Sound3D Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Witam. Mam Ubuntu 9.04 64bit + Sagem Fast 800 E4 + Neostrada. Próbowałem dwoma sposobami uruchomić internet i nic nie działa. Jak chce ustanowić połączenie to mam coś takiego: ja@ja-laptop:~$ sudo pppd call net[sudo] password for ja:Plugin pppoatm.so loaded.PPPoATM plugin_initPPPoATM setdevname_pppoatm - SUCCESS:0.35Using interface ppp0Connect: ppp0 <--> 0.35LCP: timeout sending Config-RequestsConnection terminated.Modem hangupUsing interface ppp0Connect: ppp0 <--> 0.35LCP: timeout sending Config-RequestsConnection terminated.Modem hangupUsing interface ppp0Connect: ppp0 <--> 0.35Modem hangup I tak w kółko. Modem nie może nawiązać synchronizacji - dioda ADSL miga. Czasami jednak zdarza się że synchronizacja jest - dioda nie miga, ale i tak nie może się połączyć. Co mam zrobić żeby odpalić na tym Ubuntu internet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 A nie możesz użyć prostego programu UbuDSL ??? UBUDSL, robiłeś to tym sposobem? Neo+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...