BuMeL Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Też właśnie kierowałem się recenzjami, zastanawia mnie też D-Tek od Racucha ale kurde ... mam jakieś uprzedzenie do tej konstrukcji, IMO wydaje się żywcem przestarzałe :| chociaż nie wiem czy to ma większe znaczenie. Zasadniczo bloczek powstał w czasach zimnych C2D i C2Q a ja potrzebuję klocka na Phenoma II 125W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Tak to brzmi jakby "czasy C2D i C2Q" i konstrukcja D-Teka to prehistoria.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 (edytowane) przy i5, i7, dwóch nowych podstawkach intela i paru kolejnych konstrukcjach pod am3, ponadto patrząc na ślepą uliczkę s.775 to już historia, do "pre-" brakuje dwóch lat. Zamówiony HK, będzie za parę dni ;) ED. Odwiedziłem właśnie Orlena i znalazłem śliczne, niebieskie petrygo ;p w stosunku 60/40 z demineralką robi się ładny, klarowny płyn. Zaleję układ w tygodniu i zdam relację co lepsze, petrygo czy zalman :P Edytowane 18 Stycznia 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zalman miał bajeczny kolorek z tego co pamiętam miał Docent [?] ofc bez podświetlenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 przy i5, i7, dwóch nowych podstawkach intela i paru kolejnych konstrukcjach pod am3, ponadto patrząc na ślepą uliczkę s.775 to już historia, do "pre-" brakuje dwóch lat. The LGA 775 platform lives on, with Intel now adding three new LGA 775 processors to its product offer -the Core 2 Quad Q9500, Pentium E6600 and Celeron E3400. Priced at $183 (for 1000-unit tray quantities), the Q9500 is a quad-core part clocked at 2.83 GHz, with 6MB L2 cache, and a 1333 MHz FSB. The Pentium E6600 dual-core costs $84, and has a working frequency of 3.06 GHz, 2MB L2 cache, and a 1066 MHz FSB, while the Celeron E3400 (dual-core), is clocked at 2.60 GHz, 1MB L2 cache, a 800 MHz FSB and a price tag of $53. Intel has also lowered the prices of the E6500 to $74 (from $84), the E5400 to $64 (from $74) and E3300 to $43 (from $53). Chyba jeszcze pozyje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 (edytowane) Oka, oto więc jak na dzień obecny wygląda Antuś. Bloczek na CPU, GPU, nowy płyn i węże oby jak najszybciej, na razie na panelu przednim regulatory do wentylatorów i termometr, wyszło kozacko hehe tylko fotki kulawe jak zawsze. Blachy boczne w trakcie malowania :P Chłodnica EK wepchnięta ile się da do przodu bez dziergania blachy, przez co więcej miejsca w środku. Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Kolorystyka bardzo przyjemna :) chociaz troszke sie weze zlewaja z oplotami. A jesli wszsytko mialo byc w jednej tonacji to nie pasuje wtyczka od zasilania grafy i ta choinka na zasilce :) Zeby nie bylo, ze krytykuje to napisze, ze mi sie podoba choc pare rzeczy bym zmienil...i tak czekam na finalna wersje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 (edytowane) Węże zmatowiały, dlatego się zlewają, zepsułem też oświetlenie reza, dlatego tak ciemno ;p ale obiecuję, że naprawię ;p a choinka na zasiłce zniknie, przynajmniej czerwony i zielony led. Czerwona a raczej pomarańczowa wtyczka na grafie jest celowo ... taki kontraścik :) zdjęcie z flashem, dlatego nie widać jak to wygląda naprawdę, next time fotosy będą przy dobrym oświetleniu. Edytowane 20 Stycznia 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 domyślam się że w realu lepiej to wygląda, te dwie kropeczki przy termometrze to regulacja wentyli ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 (edytowane) taa, tyle ze na razie jeden pracuje bo drugi nie działał i wyjechał na serwis :/ No comment :D Klocek na cepa w weekend, na gpu po niklowaniu, pleksa się robi się. I co ... i zmieniłem klocka na procu, zalałem układ petrygo z demineralką w stosunku 70/30% i temperaturka w stresie spadła ze średniej 53st na 39-40st z wentylami na 5V i 36-37 na 11V na regulatorze Zalman Fan <_< zastanawiające ale nie zaobserwowałem uszkodzenia czujników jak do tej pory. A zmatowiałe węże okazały się nie zmatowiałe tylko pokryte osadem z Zalmana :mur: schodzi pod chusteczką. Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 tres ~ 40C ... to więcej niż rewelka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 (edytowane) Tu mam jakieś zrzutki z dnia dzisiejszego, temperatura w pokoju to standard około 23st. EK Water Blocks CoolStream RAD XT 240 owiewana dwoma Zephyrami LED, na cepie HK AM3, zalane Petrygo niebieskim z demineralką 70/30% i tak: 5V 12V Tempy są śliczne, grafa jeszcze nie zwodowana bo blok się chromuje a top poszedł do zwymiarowania pod pleksę, pewnie założę go koło środy. Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 (edytowane) Wodowanie grafy na niklowanym bloku, nowe złączki i węże. Pleksa na GPU może się zrobi, HK może pójdzie do polerowania zapinek, śruby od HK takie z tyłka wzięte z metalowego bo fabryka zapomniała mi dopakować do pudełka, reszta prac powolutku idzie sobie do przodu a co się podzieje to wszystko opatrzę zdjęciami. Edytowane 17 Kwietnia 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 odwrotnie blok zamontuj :P ładniej będzie wyglądać i dostaniesz te 0.1* mniej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0M3N Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Na te fatboy'e jakie węże masz założone ?? 