doktorProf Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Witam, Mam dosyć dziwny problem z laptopem z tematu. Problem ten polega na tym że laptop nie zawsze chce się włączyć, tzn wciskam przycisk uruchomienia, wiatraki startują, migają lampki od caps i num locka, napęd również startuje, ale nie pojawia się to logo startowe HP (podczas poprawnego uruchomienia pojawia się), i nie rozpoczyna się ładowanie systemu. cały czas jest czarny ekran, zazwyczaj uruchamia się za 5-10 razem, czasem pomaga podniesienie lewej strony lapa do góry (może to tylko przypadek), jak już się uruchomi to już działa poprawnie, nie ma żadnych freezow, bsodów, nieoczekiwanych restartów. nie pomaga uruchamianie na samej ładowarce, lub na samej baterii. jaka może być tego przyczyna? jakaś obluzowana taśma? katowałem go intel burn testem i nic nie wykazał żadnych błędów, dysk też sprawdziłem HD Tune-m i nie było żadnych badów. CPU: Pentium M760, 2.0GHz, temperatury jakie osiąga CPU-ok 45* (pod intel burnem dochodzi do 60*), płyta poniżej 40* (pod mocnym obciążeniem około 45*). Pozdro i dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 obstawiam walniętą plyte główną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorProf Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 no tak obstawiać a wiedzieć/spotkać się z tym problemem to różne sprawy. przyjemnie byłoby jakby się ewentualnie wypowiedział ktoś kto spotkał się z tym problemem i wiedział o co w tym chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 http://forum.karen.com.pl/viewtopic.php?t=...39e150c05ed129b miałem racje, zimne luty cytat z tej strony Witam ponownie, chciałbym podzielić się pewnymi informacjami z posiadaczami HP NX8220 i pokrewnych w naszych lapkach często awarii ulega mostek Intela FW82801FBM (zimne luty) to on jest odpowiedzialny za takie zachowanie jak czarny ekran, brak USB, wyłączanie Wi-Fi i inne żeczy polecam dobrego specjalistę z hot airem i wygrzać lub ewentualnie postawić ten mostek na nowo...usterki ustąpiły działa jak nowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorProf Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 a nie orientuje się ktoś ile taka usługa kosztuje? (to przelutowanie mostka?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 około 250 - 300 zł imho nie warto bo lap sprawny jest wart 700-800 zł a po naprawie nie wiadomo jak długo pochodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...