piterq1991 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Witam! Kupiłem urządzenie wielofunkcyjne HP C5280. Po zainstalowaniu sterownikow + program hp gdy wyswietla sie ekran powitalny zapraszamy komp zamula się na ok 1-2minut. Wystapilo to odrazu po zainstalowaniu oprogramowania HP. Po jego usunięciu z PC problem znikł. Ma ktoś jakiś pomysł czym może być to spowodowane? Pozdrawiam Piotr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam! Kupiłem urządzenie wielofunkcyjne HP C5280. Po zainstalowaniu sterownikow + program hp gdy wyswietla sie ekran powitalny zapraszamy komp zamula się na ok 1-2minut. Wystapilo to odrazu po zainstalowaniu oprogramowania HP. Po jego usunięciu z PC problem znikł. Ma ktoś jakiś pomysł czym może być to spowodowane? Pozdrawiam Piotr mam to samo (HP PSC 1510) jak zainstalujesz sam sterownik, bez tego oprogramowania to nie jest to minuta czy 2, tylko kilkanascie sekund, ale opóźnienie i tak występuje. Nie zagłębiałem się w to bardziej bo nie przy moim kompie jest drukarka, wiec... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Nic nowego. Sterowniki do drukarek/skanerów/aparatów/etc są coraz bardziej napakowane zbędnymi śmieciami, które uruchamiają się wraz z systemem skutecznie go spowalniając. Jako, że do prawidłowego działania drukarki w 99% wystarczy sam sterownik, proponuję kolejno: - odinstalować wszystkie te śmieci - pozwolić systemowi na wykrycie urządzenia - zainstalować sterowniki starym dobrym sposobem wybierając w kreatorze instalacji sterowników lokalizację na płycie CD Oczywiście są przypadki, gdy postępowanie wg takich instrukcji skończy się nieudaną instalacją lub niereagującym urządzeniem. W tym wypadku zostaje nam jedynie normalna instalacja, wybranie opcji zaawansowanej instalacji i odznaczenie wszelkich zbędnych dodatków. Ewentualne śmieci wrzucone bez naszej zgody do autostartu można usunąć przy pomocy pierwszej lepszej aplikacji (np. MsConfig). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Niestety usunięcie tych śmieci z auto startu nic nie daje. Mimo to dalej PC wolno startuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 usuń całość, to oprogramowanie i sterowniki i poszukaj w sieci samego sterownika, będzie troche szybciej, lae i tak nie tak samo jak bez sterowników. Nie wiem co jest, spotkałem sie już teraz z trzecim przypadkiem w drukarce HP i ich sterownikami. koledzy mają canony lexmarki itd i po zainstalowaniu tego calego oprogramowania nie widać żadnego zwolnienia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Miałem taką drukarkę, obecnie zaś C4480. Obie mają ten sam problem. Niestety usuwanie sterowników, ponowna instalacja, instalacja czystych sterowników niewiele dawała, aż gdzieś w necie znalazłem rozwiązanie. Trzeba w usługach przełączyć na uruchamianie ręczne (domyślnie jest automatyczne) następujące usługi HP: - HP CUE DeviceDiscovery, - Net Driver HPZ12. U mnie zdecydowanie pomogło. Jeśli to nie pomoże u ciebie - sprawdzić jeszcze inne usługi, które HP ładuje i wyłączyć je. Swoją drogą HP przesadza ostatnio z ilością zbędnego oprogramowania, gadżetów i innych irytujących pomysłów, które ładują się ze sterownikami. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...