andrew777 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Ma goodram pro więc o msi p45 można zapomnieć, poza tym freezr xtreme może nie wejść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbit211 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 no właśnie mam Goodram'y Pro...:/ to co robić? chyba żadna płyta z techmarket.pl nie jest odpowiednia do mojego zestawu więc będę próbował uzgodnić sprawę tak aby oddano mi pieniądze i wtedy kupię coś dobrego... jeżeli się uda to brać tego Asrocka P45XE-R czy coś odrobine droższego i lepszego...? Podam może jeszcze raz konfig kompa: Procesor : Intel Core 2 Quad Q9550 Chłodzenie Procesora :Arctic Cooling Freezer XTREME Płyta Główna : RAM : GoodRam 2x2GB 1066MHZ PRO Karta Graficzna : Radeon HD4890 Sapphire 1024MB GDDR5 Vapor-X Zasilacz: OCZ ModXStream 600W HDD : Samsung 500GB 16MB F2EG Napęd : Samsung SH-223B SATA Obudowa: Antec Threehunderd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 To może Asus P5QC z tamtego sklepu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbit211 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 (edytowane) może być tylko teraz czy nie pali Goodram'ow i czy AC freezer xtreme sie zmieści??? ja myślałem tez o P5Q LINK chciałbym żeby możliwe było w przyszłości SLI... Edytowane 10 Lipca 2009 przez rabbit211 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 SLI/CF na ogól się nie opłaca. Lepiej sprzedać stara kartę i kupić 1 lepszą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbit211 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 czyli tak jak podpowiadał Miguel707 Asus P5QC bedzie ok??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 P5Q może być. Ma niezłą sekcje zasilania i jakoś tam kręci ;) Chyba że weźmiesz kase i dołożysz troche to coś droższego z serii P5Q lub DFI. Szukaj też używek na allegro płyt od Biostara. MSI jest fajna ale niestety odpada ze względu na nie kompatybilność z GR Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Fredek, ale On pytał o P5QC, która jest odrobinę tańsza od P5Q, a ma obsługę DDR3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbit211 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 nie przeszkadza mi że nie będzie miała ddr3 chociaż w przyszłości by się przydało o P5Q tez pytam bo wydaje sie byc ok... no dobra to może tak wybrałem jak na razie trzy produkty: Asus P5Q - 458zł Asus P5QC - 433zł Gigabyte GA-EP45-DS3- 426zł To faworyci ale na decyzje jeszcze troche czasu zostało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Ja bym brał w tym wypadku Asusa P5QC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbit211 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 a zmieści mi sie na niej chłodzenie AC Freezer Xtreme i czy bedzie ok z Goodram'ami PRO...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Z ramami ma problem MSI P45. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbit211 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 (edytowane) czyli brać Asusa P5QC czy moze P5Q...??? Edytowane 10 Lipca 2009 przez rabbit211 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 P5QC to zdaje się to samo mobo co P5Q tylko że z obsługą DDR3, bo laminat wygląda identycznie, tyle że P5QC ma więcej banków pamięci. IMO obojętne co weźmiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbit211 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 znalazłem też Gigabyte GA-EP45-UD3 P45 Socket 775 mogłaby być??? chyba już dość tego szukania i czas postawić na ta najlepszą... P5Q...P5QC dla tych ddr3 czy gigabyte ep45-ds3 czy ud3...??? prosze o konkretne opinie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 P5QC > P5Q. UD3 > DS3. P5QC > UD3. Łapiesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 P5QC > P5Q. UD3 > DS3. P5QC > UD3. Łapiesz? P5QC > P5Q Hmm no ok, powiedzmy że ta przewaga to DDR3 bo pozatym chyba niema różnic. UD3 > DS3 Tu się jak najbardziej zgodzę. P5QC > UD3. P5QC od UD3 lepsza nie będzie. Zależy w czym rozpatrywać, ale O ile P5QC zrobi to FSB 500mhz to na prockach 45nm więcej nie ruszy. A UD3 robi spokojnie te 530mhz. Także w kwestii OC tutaj Gigabyte wygrywa. W kwestii layoutu laminatu to Gigabyte nie cierpi na źle umiejscowioną wtyczkę ATX 24 pin. UD3P ma też bogatszy tylni panel, nie mówiąc już o bardzo dobrej zintegrowanej dźwiękówce. Minusem może być słabsze chłodzenie niż w Asusie ale i tak wybrałbym raczej Gigabyte ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbit211 Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 (edytowane) Odwiedź moją stronę?? wybierzcie cos z tego są tam te płyty które mogę wybrać są te które omawiamy ale i są inne... zerknijcie może będzie coś lepszego od UD3. Gigabyte Ep45-ud3 na razie wydaje mi się najlepszy ze względu na OC... Mam dobrze wentylowaną budę więc nie powinna się grzać patrząc na jej słabe chłodzenie... najwyżej się w przyszłości jakieś chłodzonko wykombinuje... Edytowane 11 Lipca 2009 przez rabbit211 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbit211 Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 słuchajcie a Asus P5Q PRO może być??? czy może lepszy P5Q-E lub P5Q3??? bo myśle że te 500zł moge dac a w techmarket.pl są dostepne i wszystkie w podobnej cenie ale P5Q PRO jest najtanszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbit211 Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Chyba wezme tego P5Q Pro bo jest najtańszy a wielkiej roznicy chyba od P5Q-E nie ma... Chyba że ktoś miał problem z tą płyta... Prosze o opinie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Jak możesz dołożyć do P5Q Pro to myślę że wybór jasny. Bardzo dobre mobo, najlepsze z tutaj omawianych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbit211 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 raczej juz podjałem decyzje padło na Asusa P5Q Pro chociaż przed chwilą czytałem artykuł który bardzo wychwalał Gigabyte Ep45-UD3 i przez moment sie zastanawiałem ale chyba nie... Wezme Asusa:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbit211 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 witam ponownie!! wziałem asusa p5q pro... mysle ze to dobry wybór:) duzo osob zachwala ta plyte. Bedzie w czwartek wiec wreszcie bede mogl złozyc do kupy swoja maszyne:D:) dzieki wszystkim za pomoc i pozdrawiam!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 oj mistrzu dlugo z myślałeś al za to dobrze wybrałeś w tej cnie niema chyba lepszego mobo(z przykrością stwierdza to fan płyt msi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbit211 Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Procesor : Intel Core 2 Quad Q9550 - 964zł Chłodzenie Procesora : AC Freezer Xtreme Pasta Termoprzewodząca : Arctic Silver 5 Płyta Główna : Asus P5Q Pro RAM : GoodRam 2x2GB 1066MHZ PRO Karta Graficzna : Sapphire Radeon HD4890 1024mb DDR5 Vaporx Zasilacz: OCZ ModXStream 600W HDD : Samsung 500GB 16MB F2EG Napęd : Samsung SH-223B SATA Obudowa: Antec Threehunderd słuchajcie złożylem ten zestawik na komputronik.pl tak zeby zobaczyc ile bedzie kosztowal i pokazalo mi blad ze za slaby zasilacz jest... Pociagnie ten OCZ ta maszyne...??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 (edytowane) Tak. Komputronik jest trochę drogi. Na tym chłodzeniu już jest dobra pasta. Edytowane 16 Lipca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbit211 Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 (edytowane) ja juz ten zestaw mam tylko teraz czekam az dotrze do mnie plyta glowna gdyz mialem mala przygode ale pisalem juz na ten temat na forum... troszke sie wystraszylem ale widocznie komputronik wprowadzil mnie w maly blad... i pomyliłem sie pasty nie powinno byc bo sam mi doradzales zeby wziac chlodzenie ac bo jest dobra pasta na nim. Edytowane 16 Lipca 2009 przez rabbit211 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbit211 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) czesc to znow ja... przyszla plyta zlozylem wszystko i znow to samo!!! nie wiem co jest grane... glosniczek przy wlaczeniu wydaje 1 dlugi i 3 krotkie dzwieki... po wyjeciu kary graficznej sa takze te dzwieki wiec chyba grafika... prosze o pomoc co to moze byc??? Edytowane 20 Lipca 2009 przez rabbit211 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbit211 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 karta graficzna i pamiec sa ok bo sprawdzalem na komputerze kolegi i wszystko gra... plyta gl. jest nowa wiec niemozliwe zeby znowu sie popsula.... pozostaje procesor ale tez byl sprawdzany wczesniej w sklepie i dzialal... nie wiem moze cos zle podlaczylem ale robie to juz ktorys raz i nie wydaje mi sie... prosze pomozcie!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 A może jednak zbyt słabe zasilanie na karcie graficznej. Może komputronik miał rację. Podepnij pod to mocniejszy zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...