przemn2 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Koledze wlał się sok w klawiaturę.Kilka klawiszy się klei i nie działają. Rozkręciliśmy wszystko co się dało. Ale mniej więcej na środku laptopa coś trzyma.Wszystkie widoczne śrubki poodkręcane ale coś go trzyma.Nie chcą puścić obudowy ta górna i dolna. Czy jest inny sposób na wytarganie klawiatury niż rozkładanie całego komputera? Dwa dni się z tym męczymy i już nam ręce opadły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 zapewne po odkreceniu dolnej klapki i odsłonieciu chłodzenia CPU oraz RAM znajdziesz srubke z charakterystyczna strzalka albo literka K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 (edytowane) widać gdzie są otwory mocujące {śrubkę] Edytowane 12 Czerwca 2009 przez mensir67pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Wstępnie mój problem polega na tym,że nie mogę "rozpołowić" laptopa. Po odkręceniu ze 30 śrubek cos trzyma obudowę jeszcze w okolicach środka komputera. Nie wiem czy rozrywać go na siłę czy trzyma się na jakiś zaczepach lub bolcach? Wywaliłem ram,dysk i coś jeszcze ale już nie ma tam żadnych śrubek i literki K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 na pewno nie trzeba rozkręcać całego laptopa tu akurat inny model ale w HP np.wygląda to podobnie b228a266e33e9514.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 do wymiany klawiatury nie trzeba rozkrecac na częsci laptopa, wystarczy okrecic 1 sruby która trzyma klawiaturę od dołu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 Właśnie problem polega na tym,że ja już nie mam żadnych śrub a laptop nie chce się rozłożyć do końca a już nie mówiąc o wyciągnięciu klawiatury. mensir67pl mój nie ma z tyłu tych śrub.Tzn. ma jedną ale dalej coś trzyma. Nie mam już co odkręcac w nim praktycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2009 (edytowane) nie wierze ze aż tak udziwnili wymianę u Ciebie http://www.laptoplifestyle.net/guides_and_...a8j_series.html z jednego z forum [Asus A6m] Wymieniałem koledze w Asusie kiedyś klawiaturę i nie jest to wcale skomplikowane masz 4 zatrzaski na których się trzymają wszystkie klawisze, po ich odtrzasnięciu wypinasz tasiemkę wsadzasz nowiutką klawiaturkę z allegro wpinasz tasiemkę i zatrzaskujesz zatrzaski i po krzyku Edytowane 12 Czerwca 2009 przez mensir67pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 mensir67pl nich Ci Bóg to w tłustych dzieciach wynagrodzi. Jest tak jak piszesz.Nie ma żadnej śrubki tylko te zatrzaski pod górnymi klawiszami. Człowiek całe życie się uczy. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...