emes125 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 (edytowane) Posiadam zmienną typu unsigned char, która jest zapisana w postaci tablicy pięcioelementowej. Czy istnieje sposób, który pozwoli mi na przepisanie całości tablicy do jednej zmiennej, by móc ją później porównać z inną ? unsigned char zmienna2[5];char zmienna3[4];unsigned char zmienna[8];zmienna1[1]=5;lcd_init(LCD_DISP_ON);lcd_gotoxy(0,1);zmienna2[1]=zmienna1[1];itoa((unsigned char)zmienna2[1],zmienna3,16); lcd_puts(zmienna3); (to jest wycinek kodu, całość mi działa). Wartość jest wyświetlana. Po wpisaniu i konwersji do ASCII (funkcją itoa) moja tablica wygląda następująco: zmienna2[0]: 1 zmienna2[1]: 5b zmienna2[2]: c7 zmienna2[3]: cb zmienna2[4]: ef Czy mogę to wszystko wgrać do jednej zmiennej, by później móc wykonać funkcję: if(zmienna4="15bc7cbef") ? W ramach warunku if oczywiście mógłbym dodać if(zmienna2[1]=="5b"){...} Ale to mi nie działa. A myślałem, by wówczas sprawdzać iloczyn logiczny Edytowane 16 Czerwca 2009 przez emes125 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...