k0nrad Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Witam, Składam w tej chwili drugi komputer i mam już następujące podzespoły: - Gigabyte M52S-S3G na nForce 520 - Sapphire Radeon HD4650 DDR3 - 2x 1GB DDR2 800MHz Kingston - Dysk Samsung SpinPoint SATA 160 GB (docelowo coś pojemniejszego) - Nagrywarka DVD LiteOn (w przyszłości napęd BLU-RAY) Potrzebuję jeszcze dokupić procesor i zasilacz (mam jakiegoś Feela 300W, ale on z pewnością nie wchodzi w grę). Komputer będzie wykorzystywany głównie do internetu/muzyki/filmów HD (podłączenie do telewizora przez HDMI, 720p) i grania w 2 gry (PES2008 i The Sims 2 ew 3). Do wydania zostało mi ok 300 zł i tutaj pojawia się moje pytanie: czy lepiej będzie kupić np Athlona 7750 i Fortrona 350W, czy może słabszy procesor i jakiś lepszy zasilacz (komputer raczej napewno nie będzie kręcony)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Fortron sobie poradzi. Jeżeli zależy ci na ciszy to nie kupuj 7750+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Kup jakiegoś cichego fortrona 350-400W i do tego np Athlona X2 5000+. Nie grzeje się, pobiera mało energii i jest calkiem wydajny jak na swój wiek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0nrad Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Dzięki wielki za odpowiedzi, cisza jest dość ważna a nie wiedziałem że 7750+ tak hałasuje. Mam jeszcze jedno pytanie: jaki system będzie lepszy do wyżej wymienionych zastosowań? z MSDN'u mogę ściągnąć XP Prof SP3 lub Viste Ultimate SP1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...