Skocz do zawartości
Jeff

Zaslepki w Cyber Mirror

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Mam obudowe Cyber Mirror oraz nagrywarke Philipsa i cd-rom LG.

Napedy te nie wysuwaja sie wspolgraja z zaslepkami tej obudowy tj. nagrywarka sie wogole nie wysuwa (to przez ten udziwiony ksztalt) a cd-rom nie wsuwa sie spowrotem. I tak pora zmienic oba urzadzenia , wiec chcialem sie zapytac czy nagrywarka LiteOn orac dvd-romy Toshiba oraz Pioneer beda prawidlowa ''wspolzyc'' z zaslepkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to, ze w tych obudowach sa zaslepki, ktorych nie wyciaga sie po wlozeniu napedow, tylko maja one na sobie przyciski do ich(napedow) otwierania (zebys nie mial pstrokatej obudowy).

A co do pytania. Wiesz najlepiej byloby ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> obudowe do sklepu w ktorym to kupujesz i przymierzyc, trudno powiedziec czy to bedzie pasowalo jesli nie ma sie w rece i napedu i obudowy. Mozesz ewentualnie napisac do kogos z modecom ( www.modecom.pl ) ile mm od scianek powinien znajdowac sie przycisk, albo samemu to jakos pomierzyc... Ja jednk na konkretna odpowiedz nie liczylbym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam aparatu cyfrowego wiec postaram sie opisac:

Jest oczywiscie ruchoma prostokatna czesc - otwierajaca sie, przez ktora bedzie jechala "podstawka na kubek" cd-romu. Nie ma co sie o niej rozwodzic, wazne ze jest i ze sie odchyla jak nalezy pod naciskiem.

Mechanizm guzika jest zbudowany z samego plastiku(czy co to jest). Polega to na tym, ze jest prawie doslownie kawalek szescianu, ktory jest przymocowany na stale do reszty zaslepki za pomoca plastiku. Jak nacisniesz ten szescian, plastik ma wystarczajaca gietkosc, zeby sie to moglo troche przesunac. W ten sposob tyl szescianu naciska na przycisk otwierania CD i juz.

Opis moze nie najlepszy, ale nie wiem jak inaczej to napisac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha..

Juz rozumiem. To sa poprostu takie "drzwi" dla tacki ktore sie otwieraja jak sie tacja wysuwa 8)

TAK

oklaski dla tego eeeee..... eeeee.......................... e..............................eeeee......................... pana :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...