Skocz do zawartości
Fangorn

Laptop, Ok 3,5k, Cad, Gry, Multimedia

Rekomendowane odpowiedzi

Pilnie poszukuje laptop w cenie gdzieś do 3.500 lub w okolicach. Ma to być uniwersalny laptop, głównie do obsługi programów typu CAD, multimediów, czasem gier. Znalazłem takie dwie opcje:

http://www.x-kom.pl/index.php?show_prod=40498

http://allegro.pl/item657236726_najnowszy_..._led_t9400.html

Jestem bardziej przychylny Compalowi z racji posiadanych przez niego "bebechów". Jedynie jeszcze sprawa gwarancji mnie odstrasza ale słyszałem że mają otworzyć jakis serwis w Polsce.

Co myślicie o tym MSI? Kompletnie nie znam firmy.

Prosze o opinie na temat tych dwóch lapków. Jeśli możecie coś jeszcze zaoferować to bardzo proszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dowiedziałem się że od 1 lipca ma działać w Polsce serwis Compala wiec zdecydowałem sie na tą "marke". Jak możecie to doradźcie który procesor jest lepszy:

P8600 3mb Cache 2x 2.4GHz 25 WAT Energoosczędny

T9400 6Mb Cache 2x 2.53GHz 35 WAT

Co to jest ta pamięć podręczna Cache i do czego służy?

Chciałbym sie dowiedzieć jak wielka jest różnica w wydajności między nimi, czy opłaca się brać tego T9400. Bo jeśli niewielka to lepszy byłby ten energooszczędny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie. Wybrałem sobie lapa ex625 z procem p8600 tylko jest jeden problem - gdzie go kupić? Magazyny sklepowe są wymiecione. Jedynie w primakompie miała być dzisiaj dostawa... Z ciekawości pytam dlaczego tak się dzieje? Czyżby był taki duży popyt czy szykuje się wycofanie tego laptopa ze sprzedaży?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dwóch miesięcy wszyscy piszą że 623 (intel+4670), 627 (intel), 633 (amd + gt130) już niebawem, wiadomo o nich od roku. 627 ma mieć na pokładzie 9800M gs więc może być ciekawie. Rozdzielczości w nowej serii to 1440*900 i 1680*1050.

Niestety na razie wszędzie cisza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gt627 jest dostępny w Polsce praktycznie tylko w wersji w quadem i kosztuje 6k, więc imho tak jakby go nie było. Ex627 nie ma co brać pod uwagę bo jest słaby, nic więcej poza ex625 do grania się nie nadaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi