mroczo Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 (edytowane) siemanko zrobiłem prawie to co chciałem ale nie do końca do "Orgiusz" żyje i mój zasilacz tez czyli to są już 2 pozytywy :) zrobiłem go trochę inaczej do radiatorów przykręciłem 2 płaskowniki miedziane a z drogiej strony radiatory od jakiegoś starego chłodzenia grafiki (pentagram-a 2 duże czarne radiatory ) w zasilaczu zostawiłem wiatraczek (80x80) na ok 600-700 rpm i jest elegancko :) Edytowane 22 Czerwca 2009 przez mroczo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Na oko? Niezłe to oko masz, pożycz. Jakieś zdjęcie wrzuć, ale jeżeli nie masz cyfrówki, a tylko telefon, to zapomnij, że pytałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mroczo Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 nie na oko tylko na areogate II mam wahania pomiędzy 600 a 700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2009 a gdzie w tym woda jako medium chłodzące? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mroczo Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 a gdzie w tym woda jako medium chłodzące?tak jak napisałem wcześniej nie wodowałem go posłuchałem się rad bardziej doświadczonych poprostu w zasilaczu do radiatorów sa przykręcone płaskowniki miedziane a do nich radiatory z z pasywnego chłodzenia grafiki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 tak jak napisałem wcześniej nie wodowałem go posłuchałem się rad bardziej doświadczonych poprostu w zasilaczu do radiatorów sa przykręcone płaskowniki miedziane a do nich radiatory z z pasywnego chłodzenia grafiki I nic Ci to nie dalo :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mroczo Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 własne ze dało wiatraczek zamiast na >2000 rpm chodzi na 600 co daje duża różnice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Kolejny nobrain... Wcześniej jeślibyś dał mniejsze obroty WENTYLATORA (nie wiatraka !!!) też by chodziło... Use brain... :huh: Edytowane 23 Czerwca 2009 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mroczo Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 gościu posłuchaj tu od razu urodziłeś się wiedząc wszystko ?? jeśli tak to gratuluje bo normalni ludzie uczą się poprzez wykonywanie czegoś ok śmiejcie się bo wy możne już robiliście coś takiego a ja nie i dla mnie ważniejsze od waszego zdania na temat słuszności mojej przeróbki jest zdobywane doświadczenie....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zdobywanie doświadczenia ginąc przy okazji jest niezbyt mądrym pomysłem a zdobycie doświadczenia by móc je użyć w przyszłości jest trudniejsze. Zasilacz marki Trust nie jest dobrym wyborem jeżeli chodzi o bezpieczeństwo komponentów w pc a jego modyfikacja tym bardziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 a próbował ktoś zastąpić standardowe radiaxy- dużymi, porządnymi? + ewentualne wyprowadzenie je poza obrys obudowy. w razie W można by dać dobry wentyl @ 3-4V jeszcze do nich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mroczo Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 ok możne nie jest to najlepszy zasilacz o ile nie jest to po prosu skrzynka z kablami o nazwie zasilacz ale mam pytanie czy miałem się uczyć na ocz-cie lub tagan-ie ?? moim zdaniem jesli czegos nie spróbujesz to się nie dowiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 Tylko że pewne modyfikacje w markowym zasilaczu nie wplyna na żywotność sprzetu jakoś znacząco a w przypadku szrotu wszytko pracuje na kresie swoich możliwości. Dont trust the trust ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 a próbował ktoś zastąpić standardowe radiaxy- dużymi, porządnymi? + ewentualne wyprowadzenie je poza obrys obudowy. w razie W można by dać dobry wentyl @ 3-4V jeszcze do nich. Autorstwa MaSell'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 ok możne nie jest to najlepszy zasilacz o ile nie jest to po prosu skrzynka z kablami o nazwie zasilacz ale mam pytanie czy miałem się uczyć na ocz-cie lub tagan-ie ?? moim zdaniem jesli czegos nie spróbujesz to się nie dowieszChłopie,w czym masz problem? Rób eksperymenty,to nabędziesz doświadczenia. Nie pytaj tu magików,bo Ci tylko wodę z mózgu zrobią. Chciałeś poszaleć z wodą na tym zasilatorze,a skończyłeś nędznie na powietrzu. Tutaj obecni srają w gacie że mogliby popsuć swój cudny sprzęcik i nikt z nich nawet nie śmiał by pomyśleć o tym,co Ty zamierzałeś zrobić-a tatuś z mamusią niechętnie kupili by im nowe "cudeńka". Pamiętaj-kto nie ryzykuje,ten nie ma. Ja w swojej karierze spaliłem,zniszczyłem,uszkodziłem niejeden podzespół komputerowy i nie tylko i dlatego mam experience w tym co robię-mam nawet "na sumieniu :D " niechcący przeciętą za pomocą kątówki grafę i niespecjalnie się tym przejąłem. Tak więc przekładaj pomysły na rzeczywistość,a będziesz miał satysfakcję i nowe doświadczenia. I żeby nie było niedomówień-nie byłem "bananowym chłopcem" co miał bogatych rodziców sponsorujących każdą zachciewajkę-na wszystko co mam i osiągnąłem w życiu zapracowałem sam (niejednokrotnie w pocie czoła). Tak więc dajcie innym spełniać marzenia i pozwólcie osiągać im satysfakcję poprzez ich poczynania-w miarę możliwości pomagajcie,a nie żeby od razu odradzać. Wszystko jest do zrobienia-trzeba tylko cierpliwości i chęci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Tak śmiało zachęcaj niech ludzie zaczną gwoździe wsiadać do kontaktu a kątówkami ciąć budę gdzie w środku sprzęt siedzi tylko pytanie kto będzie odpowiedzialny gdy autorowi stanie się krzywda po tym jak podłączy coś co nie koniecznie może zadziałać ? Tutaj obecni srają w gacie że mogliby popsuć swój cudny sprzęcik i nikt z nich nawet nie śmiał by pomyśleć o tym,co Ty zamierzałeś zrobić-a tatuś z mamusią niechętnie kupili by im nowe "cudeńka". Tak jesteś hardokorem tylko nie urywaj innym kabli od internetu JAK SIĘ CHE MIEĆ ZASILACZ CHŁODZONY WODĄ KTÓRY BĘDZIE DZIAŁAĆ NIE ZAWODNIE TRZEBA WYDAĆ DUŻO $$$ z [ciach!]a bata nie ukręcimy Edytowane 23 Czerwca 2009 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 JAK SIĘ CHE MIEĆ ZASILACZ CHŁODZONY WODĄ KTÓRY BĘDZIE DZIAŁAĆ NIE ZAWODNIE TRZEBA WYDAĆ DUŻO $$$ z [ciach!]a bata nie ukręcimyJak się ma jaja i używa mózgu,to nie trzeba mieć dużo $$$. A durniów nie brakuje i zawsze się znajdzie ktoś,kto wsadzi gwóźdź do kontaktu lub gdzie indziej. Ostatnio robiłem kompa gdzie z zasilatora (w kompie) gość pociągnął przewody do ładowania koma i zasilania... monitora. Niestety nie wytrzymał presji-mimo że był bardzo markowy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mroczo Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 dzięki za wsparcie (Miodnyj) wychodzimy z podobnego założenia własne kończę robić 2 bloczki na zasilacz oraz własna chłodnice a jeśli chodzi o mnie nie martwcie się robię to na własna odpowiedzialność a co do rozwalonego sprzętu już zalałem grafe i się nie zraziłem zrobiłem kolejny bloczek gdzie wiedziałem na co uważać i działa :) wygląda to tak nie jest może estetyczne ale ważne ze działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 (edytowane) Ja w swojej karierze spaliłem,zniszczyłem,uszkodziłem niejeden podzespół komputerowy i nie tylko i dlatego mam experience w tym co robię-mam nawet "na sumieniu :D " niechcący przeciętą za pomocą kątówki grafę i niespecjalnie się tym przejąłem.Aha czyli od dzis doswiadczony kierowca to taki co skasował 10 aut..tylko wtedy ma experience...no chyba ze mowiles o doswaidczeniu w rozwalaniu sprzetu.. Dla mnie jak juz cos robie, to tylko aby to mialo sens..a gdy wplywam na szerokie wody, wpierw pytam doswiadczonych aby na nowo ameryki nie odkrywac. I za sukces uznaje w pelni dzialajacy/funkcjonalny uklad..bo to wcale nie sztuka cos rozpier***ć Po ostatniej fotce mroczo tylko upewniam sie w swoim przekonaniu....no ale nie...przeciez dostal skilla: +10 w wierceniu otworów +10 w przykręcaniu śrub +10% do ochrony przed porażeniami (elektryka prąd nie tyka) Edytowane 24 Czerwca 2009 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 omg... Powierzchnia styku tych plaskownikow z radiatorami pewnie nie przekracza 40%, nie widze zadnego silikonu pomiedzy elementami transportujacymi cieplo, mocowanie na sruby pozostawie bez komentarza - chociaz nie, skomentuje - zmniejszasz dodatkowo styk. Do tego dochodzi przemyslana konstrukcja tego dodatku - najpierw standardowe radiatory nagrzewaja plaskownik, pozniej radiator przed zasilaczem a na samym koncu wentylator wyciaga powietrze. Po prostu genialne. Analogicznie przy jedzeniu mozna by pokusic sie o stwierdzenie po co jest swieze jedzenie skoro i tak trzeba to wydalic? jedzmy g***o - 300 miliardow much nie moze sie mylic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mroczo Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 spoko jestem otwarty na sugestie ale moje pierwsze pytanie dotyczyło jak przymocować miedz do aluminium i prawie nikt nie pokusił się o odpowiedz a co do powierzchni stuku tam jest zeszlifowane na równo wiec styka się bez problemów a i mam pytanie czy wyznacznikiem tego je jest tam pasta termo przewodząca muszą pojawić się zacieki ?? a co wentylatora to on nie wyciaga tylko wpycha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 imo na twoim miejscu zrobiłbym taki wałek że wyszlifować radiatory na psu na lustro i zamontować hr 5 sli ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1pr0 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 (edytowane) Wpycha gorące powietrze do budy? Do tego chłodzenia powinieneś mieć te ciepłowody (heat pipe - tak to się nazywa?). I MOŻE lepiej by było zastąpić te płaskowniki owymi rurkami? Edytowane 24 Czerwca 2009 przez UberProKOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mroczo Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Wpycha gorące powietrze do budy? Do tego chłodzenia powinieneś mieć te ciepłowody (heat pipe - tak to się nazywa?). I MOŻE lepiej by było zastąpić te płaskowniki owymi rurkami? tak wpycha do budy ciepłe powietrze ale mi to nie przeszkadza za bardzo bo mam WC założony i zdjętą jedna cześć od budy te rurki są tylko 2 a poza tym są one bardzo giętkie sa po prostu zrobione z cyny:) co do radiatorów są one zeszlifowane może nie na lustro ale papierem 1500 i mam prośbę o przetłumaczenie (zamontować hr 5 sli)mi tego bo nie za bardzo rozumiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 (edytowane) poprawiłem sobie humor z rana ;d;d 300 miliardów much...:) mroczo http://translate.google.pl/translate?js=n&...history_state0= http://www.ocforums.com/showthread.php?t=4...light=hr-05-sli a co tu tłumaczyc ? ;) Edytowane 25 Czerwca 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mroczo Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 ok dzięki mój błąd :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...