kremuwa Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Kupiłem niedawno tego AP: KLIK Mój internet jest radiowy. Problem mam chyba z konfiguracją - kompletnie nie wiem jak się połączyć z nadajnikiem mojego ISP. Poprzednio bezpośrednio z anteny (za oknem) Internet "szedł" kablem koncentrycznym do karty radiowej i wszystko konfigurowałem sobie oprogramowaniem dołączonym do tej karty. A teraz kabel ten wkręciłem do AP, dwie skrętki zakończone RJ-45 biegną do dwóch kompów i nie mam pojęcia jak uzyskać połączenie z Internetem - jak sprawdzić dostępne sieci czy coś w tym rodzaju. Jeśli opisałem niejasno, proszę o dodatkowe pytania. EDIT: Wiem już, że konfiguracji dokonuje się przez przeglądarkę. Ale co trzeba wpisać i gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Otwierasz przegladarke internetowa i wpisujesz http://192.168.100.252/ (to jest domyslny adres ap) przechodzisz do zakladki mode i zaznaczasz tryb WISP klikasz setup i ustawiasz siec i dostep itp. Nie masz instrukcji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...