Ghost991 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Witam. Na dniach dotarły do mnie 2Gb Mushkin Redline PC4000 na Infineon CE-5 i od początku pojawił się wielki problem. Otóż w żaden sposób nie mogę ich podkręcić. Zmiana dzielnika i wyższa Szyna nic nie daje Timingi na sztywno również nic Timingi na auto - tutaj to w ogóle porażka Napięcie rządu 2,8v - nic nie pomaga Zauważyłem, że bachus_anonym wyciągał na nich 295MHz - co dla mnie jest bajką. Tylko, że moje M ledwo co pracują na 250 MHz. Przepraszam pominąłem jeden fakt pamięci pracują na 255MHz na napięciu 2,8v przy 260 system się wiesza. Proszę o pomoc, ponieważ wiem, że te pamięci potrafią więcej. Mój config to: DFI LanParty NF4 A64 4200+ X2 Corsair 450W 8600GT S+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Jakie najmniejsze napięcie możesz im dać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 2,55v ale wtedy są niestabilne przy 250 MHz ( czyli standardowych ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 w ktorych slotach je trzymasz? (zakladam ze to 2x1gb) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Pomarańczowe. Żółte również były sprawdzone - nic nie pomaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 A drive strength i data drive strength? W ogóle to rzuć jakiego screena np. z MemSeta, A64Tweakera albo A64Info (najlepiej któryś z tych ostatnich), żebyśmy zobaczyli jakie te timingi ustawiasz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Opóźnienia: drive strength - Level 7 lub na auto data drive strength - Level 3 lub na auto W obu przypadkach nic nie pomaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 A nie możesz dać 2.4, 2,3V? Z tego co pamiętam to Infineony strasznie się nie lubiały z wysokimi napięciami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 (edytowane) Niestety nie. Płyta pozwala mi na najmniejsze napięcie 2,55v Zdesperowany ustawiłem wszystkie opóźnienia na auto i podnosiłem częstotliwość HT oto co uzyskałem: Częstotliwość 200 i 250MHz działały na napięciu 2,66v natomiast 270MHz na 2,8v - na niższym w ogóle nie dochodziło do botowania systemu* * - po wykryciu dysków w lewym dolnym rogu monitora pojawia się migająca kreska a następnie następuje restart Podniesienie napięcia na PCU,NB, Szynie HT = brak botowania Zmiana mnożnika HT = brak botowania Podniesienia napięcia powyżej 2,8v = brak botowania Zmiana któregokolwiek opóźnienia = brak botowania Podniesienie FSB o 1MHz = brak botowania Nie wiem co już mam robić :blink: :blink: Nie wiem może to przydatna informacja, ale mam podłączone dwa dyski twarde pod jedną taśmę IDE - nie wiem czy to ma znaczenie ale piszę bo już żadnego pomysłu nie mam aby rozpracować te pamięci Edytowane 18 Czerwca 2009 przez Ghost991 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...