Leogict Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Witam, mierzę ping do www.onet.pl programem WinMTR i po wykonaniu przez kilka sekund kilku próbek pomiaru patrzę na średnią - jest rzędu 50-50ms. Pamiętam, że kilka miesięcy temu było to 20-30ms. Czy wszystko jest ok? Czy to normalny ping? Jaki wy macie? ISP: T.P. S.A., Neostrada 1Mbit/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 możliwe że ma to związek z tym http://forum.neostrada.info/viewtopic.php?f=15&t=16852 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leogict Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Czym się różnią te tryby interleaved i fast? Gdzie sprawdzić, jaki mam tryb? Ponadto zauważyłem, ze modem potrzebuje większej ilości czasu na synchronizację, niż kiedyś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 (edytowane) tryb interleaved oznacza włączony przeplot, a ten z kolei korekcję błędów co powoduje wydłużenie czasu odpowiedzi, tryb fast to wyłączony przeplot w panelu sterowania modemem powinieneś mieć info o tym, u mnie wygląda to tak : Edytowane 12 Czerwca 2009 przez krzynek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leogict Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 tryb interleaved oznacza włączony przeplot, a ten z kolei korekcję błędów co powoduje wydłużenie czasu odpowiedzi, tryb fast to wyłączony przeplotDa się włączyć z powrotem tryb Fast? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 to zależy od TP, przy łączach powyżej 1mb domyślnie włączają przeplot, nawet jeśli parametry linii są na tyle dobre że działa poprawnie bez niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leogict Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zadzwoniłem na infolinię TP i na szczęście trafiłem na ogarniętego konsultanta, wytłumaczyłem mu sprawę i przełączył mnie z powrotem na tryb kodowania Fast Path, bo rzeczywiście miałem włączony tryb interleaved (z przeplotem). Teraz pingi są w normie. Wielkie dzięki za pomoc, wasze rady bardzo mi się przydały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...