dr.elich Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Witam mam następujący problem - padła mi płyta jak w sigu i wysłałem ją do gigabyte - nie wiem czy uznają gwarancję, z racji uszkodzenia portów USB i PCI na naprawę nie ma co liczyć więc jeśli nie dadzą nowej płyty to będzie zwrot kasy. Tak czy siak potrzebuję płyty do tego zestawu która zrobi HTT 300. Cena jest ograniczeniem - nówka do 270 (tyle co stary GB), używana penie max 150. Allegro itp jak najbardziej wchodzi w grę. Mam dobre chłodzenie - thermalright hr - 05 - więc jak będzie to jakieś dfi z mikrowiatraczkiem to sobie zmienię. Płyta ma mieć dźwięk sześciokanałowy. SLI nie potrzebne, w przyszłości niedalekiej radek 4770 lub coś tego kalibru. Radźcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Jeżeli byś miał kasę to a780gxh. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Jeśli nie to używki Abit KN9/DFI Inifinity na nF4u - za 150zł obie znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 (edytowane) Mobo na NF4 lubiły często padać,tak więc używka na tym chipsecie to ryzyko. Ale patrząc na to z drugiej strony,to możliwości miały niezłe (jak na weterana). Edytowane 12 Czerwca 2009 przez Miodnyj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 (edytowane) Najlepiej właśnie tego A780GXH. Ale da sie tez jakieś wyprzedażowe Gigabyty w stylu MA78GM-S2H, sam taką kupiłem za 140zł z allegro. Z pewnością lepsze to niż jakieś padaczne płyty na nf4, które nie dają szans na rozbudowe. Edytowane 12 Czerwca 2009 przez Sopel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Ten asrock z tego co się zorientowałem to 280 w esc który mam niemal pod nosem - jeśli zdecyduję się na nówkę to pewnie o nim jako pierwszym pomyślę..pytanie czy przebije htt 300?w innym wypadku mój proc się będzie marnował, a potrzebuję 3ghz by nie spowalniał przyszłej nowej karty..jak mi kaski nie zwrócą za płytę to pewnie jednak używki będę szukał - nie warto aż tyle dokładać do interesu bo pewnie za 1,5 roku ten socket będzie przestarzały..chociaż z jakimś phenomkiem, no i ta funkcja acc.. a coś starszego sle nie nf4?jakieś rady? może jeszcze być tak że mi jakiegoś gigabyte w miarę krętliwego dadzą, byłoby miło..choć jeśli dobiorą adekwatnego cenowo a nie jakościowo to będzie lipa - tamta płytka byłą niezłą jak na swoje czasy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 .pytanie czy przebije htt 300tak. Masz w temacie o asrockach linki do recenzji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Ok,sprawa wygląda tak - wymienili mi płytę na nową (wreszcie), choć liczyłem na zwrot kasiorki..i tu pojawia się pytanie - opychać gigabyte'a i wymieniać na asrocka czy zostawić sprawy jak są..jeszcze płyty nie mam i jeśli ją sprzedam to zamierzam nawet jej nie odpakowywać, co najwyżej sprawdzę jak się kręci..nie wiem ile uda mi się dostać za tę płytkę, jak ze 200 to ok,mogę dołożyć, ale jak mniej to czy warto się bawić?chodzi o to by proc dociągnął do tych 300htt i bym mógł wrzucić hd4830 lub coś tego kalibru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 (edytowane) Witam, mam następujący dylemat - w zestawie znów padła płyta - tzn nie obsługuje złącza pci-e i działą tylko no integrze - a to mnie nie zadowala i jeśli po wygrzewaniu NB to się nie zmieni postanowiłem zmienić MOBO. Jest to Gigabyte jak w temacie - wymienili na nową która nie pociągnęła za długo - 3 miechy. Do rzeczy: Waham się nad wymianą na nową z jakąś możliwością rozbudowy - coś pod socket AM2+ z ACC a używką..do zestawu planuję wrzucić w niedalekiej przyszłości lepszą grafę - pokroju 4770. Co radzicie?ograniczeniem są fundusze - ma być jak najtaniej Nowa płytka ma pozwalać na OC mojego obecnego proca z 2000 na 3000 - ma robić HTT 300. proc ma TDP 90Watt bez OC Mogę przeznaczyć na nową płytkę do 200 plus ewentualne 50pln za sprzedaż Thermalrighta HR-05 jeśli nie będzie płytce potrzebny lub 100 max na coś używanego.. Co radzicie?ograniczeniem są fundusze - ma być jak najtaniej Edytowane 27 Grudnia 2009 przez dr.elich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 A770DE+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 A czy wiadomo jak z solidnością tych asrocków? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 W miarę dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Ostatnio ASRock się poprawił jakościowo, więc nie ma się co ich obawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=49974 a czy ta nie będzie lepsza?różnica w cenie znikoma.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Jest lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2009 Ok czyli ostatecznie ta?i radzicie raczej nówkę niż używkę?widzę,że w innych tematach gigabyte jest również polecaną płytą, ale ostatecznie ta mi się wydaje mimo wszystko optymalnym wyborem..czy wiecie może jaką metodą jest regulwana praca fana na CPU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...