erbs Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Witam. Projekt mojego mp3Playera zbliża się, ku końcowi. Zgromadziłem już wszystkie niezbędne elementy - nie jest to co prawda super szybki sprzęt, ale sądzę że powinien dac radę. Mam dysk 6.5GB na którym są 3 partycje. Chcę na nim zainstalować Win95 /jak zrobie to opisze wsio/ i tu moje pytanie: Jak to zrobić, żeby Win95 nie zepsuł mi tych partycji i co najważniejsze mp3, które na nim są. Może to pytanie jest głupie, ale Win 98 tak mi kiedyś partycję sformatował, że zamiast 3 zrobiła się jedna. Nie chcę próbować z wiadomych przyczyn. Może można zrobić tak, żeby dysku nie formatował :?: BTW: Nigdy nie instalowałem Win95 - tylko na VirtualPc i tam było ok, ale nie mam 100% pewności, czy na zywo tak będzie. Aha kolejne pytanie: Jak wsadzę ten dysk do kompa, jako secondary to chyba boot loader WinXp i 98Se nie powinien się rozjechać - prawda :?: Pozdro - miłego dłuuugiego weekendu życzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 o ile dobrze sie orientuje jak juz po instalacji wsadzisz go do kompa jako drugi dysk to nie bedzie boot loadera, jakbys instalowal win98 w kompie przy XP to wtedy bylby boot loader, a druga sprawa nie wiem jak win98 mogl ci sformatowac partycje tak ze byla tylko jedna takie cos moze sie stac gdy nieumiejetnie instalujesz linuxa to wtedy amba moze ci wpier**** wszystko :D ale win 98 pierwsze slysze :D troche chyba zamieszalem ale idzie sie polapac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 aha nie zauwazylem ze tu jest jeszcze win95 ale to nie ma znaczenia sytuacja jest taka sama win95 niepowinien sformatowac wszystkich partycji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Już się wyleczyłem z windowsa. Chyba stanie na Dosie i MPXplay + jakiś mały LCD /żeby komp dał rade/. Ale dziex za rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...