Skocz do zawartości
erbs

Instalacja Win95 na dysku z kilkoma partycjami.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Projekt mojego mp3Playera zbliża się, ku końcowi. Zgromadziłem już wszystkie niezbędne elementy - nie jest to co prawda super szybki sprzęt, ale sądzę że powinien dac radę. Mam dysk 6.5GB na którym są 3 partycje. Chcę na nim zainstalować Win95 /jak zrobie to opisze wsio/ i tu moje pytanie: Jak to zrobić, żeby Win95 nie zepsuł mi tych partycji i co najważniejsze mp3, które na nim są. Może to pytanie jest głupie, ale Win 98 tak mi kiedyś partycję sformatował, że zamiast 3 zrobiła się jedna. Nie chcę próbować z wiadomych przyczyn. Może można zrobić tak, żeby dysku nie formatował :?:

BTW: Nigdy nie instalowałem Win95 - tylko na VirtualPc i tam było ok, ale nie mam 100% pewności, czy na zywo tak będzie.

Aha kolejne pytanie: Jak wsadzę ten dysk do kompa, jako secondary to chyba boot loader WinXp i 98Se nie powinien się rozjechać - prawda :?:

Pozdro - miłego dłuuugiego weekendu życzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile dobrze sie orientuje jak juz po instalacji wsadzisz go do kompa jako drugi dysk to nie bedzie boot loadera, jakbys instalowal win98 w kompie przy XP to wtedy bylby boot loader, a druga sprawa nie wiem jak win98 mogl ci sformatowac partycje tak ze byla tylko jedna takie cos moze sie stac gdy nieumiejetnie instalujesz linuxa to wtedy amba moze ci wpier**** wszystko :D ale win 98 pierwsze slysze :D troche chyba zamieszalem ale idzie sie polapac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi