Skocz do zawartości
Kriss345

Router Pietro Komp Parter

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

A wiec mam taki problemik mam 2 kompy w oddzielnych pokojach jeden na gorze z routerem i wlasnie chcial bym sie polaczyc tym kompem na dole was zaptac lepiej jakas karta sieciowa z wifi czy lepiej zwyklym kablem lan tylko ze to tez beddzie troche zabawy zeby pociagnac ten kabel pietro wyzej Myslalem wlasnie nad ta karta tylko nie wiem jaka najlepiej jakas niedroga a dobra mozecie cos dorodzic i czy byla by jakas roznica miedzy tym kablem a ta karta w szybkosci internetu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chcesz skorzystać z wifi to musisz przemyśleć gdzie postawić tego kompa na parterze. Anteny w routerach obejmują 360 stopni ale w poziomie, a nie w pionie. Może się zdarzyć, że na kompie stojący pod (piętro niżej) routerem nie będzie możliwości złapania neta. Nie ma różnicy pomiędzy kablem, a kartą wifi w szybkości działania internetu.

Edytowane przez psz3mo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chcesz skorzystać z wifi to musisz przemyśleć gdzie postawić tego kompa na parterze. Anteny w routerach obejmują 360 stopni ale w poziomie, a nie w pionie. Może się zdarzyć, że na kompie stojący pod (piętro niżej) routerem nie będzie możliwości złapania neta. Nie ma różnicy pomiędzy kablem, a kartą wifi w szybkości działania internetu.

co ty za bzdury wygadujesz :damage_wall:

spokojnie rob siec wi-fi , ja u siebie w bloku , neta od siebie ( jak musze cos siasiadowi pommoc ) lapie na lapku 3 pietra wyzej ( blok z zelbetonu ze sporymi zbrojeniami )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ty za bzdury wygadujesz :damage_wall:

spokojnie rob siec wi-fi , ja u siebie w bloku , neta od siebie ( jak musze cos siasiadowi pommoc ) lapie na lapku 3 pietra wyżej ( blok z żelbetonu ze sporymi zbrojeniami )

No to słaby masz ten żelbet. Ja na wifi łapię spoko kondygnacje wyżej a na drugiej kondygnacji już nie. Router Edimax BR-6304Wg a sprawdzałem na Loox N560 i innych telefonach przenośnych z wifi. Edytowane przez atomel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej ty masz slaby telefon ;-)

wyraznie napisalem ze chodzi o lapka , za ruter robi Linksys ( modelu ci nie podam < dwu antenowy > bo jestem poza domem )

zeby byc szczerym to jakis tam TP-link nie dawal rady nawet w calym mieszknaniu :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego nie pisz "rób spoko wifi" tylko doradź lolkowi123 jak należy podając model routera i karty.

Ja bym radził kabel jak to jest tylko jedna kondygnacja. Otwór przez strop pod listwę przypodłogową i wkucie kabla w ścianę. Kabel dobrej jakości i możesz mieć miedzy komputerami najwyższą prędkość i połączenie niewrażliwe na zakłócenia.

Router z wifi warto miec swoją drogą dodatkowo dla urządzeń przenośnych twoich i gości, którzy cie odwiedzają.

Edytowane przez atomel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz kto co lubi , jezeli lubi sie bawic z kablami (brak mobilnosci ) to spoko

mozna to opisac tak :

kabel :

Pewnosc polaczenia ( dopuki ci szczury nie zezra kabla to masz neta )

wysokie pingi

wysokie transfery ( mowimy o lanie )

wi-fi

mobilnosc

brak problemow jak piorun walnie w instalacje internetowa

wyzsze pingi ( nie duzo srednio 20% )

transfery troche nizsze ( 3-4 mega to max co uzyskasz )

IMO najlepiej pozycz od kogos ruter Wi-fi zobacz jaki masz zasieg na karcie Wi-fi , jezeli jest pelna jakosc to nie warto bawic sie w wiercenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kumpel mi dal karte sieciowa z wifi tylko bez antenki i mam taki problem wszystko piknie dziala tylko jak siostra tez wejdzie na swoim laptopie na neta to a co chwile mi sie rozlacza internet jej tez ;/ co jest grane ??

Edytowane przez lolek123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi