teraw Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 (edytowane) Witam Od ładnych kilku lat używam bezprzewodowej klawiatury logitech,pisze na niej Logitech Cordless Desktop Optical Black. Problem polega na tym, że jest ona już mocno zużyta pod względem mechanicnym - klawisze są zdzierane, a obudowa w kilku miejscach pęknięta. I jak to mi jeszcze nie przeszkadzało, tak ostatnio przyciski zaczęły ciężko chodzić - żeby wcisnąć klawisztrzeba używać coraz większej siły. Po rozkręcenu okazało się, że przyczyna leży w starciu i owykrzywianiu plstikowych elementów, na których trzmają się klawisze. Tak więc stwierdziłem, że przyszedł czas na zakup nowej klawiatury. Jako, ze obeny logiteh służył mi od ok. 2003 aż do teraz i ndaldiała, to zdeydowałem się na zakup kolejnego produktu tej firmy. Wybór padł na model EX 100, ze względu na cenę (120 zł), tradycyjny układ klawiatury i duży skok klwiszy. Pytania: Jak ten model zachowuje się po naciśnięciu większej ilości klawiszy? Czy w podobnej cenie znajdę coś lepszego? Wymagania: Trwałość, brak udziwnień (wilka podpórka pod nadgarstki, łamanie, itp.), duży skok (nie płaska), koniecznie bezprzewodowa. Myszka z zestawu od razu idzie do szuflady, nie mam zamiaru zniej korzystać. Edytowane 16 Czerwca 2009 przez teraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benq2006 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2009 Ja używałem modelu EX 110 i mogę go polecić. Kosztuje mniej więcej tyle samo. Miałem ją około 2 lata i powiem ci że sprzęt jest jak marzenie. Klawiatura jest po prostu świetna. Nie wiem co masz na myśli pisząc, jak się zachowuje po naciśnięciu większej ilości klawiszy? Normalnie - to znaczy naciskasz i już ;) Podobało mi się jeszcze w niej to że jest dość cicha. Co do myszki to ja też bym się jej pozbył ;) Chyba że nie masz nic lepszego. Również się zastanawiałem co wybrać i po przejściu kilku sklepów i wypróbowaniu różnych klawiatur wybrałem właśnie EX 110. Zrezygnowałem z niej tylko dlatego że kupiłem laptopa. Aha jeśli nie potrzebujesz myszy to zawsze możesz kupić samą klawę. Tylko poszukaj w sklepach bo na allegro nie mogę już znaleźć, ale wiem że jest bo jakiś czas temu widziałem w RTV Euro AGD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Z dużą ilością klawiszy chodzi o to, że badziewne klawiatury się zacinają, a komp zaczyna piszczeć pc-spekerem jak się wcinie 3 czy 4 lawisze, co nie przeszkadza w pisaniu, ale w grach owszem. Myszkę mam MX1000, więc tej z zestawu używał na pewno nie będę. Na allegro ogule tych klawiatur nie ma - to znczy są, ale używane z niemieckim układem klawiszy, więc pewnie poleasingowe z niemieckich biur = zajechane na maxa. A chodzić mi się po sklepach AGD nie chce. W komputroniku mam na miejscu za 119zł, ile zaoszczędze? 10zł? 20? więcej wydam na bilety jeżdżąc po mieście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benq2006 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 W Euro klawa była za 59 złotych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 jak tak, to mogę się przejść, spora różnica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...