Recive Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Witam Już od dłuższego czasu przymierzam się do kupna nowego komputera, ale za każdym razem było zbyt drogo a czerwiec wydaje mi się ze będzie dobrym terminem. Komputer będzie z założenia do gier. Zamierzam grać na rozdziałce 1400x900. Mam zamiar go kupić w sklepie - > reactor.pl gdyż jest możliwy odbiór osobisty i niskie ceny ( nawet niższe niż w esc.pl ). Zestaw chciałbym złożyć na Intelu i Geforce, ale jestem otwarty na jakieś ciekawe propozycje. A do kręcenia to nie mam pojęcia, bo nigdy tego nie robiłem i nie mam doświadczenia. Sprzęt który mam na myśli : Proc : Intel Core 2 Duo E8400 -> LINK Płyta Głowna : Asus P5B Premium -> musiałbym brać z esc.pl lub doradźcie inna w reactor.pl Pamięć : G.Skill 2x2GB 1066 CL6 LINK , tych GoodRam PRO tu nie widze Grafika : Gainward Nvidia GTX 260 -> LINK Zasilacz : OCZ ModXStream - > LINK HDD : Samsung 500 GB -> LINK tylko nie jestem pewnie czy to ten sam co w temacie " Co kupić " Napęd : Napęd : Samsung SH-223B SATA , może doradzicie jakiś inny na reactor.pl ? No i dochodzi koszt obudowy ~ 140 zł Coolermaster Elite 331 + złożenie komputera w sklepie ~100 zł. Mógłbym kupić jeszcze te chłodzenie na procesor Karakoruma ale nie wiem jak z tym kręceniem będzie. Czekam na sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 (edytowane) Procesor : AMD Phenom II X3 710 - 470 zł Płyta Główna : ASRock A780GXH - 279 zł RAM : OCZ 2x2GB 800MHZ SpecialOps - 179 zł Karta Graficzna : Palit Radeon HD4850 512MB DDR5 Sonic Special Edition - 510 zł Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 500W - 299 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 195 zł Napęd : Samsung SH-223B SATA - 90 zł Razem : 2022 zł Spokojnie ci do gier wystarczy. Dokup Karakorum + AS5 i pomogę ci podkręcić. 3 rdzenie na dłużej ci wystarczą i może odblokujesz 4. Asus P5B Premium w esc też już nie ma. Edytowane 15 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Właśnie się obawiałem tego X3. Teraz mam x2 4400 + i jest koszmarny. Warpy w grach, ciągle jakieś zacinki i lagi. A widziałem jakiś poradnik tutaj na forum jak naprawić ten problem, który również występuje w X3...jakoś nie mam ochoty tego przechodzić. Zamiast Asusa PB5 Premium nie można wziąć jakiejś innej ? I co jest nie tak z GF ? Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Z Phenomami II nie ma już problemów z wydajnością, śmiało można brać. Zgaduję, że wolisz Intela+Nvidia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Ten twój obecny proc to jakiś super nie jest już od dawna. Poczytaj trochę testów x3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Napisałem że jestem otwarty na propozycje. Wolałbym Geforce + Intel , ale jak piszecie że jest bardziej opłacalny zestaw ATI to pomyślę. W waszych podpisach widać ATI a może ktoś potwierdzić kto ma x3 ? Myślicie nie będzie problemów z X3 i np. instalowanie AMD Dual Core Optymizer ? Teraz wychodzi 2022 zł wiec mogę dołożyć i kupić GTX260 ? lub w co innego dołożyć ? I chciałbym w sklepie reactor.pl w którym jest jakiś AMD AM3 PHENOM II X3 720 B.E.BOX , ASROCKA też nie ma .. Ramy to te są ? : LINK nagrywarkę możecie inna polecić i czy w moim 1 poście jest dobry linku do dysku tzn czy ten sam ? Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 (edytowane) Dysk ok. 720 się nie opłaca, bo kręci siei na podobne wartości jak 710. Ten HD4850 ddr5 to prawie HD4870, czyli troszkę słabszy od GTX 260. Nagrywarka SH-223. AMD Dual Core OptymizerTa nazwa chyba mówi, że to jest dla 2 rdzeni. Edytowane 15 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 (edytowane) A jakbym wziął Asus PB5 Premium z innego sklepu ? Bo widzę, żę jest jeszcze w RAM.net. Jaka szansa ze odblokuje 4 rdzeń. Bo jeśli bym brał zestaw na AMD to raczej musiał bym z ESC.pl zamawiać :/ I do czego mogę dołożyć bo 2022 zł to nie 2500 :P Edytowane 15 Czerwca 2009 przez Recive Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 (edytowane) Trudno powiedzieć jaka szansa. Ale 3.6GHz prawie każda sztuka robi więc i tak będzie dobrze. Antec 300 / CM 690 Edytowane 15 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 A nie lepiej dołożyć do sprzętu zamiast ładować 300 zł w obudowe ? Macie jakieś pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Możesz kupić x4 940. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Dobra na razie dzięki za propozycję. Odświeżę wątek pod koniec tygodnia lub na początku następnego kiedy już będę zamawiał części. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 W waszych podpisach widać ATI a może ktoś potwierdzić kto ma x3 ? Myślicie nie będzie problemów z X3 i np. instalowanie AMD Dual Core Optymizer ?Potwierdzam... ;) żadnych problemów z wydajnością, ipt... nie zauważyłem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 A dałeś rade odblokować 4 rdzeń ? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Na tej płycie nie może. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Siema wstępnie wiem co chcę kupić : Procesor : AMD Phenom II X4 940 - 775 zł Płyta Główna : ASRock A780GXH - 279 zł RAM : OCZ 2x2GB 800MHZ SpecialOps - 179 zł Karta Graficzna : Palit Geforce GTX 260 896MB DDR3 - 690 zł Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 500W - 299 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 195 zł Napęd : Samsung SH-223B SATA - 90 zł Obudowa : CM Elite 335- 149 zł Jednak dziś wysłałem maila do sklepu w którym, kupowałem poprzedni komputer. Właściciel powiedział mi że tego ASRock'a by nie brał ale nie powiedział z jakiego powodu. Komputer mam zamiar kupić cały w esc.pl. Co możecie powiedzieć o tej płycie ? Awaryjność itp ? Bo mam obawy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Z płyta nikt nie miał problemu. Komuś przyszła od razu zepsuta, ale dali mu nowa. Z oc tez jest dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 A awaryjność ? Jaką możecie jeszcze inna płytę polecić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Do ilu zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 No też w tym przedziale cenowym max 300 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 (edytowane) MSI KA780G, Asus M3A78, Gigabyte GA-MA770-UD3, ale ASRock ma tą przewagę, że posiada ACC. Jednak Ty bierzesz od razu 4 rdzenie więc nie przyda Ci się to. Jeżeli myślisz o OC to Asusa sobie odpuść bo Vcore tylko +150mV. ASRock i Asus mają dźwiękówki VIA, które zjadają na śniadanie realteki i to ich bardzo duży plus. Ogólnie wychodzi na to, że ASRock najlepszy, a potem to zależy do czego mobo potrzebne. Edytowane 16 Czerwca 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 O dzięki za odpowiedź. To chyba zostanę przy tym ASrocku mam obawę co do awaryjności ale to się okaże. A zamawiał ktoś całego PC w esc.pl Jakie wrażenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Jakiej tam znowu awaryjności ASRocka. Dzisiejsze modele, to nie te, co kiedyś (ale oczywiście "stare" myślenie zostaje u wielu osób...). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof036 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 (edytowane) Jakiej tam znowu awaryjności ASRocka. Dzisiejsze modele, to nie te, co kiedyś (ale oczywiście "stare" myślenie zostaje u wielu osób...).Asrock moglby odciac sie od starych plyt dajac nowy kolor PCB, inne radiatory - a tak nie ma sie co dziwic ze sie ludziom kojarzy;-D @ Recive Bierz tego Asrocka, nie powinienes sie zawiesc... Mialem z nim kontakt i jest to calkiem przyjemna plyta... Edytowane 16 Czerwca 2009 przez Krzysztof036 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horrorcore Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 (edytowane) Jak chcesz to mam tego Asrocka, mogę ci go sprzedać taniej niż w esc.pl, bo przysłali mi nową zamiast pieniędzy po gwarancji. Jest na gwarancji itd. jak coś to kontakt przez pw albo gg. :) P.S. Oczywiście nie była używana od kiedy mi ją przysłali, tylko sprawdziłem czy wszystko w pudełku jest, jak chcesz wyśle zdjęcia. :) Edytowane 17 Czerwca 2009 przez horrorcore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Może i oferta pasuje do tematu (gdybyś zaproponował szrota, to byś dostał %), ale przy takich ofertach, tak jak w dziale sprzedam podaje się cenę. A więc albo podajesz cenę w takim wypadku, albo zrobię coś nieprzyjemnego w tej sytuacji... Mam to zamieścić w każdym pasującym temacie, byś to zrozumiał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 (edytowane) Nie dzięki już zamówiłem zestaw. Miguel707 jak myślisz będzie miał trochę zapasu zasilacz ? Bo będzie komp pracował po 8 h dziennie.. Bo jeśli nie to musiałbym dzwonić i zmieniać zasilacz :/ Bo koledze na takim zestawie Processor: Intel Core 2 Duo E6750 2.66@3.00 GHz Memory: GeIL 4GB DDR2 800 MHz Black Dragon Hard Drive: Seagate ST3250410AS 250GB sATA II 16MB Video Card: EVGA Nvidia GeForce 8800 GTX oraz jakimś zasilaczu Chieftec 560 W komp padł w 1 miesiąc. Edytowane 17 Czerwca 2009 przez Recive Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Myślę, że zasilacz wytrzyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Dzisiaj zobaczyłem, że jest już dostępny Gigabyte GA-MA770-UD3 rev 2.0, który również wspiera ACC (ma SB710), więc może być nie najgorszą alternatywą dla ASRocka (jeżeli ktoś mimo masy dobrych opinii nie może się przekonać). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...