13/16 czy 10/16 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 5 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2010 Masterkleer 10/16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2010 (edytowane) Po długim czasie przerwy udało mi się wreszcie zebrać w sobie, zebrać fundusze i kontynuować projekt. Prawdopodobnie pierwszy set, który zostanie zamontowany w Polsce : Do tego dojdzie druga chłodnica 120mm jako wspomagająca rozpraszanie. Bloki wylądują na płycie w niedzielę, jednak Antec zostanie rozebrany, przerobiony lekko ponownie, żeby bardziej dopasować go do potrzeb projektu i w najbliższym tygodniu trafi do malowania proszkowego co jest już pewne. Więcej fotek bloków jak założę je na płytę. Edytowane 18 Kwietnia 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Sexy secik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 czekamy aż zalejesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Odpowietrzanie dwóch chłodnic to hardkor, od dwóch godzin powietrze krąży w układzie ale powoli powoli się już wytrąca. Antek rozbebeszony, poskładany na sztukę bo rozbieram go do malowania powolutku, w przyszłym tygodniu powinien mieć już ładniutki nowy lakier, wtedy to zrobię porządek a wąż między grafą a małą chłodnicą wyląduje pod łukami na mobo, na pewno będzie wtedy ładniej. Co do samych bloków, zrobione jak na EK przystało na najwyższym poziomie ale mam zastrzeżenia, śruby montażowe mogłyby być milimetr dłuższe, ciężko je zakręcić a same bloki pomimo dobrego wykonania są trochę mało przemyślanie zrobione, być może nastawione są na uniwersalność ale trzeba pilnować, żeby były ustawione zgodnie z logiem firmy bo inaczej po prostu nie pasują, bloku na mosfetach nie da się przykręcić odwrotnie (choć powinien być obustronnie taki sam ;p ) przez co widać plombę producenta co nie jest zbyt estetyczne. Najważniejsze jednak jest to, że ktoś wreszcie wziął się za zrobienie chłodzenia na płyty Gigabyte pod AMD bo było tego tyle co kot napłakał (może z dwa pasujące od różnych producentów ale nijak się nie prezentowały). Fotki poniżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Smisznie, tylko bym górną kątówkę z gpu wywalił na sekcję zasilania tą od proca może to zmniejszy łuk, podobnie zresztą kątówkę z nb wkręciłbym w drugi otwór w celu uzyskania podobnego efektu na drugim łuku. No chyba że wolisz te zawijasy :wink: A tak pozatym to "I like" :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Łyk na gpu zamerzony ale tak jak mówiłem, będzie pod wężami na mobo, co do kątówki na NB to fakt faktem dowaliłem jak blondynka bo w zamierzeniu bloczek miał iść odwrotnie ale że nie był najlepiej dopasowany to go odwróciłem ale złączki zostały :P po tym ile się na wk%&*^% dzisiaj to olałem te złączki, jak nie zapomnę to zmienię po malowaniu budy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 (edytowane) Antoni wymalowany proszkowo, blachy czarny połysk, kadłubek czarny mat, czekam na nowy rez, top do pompki i top na grafe od hilfigera, na rozgrzewke : Zapinka HK wypolerowana "na tygryska", szlifnięta tak, że zostały jeszcze widoczne kreski jak po pazurkach, nakrętki na cepie "Racuch made " wykonane z oryginalnych szybkośrubek od Antka, oświetlenie zainstalowane, wszystkie trzy wentylatory na chłodnicach regulowane, Tagan będzie miał zaklejone światła zielone i czerwone, ogólnie wszystko wyjdzie w blue. Szyba już wklejona, więcej fotek jak praca posunie się dalej, mniemam, że do kilku dni. Edytowane 2 Maja 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bula01 Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 A nie dał byś rady wywalić 1x120 na zewnątrz a do środka wpakowac wentyl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 dałbym ale nie chcę ciąć znowu budy, EK ma inny rozstaw niż swif. Tak wszystko jest elegancko dopasowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 (edytowane) miodex będzie, też jestem za zamianą miejscami 120-stki i wentyla Edytowane 2 Maja 2010 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 Co najwyżej mogę zmienić wentylator na czarny, musi zostać jak jest, póki nie rypnie mnie żeby zrobić z Antka kabrio. Tragicznie nie jest no. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 Tragicznie nie jest no. Jest :wink: a tak serio to całkiem fajnie. Zaintrygowały mnie Twoje radiatorki na memki chyba sam sobie takie sprawię :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 (edytowane) Top od hilfigera zrobiony, czekam na dostawę, tymczasem skleciłem osłonki na brzydkie kable z dymionej pleksy. Na zdjęciach wygląda to lepiej niż na żywo ale nie sprawdzałem jeszcze jak działa na światło i czy nie będzie za bardzo przezroczysta ;) osłonka przy zasilaczu i z tyłu obok chłodnicy. Edytowane 6 Maja 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2010 Ładne łuki potworzyłeś. Ogólni mi się podoba Twój LC-ek. Schludnie i przejrzyście. Oplot też fachowy, tylko jak dla mnie mógłby mieć trochę bardziej żywszy ten kolor. Gratulacje.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...