raku1982 Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Witam mam problem bo nie wiem ile ram bedzie czytala mi ta plyta ECS Nforce 3Atzn czy moge wlozyc dodatkowo 1 kosc 1Gb + stara 512mb? w tym momencie mam tam Sdram DDR, ale takich nie moge znalezc. beda pasowac ktores z tych: http://allegro.pl/4300_pc3200_400mhz.html Z gory dzieki pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IbanezRG Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 każde kości 400MHz DDR I (jeden) beda pasować... ps. nie opłaca się dodawać ram nieparzyscie... szczerze bez urazy, bo rozumiem że masz sprzęt i go pewnie cenisz, ale nie inwestuj w ta platformę, bo zysk bedzie praktycznie żaden a nakład gotówki niewspółmienrny do niego ;) bedzie chwilowe wow bo mam.. a pozniej ojej a de facto nie zmienia sie nic.. jak koniecznie chesz dodać ramu dowal od razu 2.x1GB i nie paruj po połtora, bo stracisz dual channel i wydajnosc pamięci opadnie... dla XP 512 to nie jest za mało wcale... do visty natomiast 1.5GB to za mało znacznie... i tak nie pograsz w nowe gry na kompie tej klasy i tak, a wydajnosci w aplikacjach uzytkowych nie porównasz prawie gołym okiem... word tak samo działa na starym celeronie jak na nowym core 2 duo itp... to moje zdanie of kors i nie musi się z nim nikt zgadzać ;) PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raku1982 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 ten komputer bedzie sluzyl tylko do pracy a teraz strasznie wolno chodzi. jak doloze mu te nowe 1gb + stare 512 to poprawi sie cos czy musze odrazu 2x1gb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Poprawi się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 (edytowane) @IbanezRG S754 i dual channel . ciekawe jak . Przecież cpu na ten socket miały kontroler jednokanałowy . A po dołożeniu 1 GB ram , nawet 512 mb wydajność powinna się poprawić . Edytowane 20 Czerwca 2009 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...