Racuch Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 mówiłem że WC/LC uzależnia ;P ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Magier fakier cicho bo się wyda i wyślą mnie na odwyk ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 (edytowane) Jestem ciekaw jak ten rezik sie bedzie spisywal. Naprawde. :) Czekam na dalsze info. Edytowane 7 Września 2009 przez Ghandar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 (edytowane) Siedzę sobie właśnie w pracy i pisze do mnie moja połówka na gg : Sylwia pazka do Ciebie przyszła BuMeL rez ? BuMeL rozpakuj tylko ostroznie i zobacz Sylwia no Sylwia "kostka" do borygo ... BuMeL znaczy się TOP z REZERWUAREM XSPC DDC BuMeL ty kostko ;p Sylwia znaczy się kostka k***a xD .. spadłem z fotela :lol2: Rezik siedzi twardo i pewnie, pompka jest wyjątkowo cicha. Bardzo ładnie świecą też taśmy SATA w UV :) Generalnie prace posuną się do przodu gdzieś w następnym tygodniu, jak wszystko będę miał skompletowane. Przygotowanka powolutku sobie lecą .... +1 do skilla :D Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 (edytowane) Kolejny rozdział: oploty A tutaj mała próba oplotu w świetle UV, nawet nie spodziewałem się, że będzie świecił, na planie również nowe taśmy Akasa SATA. W oplocie będą jeszcze Molexy, PCI-E oraz zasilanie płyty głównej i każdy jeden luźny przewód, jaki tylko wala się w obudowie (w tym przewody od power, reset, diód, usb itepe itede ) ;) Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 dajesz rade z oplotami :) jaka nazwa projektu, blue lagun ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 łódka bols blue :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Bumelku mój drogi na plexi trasuje się rysikiem a nie 5mm markerem :P Oplot ciekawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 (edytowane) Marker miał 6mm :twisted: Tak czy siak wszyscy obstawiają, że zapinka strzeli przy montażu, w takim wypadku będzie zrobiona nowa maszynowo z grubszej i przede wszystkim tłoczonej pleksy a nie takiego badziewia :P ale póki co taka swoja lepsiejsza Edytowane 11 Września 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 ten gruby marker to granica błędu :wink: a miałem napisać czy ona nie strzeli przy dokręcaniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 jak nie przy dokręcaniu to po jakimś czasie będzie płacz że NB poszedł z dymem bo zapinka trzasła ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2009 Oplociki fajne :) Mam nadzieje,z e blok na NB tez da rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 (edytowane) Dłuuuugo trwało zanim udało mi się zorganizować na tyle, żeby kontynuować pracę nad obudową. Niestety weneryczny brak czasu, ciągłe marudzenie kobiet w domu i wieczna wojna o to, kto ma siedzieć przy kompie skutecznie blokowała jakiekolwiek postępy .... no ale W końcu udało mi się pożyczyć dremelka :P Przeróbka na razie polega na usunięciu zbędnych elementów obudowy, wycięciu otworów koniecznych na kable i wyszlifowanie resztek po siatkach wentylatorów, jakimi uraczył nas producent. Antek do dziś wyglądał tak ..... bieg czasu zdążył napędzić mu sporo kurzu pod biurkiem ;) Tu przymiareczka dysiów do nowej szuflady i ułożenie kabla zasilania. A poniżej start pracy już po całkowitym rozmontowaniu bebechów. Chłodnica i siła napędowa układu będzie z przodu pod zatokami napędów. Układ zmieści się teraz całkowicie wewnątrz obudowy a zastosowany z frontu obudowy fabryczny filtr zapobiegnie nadmiernemu zakurzeniu chłodnicy, co poprzednio było zgrozą. Antoni zaczyna powoli nabierać ciemnych rumieńców. Matowy spray nie jest zbyt dobrej jakości więc jak się zacznie zbyt mocno rysować przy montażu zestawu to posłuży jako podkład pod błyszczącą czerń. Na razie wstępne malowanko i 20h schnięcia, potem kolejne warstwy. Tutaj już mała przymiarka bebechów, co by sprawdzić jak się będzie prezentować. Nowa płyta jest kilka centymetrów szersza od poprzedniej co nastręcza kilka trudności z którymi sobie poradzę. Bloki pojechały do galwanizacji, z chłodzenia NB na razie rezygnuję z powodu złożoności chłodzenia na płycie a na komplet bloków w tym roku mnie nie stać :P może na wiosnę ;) Prace idą dalej, powoli bo powoli ale niestety weneryczny brak czasu nie pozwala na więcej ;p poza tym okres świąteczny, nawał pracy i szał zakupów, który ogarnia powoli mnie i rodzinkę dobitnie spowalnia modernizację. Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 twardziel, w domu maluje i szlifuje ;d jestem ciekaw efektu końcowego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 hdd gdzie wylądują? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 (edytowane) W CM 4-in-3 w zatokach 5,25", DVD jakiś czas temu zmieniłem na USB ;) szczególnie przydatne odkąd mam Eeepc w domu :P Edytowane 24 Listopada 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 i jak te niklowanie/chromowanie wyszło ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2009 (edytowane) na -5 tylko chyba mi grafa wczoraj zdechła, zobacze po pracy :/ jak zostane z blokiem w szafie to zatluke dziada. Ubolewam nad brakiem dobrego aparatu, zeby moc robic fotki wieczorem przy slabym swietle. Poniżej wstępna beta, o ile nie zjebie mi projektu uszkodzona grafa. Gainward Radeon 4870 GS 1024Mb [*] R.I.P [*] bądźmy dobrej myśli A na rozweselenie, właśnie dostałem swoje szkiełko ;) Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 customowa szybka palce lizać, szkoda że fotka kiepowata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Kurka skończe niedługo, byleby z grafą się coś okazało wreszcie bo już wzdycham do zbierającego się na nowo kurzu. Zafunduję wtedy ładną sesyjkę porządnym aparatem, póki co muszę męczyć tym co mam :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 (edytowane) Umarł Król, niech żyje Król !! Oto zmiany noworoczne, które wprowadzam w styczniu. Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcinpl Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 (edytowane) Kolejny rozdział: oploty Jeżeli to nie problem to napisz proszę gdzie kupiłeś te oploty. Na alle drogo widziałem tylko czarne, aaa czy to są 4 mm ?? Edytowane 31 Grudnia 2009 przez m@rcinpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 RMS.pl, oplot na zdjęciu to 3-7mm ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 I jak zalałeś już Króla :wink: bo jestem bardzo ciekaw jak się sprawuje ten bloczek a szczególnie cześć na sekcję zasilania :unsure: P.S. czemu nie zrobili wersji nikiel+plexi :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 P.S. czemu nie zrobili wersji nikiel+plexi :angry: Akurat ot nie jest problem :] zrobienie topu+niklowanie koszt nie aż tak wielki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Blok i chłodnica będą dostępne w drugim tygodniu stycznia, wtedy też je otrzymam. Nikiel+chrom to taniutka sprawa, poprzedni cover i blok na CPU robiłem niedawno. Pleksi zlecę koledze, który robił dla mnie też szybę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 (edytowane) Tak dla poruszenia ..... chłodnica już jest, po założeniu odczułem dziwny luz na airflow hehe, nie słychać szumu powietrza ;) tempy jakieś 1~2st mniej, przy okazji zmieniłem ustawienie pompki co również poskutkowało zmniejszeniem hałasu. Blok na gpu ma być podobno na dniach, zamówiłem też masterklechy 10/16 clear, postarałem się o termometr na przednim panelu (scythe thermo), którym mam zamiar monitorować tepmeraturę płynu i regulatory zalmana dosyć fajnie wkomponowane (fotki jak znajdę czas i chęci), o ludzie, jaka ulga jak mogę na czas np grania zwiększyć obroty zephyrów bez otwierania obudowy :D aa i najtańszym kosztem chcę wymienić bloczek na CPU na wydajniejszy i poniżej 200pln najlepszym wyborem wydaje się Watercool HEATKILLER CPU rev3.0 AMD LC w cenie ~160pln może doradzicie coś innego, wymagania : najtaniej. Edytowane 17 Stycznia 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 http://www.allegro.pl/item884414260_ek_sup..._3_zapinki.html http://www.allegro.pl/item887315738_d_tek_...zo_zapinek.html osobiscie stawiam na D-teka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Polecam EK Supreme LT bo to swietny bloczek a cena atrakcyjna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0M3N Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 (edytowane) Heatkiller zdecydowanie. Poczytałem recki i porównanie na Xtremesystems wychodzi na to ze najlepszy blok w przedziale poniżej 200zł Edytowane 18 Stycznia 2010 przez 0M3N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...