piotrjancy Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Witam, po ostatnim zakupie Selle Italia PRO CONDOR muszę stwierdzić że jazda na tym siodełku nie ma dalszego sensu, na płaskim terenie jeszcze się sprawdza jako tako, lecz jak tylko jadę po nierównym terenie to jest istna masakra, siodło już wylądowało na allegro (http://allegro.pl/item661060904_siodelko_selle_italia_pro_condor_210g.html) i teraz nadszedł czas na ponowny zakup siodła, oto co na razie udało mi się znaleźć: 1. http://www.bike-on.pl/product.php?id=2651&..._categories=152 2. http://www.bike-on.pl/product.php?id=6607&..._categories=152 cena hmm na poprzednie wydałem 170 zł i się okazało nie trafione :angry: ps. jazda oczywiście w pampersie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Wtb rocket V uchodzi za bardzo wygodne, ale nie jest dla ludzi liczących każdy gram (chyba że te najdroższe wersje). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 (edytowane) dość ciekawe siodło jak za 100 zł, pytanie czy warto dopłacać do modelu Race Black (waga) Edytowane 13 Czerwca 2009 przez piotrjancy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Poza tym modelem zobacz też na Pure V Comp (gdybyś potrzebował "szerokiej" kanapy). Generalnie poszukaj sklepu z "amerykańskimi" rowerami (Kona, GT, ...) tam fabrycznie są siodła WTB to sobie potestujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomwer Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Każdy ma inny tyłek i w zasadzie dla każdego odpowiednie będzie inne siodło. Niestety, raczej musisz drogą prób i błędów sam dojść do tego które siodło będzie dla Ciebie najwygodniejsze. Im więcej jednak będziesz jeździł, tym będziesz coraz bardziej akceptował twarde i wąskie siodełka i siodełko które teraz wydaje Ci się być niewygodne, w późniejszym czasie może okazać się być całkiem znośne. Ze swojej strony mogę polecić siodełka Specialized które są wykonane w dumnie brzmiącej technologii "Body Geometry" ;) Siodełka te nie należą do najlżejszych ani też do najtańszych, ale są różne modele dodatkowo dostępne w różnych rozmiarach, co powinno ułatwić odpowiedni dobór na długi czas. Swoje siodełko (Specialized Toupe) kupiłem w dobrej cenie na Allegro i w piątek spędziłem na nim 9h:30min bez przerwy w terenie! I du... mi nie odpadła;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 (edytowane) Trochę się dziwię że po 50 km zrezygnowałeś z siodła. Część ciała na której siedzimy też się pewien czas przyzwyczaja i raczej nie jest to 50 km :). Ja przestrzegam też przed kanapami bo często są dużo mniej wygodne od tzw desek. Po prostu tak jak to zostało wyżej napisane - musisz szukać aż trafisz, nie ma recepty na siodło doskonałe- każdemu podpasuje coś innego :). No i postarasj się na siodle pojeżdzić więcej niż 50 km - to czy jest wygodne czy nie to można stwierdzić po kilkuset, w tym trasie minimum 50 km. Ja mam 170 gramową deskę gipiemme evolution titanio i nie zamienię jej na żadną kanapę :). Może pierwsze kilkadziesiąt km było szokiem po poprzednim miękkim jak kanapa siodle, ale za to w dłuższych trasach okazało się że na gipiemme mogę zrobić 70 km i [gluteus maximus] daje radę, a na poprzednim po 50 km miałem dość. Edytowane 14 Czerwca 2009 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Wcześniej też miałem deskę, problem ujawniał się po jakiś 120 km gdzie bolał mnie środek pupy, na tym siodełku ból odczuwam na pośladkach z racji z tego że nie mam zbyt grubej pupy i jak to rozgryźć ? źle ustawione siodło, za wąskie od poprzedniego ? szkoda mi tych 170 zł na które wydałem na to siodło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Jesli jestes sklonny wydac troche wieksza sume to polecam cos z serii Specialized Body Geometry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Dziś kupiłem Fizik Nisene Sport i jak najbardziej polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...