Skocz do zawartości
Jacek198

Volcano 7+ czy Zalman CNPS5100-CU

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie dzisiaj miałem bliskie spotkanie 3 stopnia z Volcano 7+ a mianowicie mój palec :(. Zakończyło sie to tragicznie i dla mojego palca do teraz mnie boli a mineło już z 5 godzin i dla wentyla któremu odłamało się skrzydałeko (czy jak tam to się zwie) nieważne. Niestey nigdzie nie widze aby można było dastać sam wiatraczek TT-7025A lub Y.S. Tech o wymiarach 70x70x25. Więc zastanawiem sie nad kupnem nowego coolerka. Mam Athlona 2000+@1875 MHz. Zastanawiałem się nad Volcano 11 ale trudno go dostać :( później żeby kupic znowu Volcano 7+ ale troche mi głośny był no i nad Zalmanem CNPS5100-CU który chyba najbardziej jestem skłonny kupić. Ewntualnie chiałbym kupić Zalmana CNPS7000CU ale nie wiem czy zapne go na antka z zapinką od Volcano 7+ :(. Co doradzacie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm dobrze by bylo gdyby sie ktos wypowiedzial na temat tego Zalman 5100cu.

A tak dla ciebie Jacek to tez mialem 7+ ale przesialem sie na Zalman 6000cu i powiem ci te teperatura jest minimalnie gorasz a cisza jest ogromna w porownaniu do 7+.

Temp na moim AXP1700@2600XP idle 43 i ster 48 jak womu jest ok 23*C.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:idea:

a po co od razu kupowac caly cooler - kup wentylator 80x80x25 i kawalek blachy aluminiowej 0.5mm - zrob przejsciowke i po ptakach - przeciez ten radiator od V7+ jest dobry

wentylator kupujesz jaki chcesz (jak lubisz TT to np tego SmartFana II) a przejsciowke zrob ksztaltem podobna do tego http://www.abbc65.theseed.net/shroud/shroud.htm

:!: jakby sie Tobie nie chcialo robic a masz zamiar spylic pozostalosci od V7+ to daj znac na priv ile chcesz za te resztki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi