Skocz do zawartości
marlizna

Dell Czy Toshiba

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem tego forum więc przepraszam za ewentualne "gafy"!!!

Mam do Was prośbę o pomoc w wyborze nowego komputera.

Mam możliwość przywiezienia go Kanady, ale nie wiem co wybrać, w moim HP Pavilion dv2000 niestety jest do wymiany płyta główna wiec nie będę się bawił w naprawę.

Myślałem o Toshiba Qosmio F50

Toshiba

albo:

Dell

no i jeszcze może HP

HP

Bardzo proszę o szybką odpowiedź i radę.

Wie może ktoś jak jest z gwarancją w Toshibie bo u Dell'a nie jest to takie proste jak myślałem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do czego ten laptop?

Ale o który konkretnie Ci chodzi?

Ale o który konkretnie Ci chodzi?

Do wszystkiego, czyli do codziennego użytku!

Jakaś gra od czasu do czasu też grana!

Tylko słyszałem, że Dell gwarancji raczej nie uzna mi w Polsce!

Na 5 HP Pavilion o których wiem 4 się zepsuły.

Tylko Toshiba cieszy się dobrą opinią i jest gwarancja międzynarodowa!

Tak słyszałem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apropo dell'a, jesli zrobisz transfer własności (miedzynarodowy) to uznają gwarancje na della (ale liczy się tylko gwarancja NBD- innych gwarancji nie respektują w polsce)

sprawdzalem taki transfer na dellu xps m1330 z usa i uznali gwarancje (wymiana płyty głownej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apropo dell'a, jesli zrobisz transfer własności (miedzynarodowy) to uznają gwarancje na della (ale liczy się tylko gwarancja NBD- innych gwarancji nie respektują w polsce)

sprawdzalem taki transfer na dellu xps m1330 z usa i uznali gwarancje (wymiana płyty głownej)

No właśnie dzwoniłem dzisiaj do Dell Polska i Pan powiedział, że tylko NBD i o transferze własności też mówił.

Czy jeżeli osoba trzecia kupi mi Dell'a w Kanadzie a ja później zrobię transfer to powinno wszystko grać!

Jednak Drodzy Koledzy jak myślicie Dell czy Toshiba.

Słyszałem, że Dell ostatnio pogorszył się i, że to już nie jest to samo co wcześniej.

Oczywiście nie wiem na ile w tym prawdy, ale osoba która mi to mówiła raczej się zna na tym!

Dlatego proszę o radę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak jest z gwarancją u toshiby ? respektują ją w polsce ? jak jest u HP ?

sam mam della studio 1537 i nie narzekam , sprawdza sie idealnie (wcześniej mialem xps m1330, della D600, della c640) i jakbym mial kupowac kolejnego notebooka to wiem że to też bedzie dell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak jest z gwarancją u toshiby ? respektują ją w polsce ? jak jest u HP ?

sam mam della studio 1537 i nie narzekam , sprawdza sie idealnie (wcześniej mialem xps m1330, della D600, della c640) i jakbym mial kupowac kolejnego notebooka to wiem że to też bedzie dell

Ta sama osoba która mówiła mi o dell'u jest pracownikiem Toshiba Polska i o dziwo ma prywatnie Toshibe i z gwarancja jest tak ze uznają bez problemu, ale jest jeden haczyk.

Laptop musi być w sprzedaży w Polsce lub Europie. W tedy gwarancja jest uwzględniana. Tak się dowiedziałem.

Pamiętam, że jak kupowałem mojego ostatniego HP w USA dwa lata temu to HP Polska nie uznawała gwarancji spoza UE, podobno teraz jest inaczej, ale na 100% nie wiem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

muszę kupić jakiego laptopa, z przeznaczeniem do wszystkiego. Zastanawiam się nad dwoma modelami Della:

Dell Studio 17

lub

DELL Studio 1555

Wolałbym oczywiście "17, ale jest tam ATI Mobility Radeon HD3650. Teraz pytanie, czy karta graficzna ATI Mobility Radeon HD3650 jest dużo gorsza od ATI Mobility Radeon HD4570?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poza tym dell 1737 ma możliwość np. zamontowania dodatkowego wew. dysku ... niestety 15" nie mają takiej możliwości, szczegół ale z czasem się przyda.

co do tego porównania grafik... tam 4570 akurat jest wyżej... :P grafy są na podobnym poziomie z racji wyższej natywnej rozdziałki w 17" 3650 z 128bit szyna będzie jednak lepszym wyborem.

Edytowane przez meilbox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi