Gość D3s3rttt Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Hey, zamierzam zrobić "listwę" która składa się z plexi i 4 wiatraczków Akasy 2500 RPM UV 80mm, temat "Wszystko o małych hałaśliwych wiatraczkach" chyba jest właściwy :razz: . A więc, mały prosty schemat, pytanie czy tak mogę: Chodzi tu o rozgałęzienie, chodzi tu o złączenie 4 kabli + i 4 kabli - w dwa + i -( - jak u jednego wentylka) i podczepienie pod wtyczkę zasilającą, nie będzie zwarć i mobo wyżywi spokojnie wszystkie wiatraki? Czy lepiej kupić rozgałęziacz. Schemat link: http://img194.imageshack.us/img194/8340/schemate.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Że chcesz to podpiąć równolegle do jednego złącza na mobasie? Jeżeli tak to lepiej podpiąć do molexa w zasilaczu. Coś takiego, tylko tutaj masz 2x12V i 2x5V, ale mając takie rozgałęziacz możesz wypiąć te dwa 5V i przełożyć do drugiego molexa z odzysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 jak chcesz zrobić listwę z to nie lepiej polutować kabelki razem wyprowadzić jedną wtyczkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość D3s3rttt Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 jak chcesz zrobić listwę z to nie lepiej polutować kabelki razem wyprowadzić jedną wtyczkę No a ty co mnie śledzisz :lol2: Tak o to mi chodziło, nie pod zasilacz tylko pod molex, a po drugie czy to nie będzie się gryzło? Że pod energią 9V chodzi na 2500RPM, a jak tak to podłącze to nie będzie jeden chodzić 500RPM drugi 1000RPM trzeci 900RPM a czwarty 100 RPM ?! Czy będzie ok i wszystko w pełni mocy? :lol2: Dzięki za schemat :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix6814 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 jak podłączysz tak jak na schemacie to będe chodzić równo tylko nie łącz 3 przewodu od RPM i dlaczego pod baterie no chyba ze chcesz zrobić sobie chłodzenie pleców w upalne dni :lol2: a po drugie na bateryjce 9v to nie pośmigasz za długo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość D3s3rttt Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Miało być chłodzenie szyji :lol2: No mam baterie 7.2V , i ładowarke 800mah,ale nie lepiej pod molex 3? tylko że zielone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...