Skocz do zawartości
Stigma

Komputer Do 2200zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Stigma, jak chcesz to mam do sprzedania całkiem nową płytę główną ASRock A780GXH po taniemu, bo w esc.pl zamiast przysłać mi pieniędzy za płytę to przysłali mi nową, a mam już inną. Teraz ASRock mi zalega więc jak będziesz chciał info to albo pw albo gg. :) Edytowane przez horrorcore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stigma, jak chcesz to mam do sprzedania całkiem nową płytę główną ASRock A780GXH po taniemu, bo w esc.pl zamiast przysłać mi pieniędzy za płytę to przysłali mi nową, a mam już inną. Teraz ASRock mi zalega więc jak będziesz chciał info to albo pw albo gg. :)

dzieki :)

ale na razie sie wstrzymuje, bo nie mam pieniedzy.

brakuje mi 1000zł jak narazie :[

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i oferta pasuje do tematu (gdybyś zaproponował szrota, to byś dostał %), ale przy takich ofertach, tak jak w dziale sprzedam podaje się cenę. A więc albo podajesz cenę w takim wypadku, albo zrobię coś nieprzyjemnego w tej sytuacji...

Edytowane przez Miguel707

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli się wstrzymujesz to lepszą oferta może być ( wg mnie już jest) zestaw na

Gigabyte MA770T-UD3P, AMD 770, DDR3, SATA2, RAID, FW, GBLAN, ATX AM3 są obecnie w promocji za 310 zł ( normalna cena ok 350)

DDR3 4GB 1333MHz Kingston (2x2GB,) za ok 230 zł

To już nowa platforma AM3 i jak widać wcale nie droższa od AM2+

Edytowane przez teneo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co się jeszcze podniecać AM3 - nie w tych cenach.

AMD ma wprowadzić SB850 na początku 2010 roku i jeśli już AM3 ma być przyszłościowe, to na tym chipsecie. Kupując AM3 na SB750 powstaje ryzyko, że będzie tak jak w przypadku Phenoma I i AM2... Już to widzę, jak producenci masowo wypuszczają biosy na SB750 pod nowe procki AMD... Taa...

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OC zależy od procesora oczywiście, płyta ma SB710 i ACC

A tu masz test najnowszych procesorów AMD na tej płycie

http://pclab.pl/art36926.html

mam tez linki gdzie jest porównanie z asrockiem

Coż platforma AM2 kończy swój żywot i moim zdaniem jest to jedna z gorszych platform AMD (wiem to bo ją mam) i chodzi obecnie tylko dlatego że AMD daje do Phemomków II kontrolery DDR2. A pytanie jeśli w tej samej cenie jest AM2 i AM3, to co lepiej kupić?

Edytowane przez teneo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co się jeszcze podniecać AM3 - nie w tych cenach.

AMD ma wprowadzić SB850 na początku 2010 roku i jeśli już AM3 ma być przyszłościowe, to na tym chipsecie. Kupując AM3 na SB750 powstaje ryzyko, że będzie tak jak w przypadku Phenoma I i AM2... Już to widzę, jak producenci masowo wypuszczają biosy na SB750 pod nowe procki AMD... Taa...

że co ? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też nie rozumiem. Procesory Phenom II są dedykowane do platformy AM3 i tylko dzięki kontrolerowi DDR2 można je włożyć na AM2. A ceny jak widać są takie same. A za pół roku AM2 + DDr2 będzie droższe od AM3 ( jak skończą się zapasy magazynowe płytek pod AM2). A idąc tą drogą to oczywiście najlepiej czekać na SB850 ( tylko że gdy sie pojawi, to będzie drogie i znów zobaczymy opinie że się nie opłaca itd.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dotyczyło przyszłościowości AM3, a tym samym opłacalności tej platformy, bo widzę to jest głównym argumentem osób polecających AM3.

Jak AM3+DDR3 będą jeszcze tańsze/równe cenie AM2+, to będzie można zacząć polecać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle że tego 4870 już nie ma od dłuższego czasu i tak prawdę powiedziawszy nie wiadomo czy w ogóle wróci a jeśli tak to raczej cena będzie wyższa. żeby nie było że odradzam , po prostu też na niego czekam. Jak się nie pojawi w ciągu tygodnia to będę zmuszony kupić 4850 z ddr5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle że tego 4870 już nie ma od dłuższego czasu i tak prawdę powiedziawszy nie wiadomo czy w ogóle wróci a jeśli tak to raczej cena będzie wyższa. żeby nie było że odradzam , po prostu też na niego czekam. Jak się nie pojawi w ciągu tygodnia to będę zmuszony kupić 4850 z ddr5.

ja chyba jednak zostane z 4770.

bo on mi starczy na monitor 17', i imo jest lepszy od 4850 ddr3.

widzialem na allegro od XFX za 409 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HD4770 nie jest lepszy od HD4850 DDR3.

jeśli brać pod uwagę niższe zużycie energii i całkiem niezłe możliwości oc to całkiem nieźle wypada w porównaniu z 4850 ddr3 , tylko że jak weźmiemy pod uwagę jeszcze cenę 4770 ~410zł , 4850 ~420zł to jednak wybrałbym 4850

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale sie grzeje. i duzy pobor mocy ma.

a wole miec mniej wydajna karte jak juz to o te 2-5%, ale cichszą i tańszą.

nie przesadzajmy podkręcony 4770 jest tylko nieznacznie mniej prądożerny niż podkręcony 4850 (różnica w opłatach za prąd pewnie nie przekracza 10-15zł za rok) , na dodatek asus z glaciatorem jest cichy i chłodny (po to ma zmienione chłodzenie , żeby tak było)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi