Fangorn Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Pilnie poszukuje laptop w cenie gdzieś do 3.500 lub w okolicach. Ma to być uniwersalny laptop, głównie do obsługi programów typu CAD, multimediów, czasem gier. Znalazłem takie dwie opcje: http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod=40498 http://allegro.pl/item657236726_najnowszy_..._led_t9400.html Jestem bardziej przychylny Compalowi z racji posiadanych przez niego "bebechów". Jedynie jeszcze sprawa gwarancji mnie odstrasza ale słyszałem że mają otworzyć jakis serwis w Polsce. Co myślicie o tym MSI? Kompletnie nie znam firmy. Prosze o opinie na temat tych dwóch lapków. Jeśli możecie coś jeszcze zaoferować to bardzo proszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość D3s3rttt Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 W takich cenach to ja wybrał bym Sony Vaio, zgadam się z kolegą który ma niezłego laptopa za 3k, dogadamy sie na pm. (Dam model) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fangorn Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Dowiedziałem się że od 1 lipca ma działać w Polsce serwis Compala wiec zdecydowałem sie na tą "marke". Jak możecie to doradźcie który procesor jest lepszy: P8600 3mb Cache 2x 2.4GHz 25 WAT Energoosczędny T9400 6Mb Cache 2x 2.53GHz 35 WAT Co to jest ta pamięć podręczna Cache i do czego służy? Chciałbym sie dowiedzieć jak wielka jest różnica w wydajności między nimi, czy opłaca się brać tego T9400. Bo jeśli niewielka to lepszy byłby ten energooszczędny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-proces...gow.4344.0.html http://pl.wikipedia.org/wiki/Cache Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fangorn Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 Dzięki. Jeszcze jednoi. Duża jest różnica wydzielania ciepła przez tego T9400 w porównainu do P8600? Bo jeśli znikoma to się nie opłaca go brać bo różnica w wydajności kolosalna nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Mam pytanie. Wybrałem sobie lapa ex625 z procem p8600 tylko jest jeden problem - gdzie go kupić? Magazyny sklepowe są wymiecione. Jedynie w primakompie miała być dzisiaj dostawa... Z ciekawości pytam dlaczego tak się dzieje? Czyżby był taki duży popyt czy szykuje się wycofanie tego laptopa ze sprzedaży? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Do sprzedaży ma wejść 623 który w środku będzie miał to samo i pewnie dlatego 625 już nie dostarczają do magazynów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carkon Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Do sprzedaży ma wejść 623 który w środku będzie miał to samo i pewnie dlatego 625 już nie dostarczają do magazynów.Z ciekawości spytam kiedy wejdzie 623 i kiedy wszedł 625? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Od dwóch miesięcy wszyscy piszą że 623 (intel+4670), 627 (intel), 633 (amd + gt130) już niebawem, wiadomo o nich od roku. 627 ma mieć na pokładzie 9800M gs więc może być ciekawie. Rozdzielczości w nowej serii to 1440*900 i 1680*1050. Niestety na razie wszędzie cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 EX627 ma mieć HD4570 i 16" matrycę - więc rozdziałka będzie niska. Chyba, że chodzi o GT627 - 9800M GS jest, ale ten lapek istnieje na rynku już od paru miesięcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Gt627 jest dostępny w Polsce praktycznie tylko w wersji w quadem i kosztuje 6k, więc imho tak jakby go nie było. Ex627 nie ma co brać pod uwagę bo jest słaby, nic więcej poza ex625 do grania się nie nadaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...