manfr3d Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zamówiłem na esc.pl komputer (konfiguracja podobna do zestawu za 2800 zł na czerwiec z działu Co kupić?), niestety skończyły im się Asusy P5B Premium. W zamian zaproponowano mi płytę wymienioną w tytule. Nie mogę nic o niej znaleźć ani na forum, a nawet w internecie. Czy ta płyta jest porównywalna do Asusa (nazwy mają podobne:))? A może warto dopłacić i wybrać z esc.pl coś innego (składam cały zestaw, więc nie będę teraz cofał zamówienia, żeby kupić płytę na allegro)? Proszę o odpowiedź, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swistaq Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 (edytowane) Podłączam się do pytania, mam podobną sytuacje jestem wstanie dopłacić około 100-200 zł - co jest godnego polecenia ? W zasadzie będę prawdopodobnie kupował 2 zestawy jeden dla teścia do którego potrzebuję po prostu porządną płytę o standardzie P5B pro asusa a drugi dla siebie E5200 docelowo Q5500 4GB Radeon HD4550 DDR5 chcę jakieś porządne mobo do kręcenia w rozsądnej cenie (do 500-600zł). Pozdrawiam i z góry dzięki. Edytowane 15 Czerwca 2009 przez Swistaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 (edytowane) Nie, P5B Pro z P5B Premium łączy jedynie nazwa... Słaba płyta, biedna wręcz. W ESC jedynie P45XE, ewentualnie droższa o 15 zł wersja -R z RAID 0. http://www.tomshardware.com/reviews/intel-...re,2110-21.html http://www.blazingpc.com/forum/showthread....7673/index.html A temat IMO do zamknięcia... Zły dział. Edytowane 15 Czerwca 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swistaq Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 (edytowane) To jeśli można prosić moda o przeniesienie do działu co kupić byłoby fajnie :) Wracając do pytania miałem na myśli premium nie pro nie wiem czemu tak głupio napisałem, zadając pytanie jeszcze raz w sposób bardziej konkretny: Robie 2 zestawy: 1. OCZ ModXStream Pro 400W Asus GeForce 9600GSO 384MB DDRIII /192bit/ Intel Pentium Dual Core E5200 GoodRam 4GB (2x2GB) 1066MHz CL5 PRO 2. OCZ ModXStream Pro 500W Palit HD4850 DDR5 Intel Pentium Dual Core E5200 GoodRam 4GB (2x2GB) 1066MHz CL5 PRO W obu przypadkach docelowo będzie wsadzone Q9550 Do pierwszego potrzebuje poprostu solidną dobrą stabilną płytę - nie będzie żadnego OC i innych wariactw. Ten Asrock w tym przypadku wygląda całkiem fajnie. Jeżeli chodzi o zestaw drugi to chce z niego wydusić max na powietrzu płyta w okolicach 600zł (chyba że naprawdę warto dołożyć jeszcze więcej to też proszę). Ważna sprawa to kwestia kompatybilności tych GoodRamów z tymi płytkami. Pozdrawiam. PS. Nie musi to być oferta tylko i wyłącznie esc (przynajmniej w moim przypadku) Edytowane 15 Czerwca 2009 przez Swistaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...