Wajcha Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Moze mi ktos wytlumaczyc jak to mozliwe ze po usunieciu danych z twardego dysku mozna je odzyskac. Gdzie one sa ze mozna je przywrocic?? Czy to znaczy ze mam nieograniczone miesce na dysku no bo skoro moge sobie cos usuwac z dysku za miesiadz nagrywac to po co kupowac wiekszy dysk A tak powaznie jak to jest mozliwe Prosze nie mowic ze ten temat juz byl (jesli byl) bo skad mam to wiedziec. Jak widzac mam dopiero 70 postow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 nie jest tak.... NA dysku są dalej dane ale Ty ich nie widzisz.Jak zapisujesz nowe dane to nadpisujesz na to miejsce.Chyba jasno napisałem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 po prostu format dopisuje kilka(tysiecy) zer na poczatku partycji, a potem wgrywa nowe dane na stare, ktorych nie widzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 To mi nie wyjascia sprawy. Bo ja wlasnie odzyskalem plik ktory usunalem miesiac temu. Nie dziala co prawa bo jest to plil avi i index jest corrupt a ja go nie moge przywrocic DivFixem. A bylo juz na tym dysku nagrywane wiele razy i byl wiele razy przez tego miecha zapelniany a mimo to film solaris zostal odzyskany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 a byl napewno caly bez jednego wolnego clastra zapelniony ? moze akurat fartem sie uchowal :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 nie jest tak.... NA dysku są dalej dane ale Ty ich nie widzisz.Jak zapisujesz nowe dane to nadpisujesz na to miejsce.Chyba jasno napisałem? tak wlasnie jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Poprostu adresy (czy jak to zwac) tych danych sa kasowane tylko. W zwiazku z tym wyglada na to ze ich nie ma, ale fucktycznie to sa, do momentu nadpisania na nich nowych danych. Chyba dobrze to zamotalem ? :o BTW, chyba tak samo jest na CDRW. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Jezeli masz partycje typu FAT (FILE ALOCATION TABLE) to jezeli cos kasujesz z dysku to fizycznie dane pozostaja a jedynie informacja z z tablicy FAT jest wymazywana tak zeby system operacyjny juz wiecej tego pliku nie widzial. Chodzi o oszczedzenie czasu, gdyz wymazywanie fizyczne pliku trwaloby dosc dlugo. Dane zostana utracone dopiero gdy system nadpisze je nowymi. Prawdopodobnie po skasowaniu filmu w to miejsce system nigdy nic nie nadpisal i byles w stanie odzyskac dane. Gdybys zapelnil dysk na full lub zrobil defragmentacje napewno bys juz filmu nie odzyskal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egeba Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 To ze sie tak spytam czy jkest mozliwos wykasowanie plikow na stale??? tak zeby sie ich nie dalo odzyskac?? jak tak to jak?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 To ze sie tak spytam czy jkest mozliwos wykasowanie plikow na stale??? tak zeby sie ich nie dalo odzyskac?? jak tak to jak?? LOW FORMAT? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioZ Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 To ze sie tak spytam czy jkest mozliwos wykasowanie plikow na stale??? tak zeby sie ich nie dalo odzyskac?? jak tak to jak?? Partition Magic może sformatować partycje i dodatkowo ją wyczyścić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 no to super jeszcze jedna sprawa. Teraz jak juz wszystko wiem to moze ktos bedzie w stanie mi pomoc. Prosba ta pojawila sie jeszcze przy innym temacie ale nie zaszkodzi tu tez napisac. Kolega reed 9moderator!!!!) pewnie juz wie o co chodzi. (tym razem nie palne gafy) Przez przypadek usunąlem z dysku dane (stad ten temat) okazalo sie ze duze pliki (a ja usunalem same po 350 MB) ulegaja defragmetnacji do roznych klastrow. Mam program FinalDatan (wersja demo ofkoz) ktory wykrywa je jako FRAGMENTED) i moja wersja programu (enterprise) nie naprawi tego (po pierwsze dlatego ze nie obsuguje tego rodzaju wad plikow a druga ze to wersja demo, a ja nie mam na oryginal :D ) Potrzebuje więc FinalData Professional v 2.0 oczywiscie wersje full jesli ktos moze mi pomoc to obsypie zlotem Pozdrawiam i z gory dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egeba Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 To ze sie tak spytam czy jkest mozliwos wykasowanie plikow na stale??? tak zeby sie ich nie dalo odzyskac?? jak tak to jak?? Partition Magic może sformatować partycje i dodatkowo ją wyczyścić. Dzeki za odp POzdrawiam Egeba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 LOW FORMAT?Bosze!! mam nadzieje ze nikt cie nie posluchal, to prawda usuniesz wszystko, ale w 75% zabijesz dysk, a w 20% zadasz mu "dimmak" (jak to sie pisze, chodzi mi o legendarny cios wibrujacy:)) i tak zdechnie z powodu lawinowo rosnacych BAD SECTOROW, a 5% to jest szansa ze sie uda :) Do wymazanie plikow jest specjalny soft, m.in. PM. Programy te - mowiac lopatologicznie - otwietaja plik, zapisuja go od poczatku do konca zerami, zapisuja plik, usowaja calkowicie informacje o nim z FAT. Normalne kasowanie nie usoowa danych adresowych, jak pisze reed, poniewaz odzyskanie pliku bylo by niemozliwe, porostu w istniejacym pliku pierwsza litera jego nazwy zmieniana jest na 0xE5, co oznacza ze jest on usuniety. System nie widzi tego pliku, a dane sa na nim poprostu nadpisywane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 To ze sie tak spytam czy jkest mozliwos wykasowanie plikow na stale??? tak zeby sie ich nie dalo odzyskac?? jak tak to jak?? Looknij do CHIPa, na plytke 4/2003 Jest tam programik ktory potrafi skasowac dokumentnie :) Nie pamietam nazwy, pozyczylem chipa qmplowi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 LOW FORMAT?Bosze!! mam nadzieje ze nikt cie nie posluchal, to prawda usuniesz wszystko, ale w 75% zabijesz dysk, a w 20% zadasz mu "dimmak" (jak to sie pisze, chodzi mi o legendarny cios wibrujacy:)) i tak zdechnie z powodu lawinowo rosnacych BAD SECTOROW, a 5% to jest szansa ze sie uda :) Do wymazanie plikow jest specjalny soft, m.in. PM. Programy te - mowiac lopatologicznie - otwietaja plik, zapisuja go od poczatku do konca zerami, zapisuja plik, usowaja calkowicie informacje o nim z FAT. Normalne kasowanie nie usoowa danych adresowych, jak pisze reed, poniewaz odzyskanie pliku bylo by niemozliwe, porostu w istniejacym pliku pierwsza litera jego nazwy zmieniana jest na 0xE5, co oznacza ze jest on usuniety. System nie widzi tego pliku, a dane sa na nim poprostu nadpisywane. Dzletego jest znak zapytania.Wiem że jest to szkodliwe i czekałem aż ktos napiszę nazwe jakiegoś progsa który to zrobi bez LOW FORMATU.I dlatego znak zapytania :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 [...] Dzletego jest znak zapytania.Wiem że jest to szkodliwe i czekałem aż ktos napiszę nazwe jakiegoś progsa który to zrobi bez LOW FORMATU.I dlatego znak zapytania :wink: W poniedzialek czytalem o tym progsie w CHIPie, ale mam skleroze, i nie pamietam nazwy. Moze odezwie sie ktos kto ma kwietniowy numer ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...