na DDR5 (na DDR3 są pozostałe)? Jest to bodaj najlepsza karta do 550 zł, nic lepszego, nowego za te pieniądze nie znajdziesz, tutaj każdy ci to potwierdzi. Z mojej strony EOT.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak napisali przedmówcy te 2 karty to dokładnie to samo tylko z nową nazwą .

Jeśli masz alergię do ati (nie mam pojęcia dlaczego ale co poradzić są ludzie i inni ludzie- ich też szanujemy ;) ) to mozę jakiegoś gtx 260 ? Karta wcale neijest tak dużo droższa od gts 250 a wyraźnie szybsza. Do tego podobno cena nie gra roli ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale jak ??? Przeciez GTS 250 to nowszy chipset niz stary juz jak swiat G92 !!! Nowszy, cena wyzsza wiec lepszy, bierz GTS 250 ! ;)

9800gtx+ jest na G92b - stary jak świat, tylko w nieco nowszej technologii wykonany - 55nm

GTS 250 jest na G92b różni się wyłącznie tym, ze są wersje z 1GB GDDR3

Owszem również w tej cenie polecam ATI 4850, ale jak kolega lubi NV to niech bierze GTS 250, a najlepiej GTX 260

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sarkazm sarkazmem, ale śmiem sie z nim nie zgodzić. On pisze:

Nowszy, cena wyzsza wiec lepszy

Ostatnio miałem taką sytuację - gość chciał używkę 8800GTS 512 - no i szukałem szukałem ale wszystkie 350-400zł, a GTS 250 kozstował 440zł więc wybór raczej prosty.

Pamiętać należy też że 9800GTX+ niemal wszystkie do ostatniej sztuki kosztowały minimum 600zł, a teraz GTS 250 są właśnie od 450zł. Także to jest całkiem niegłupi zakup.

Pomijam oczywiście fakt, że w tej cenie lepiej wziąć 4850/4770 :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam pytanie do was która karta graficzna jest lepsza??

GeForce with CUDA GTS 250 EVGA 512B 2x DVI (PCI-E) Superclocked czy GeForce with CUDA 9800 GTX+ EVGA 512MB 2xDVI (PCI-E) Superclocked???

Odpowiadam na Twoje pytanie nie robiąc OT tak jak mądrąłki powyżej co tylko potrafią pisac HD4850

GeForce GTS 250 Superclocked

Performance

NVIDIA GTS 250

771 MHz GPU

128 Processing Cores

400 MHz RAMDAC

Memory

512 MB, 256 bit DDR3

2246 MHz (effective)

71.8 GB/s Memory Bandwidth

Interface

PCI-E 2.0 x16

DVI-I, DVI-I, HDTV-7

SLI Capable

Resolution & Refresh

240Hz Max Refresh Rate

2048x1536 Max Analog

2560x1600 Max Digital

e-GeForce 9800 GTX+ Superclocked

Performance

NVIDIA 9800 GTX+

756 MHz GPU

128 Processing Cores

400 MHz RAMDAC

Memory

512 MB, 256 bit DDR3

2246 MHz (effective)

71.8 GB/s Memory Bandwidth

Interface

PCI-E 2.0 16x

DVI-I, DVI-I, HDTV-7

SLI Capable

Resolution & Refresh

240Hz Max Refresh Rate

2048x1536 Max Analog

2560x1600 Max Digital

Odpowiedź:

Wydajniejsza minimalnie jest: GeForce GTS 250 Superclocked.

P.S. Nie wciskajcie każdemu na siłę ATI - może kolega chce korzystać z Cuda, może ma inne powody? Pytanie - odpowiedź.....

Kazdy jest Panem swojej mamony....

Edytowane przez TomaszPaweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego my przecież odpowiedzieliśmy na pytanie. To są te same karty! Było już o tym mówione więc nie wiem do czego pijesz. Różnica taktowań i tak niewiele tu zmienia, może sobie sam kartę podkręcić o te pare MHz. Czytaj dokładnie co napisaliśmy, a nie jeździsz po ludziach bo |nie widziałeś dokładnie/źle zinterpretowałeś| co było napisane powyżej...

Edytowane przez OCM4n14k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy co rozumiesz pod pojęciem wydajna karta. Jeśli Crysis w FullHD przy 16xAF i 8xAA, któremu min. FPS nie spada poniżej 60 to ok. Do rozdzielczości 1280 przy ustawieniach max G92 sprawdza się w obecnych grach wystarczająco. Monitor mi nie pozwala na wyższą rozdzielczość i dopóki we wszystkie gry gram na najwyższych detalach, dopóty traktuje tą kartę jako wydajną :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego GTS 250 a nie HD 4850 na DDR5 (na DDR3 są pozostałe)? Jest to bodaj najlepsza karta do 550 zł, nic lepszego, nowego za te pieniądze nie znajdziesz, tutaj każdy ci to potwierdzi. Z mojej strony EOT.

A co Cię interesuje co gość chce kupić?

To jego kasa.

Pyta o różnicę w modelach,a nie o Wasze widzimisię.

Czy tak ciężko Wam odpowiedzieć bez zbędnych wynurzeń?

Kazdy jest Panem swojej mamony....

Tylko rzadko który jest w stanie to zrozumieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi