Skocz do zawartości
raku1982

Jaki Ram Do Tej Płyty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem bo nie wiem ile ram bedzie czytala mi ta plyta ECS Nforce 3Atzn czy moge wlozyc dodatkowo 1 kosc 1Gb + stara 512mb?

Dołączona grafika

w tym momencie mam tam Sdram DDR, ale takich nie moge znalezc.

beda pasowac ktores z tych: http://allegro.pl/4300_pc3200_400mhz.html

Z gory dzieki

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

każde kości 400MHz DDR I (jeden) beda pasować... ps. nie opłaca się dodawać ram nieparzyscie... szczerze bez urazy, bo rozumiem że masz sprzęt i go pewnie cenisz, ale nie inwestuj w ta platformę, bo zysk bedzie praktycznie żaden a nakład gotówki niewspółmienrny do niego ;) bedzie chwilowe wow bo mam.. a pozniej ojej a de facto nie zmienia sie nic..

jak koniecznie chesz dodać ramu dowal od razu 2.x1GB i nie paruj po połtora, bo stracisz dual channel i wydajnosc pamięci opadnie... dla XP 512 to nie jest za mało wcale... do visty natomiast 1.5GB to za mało znacznie... i tak nie pograsz w nowe gry na kompie tej klasy i tak, a wydajnosci w aplikacjach uzytkowych nie porównasz prawie gołym okiem... word tak samo działa na starym celeronie jak na nowym core 2 duo itp... to moje zdanie of kors i nie musi się z nim nikt zgadzać ;)

PZDR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@IbanezRG

S754 i dual channel .

ciekawe jak .

Przecież cpu na ten socket miały kontroler jednokanałowy .

A po dołożeniu 1 GB ram , nawet 512 mb wydajność powinna się poprawić .

Edytowane przez reyden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi