Racuch Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 chudy, zawsze w Ciebie wierzyłem :) (acutake bym zmazał, zamalował ew. dał siateczkę 5,25") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 (edytowane) planuje siatex ;d na reza tylko czekam Edytowane 7 Maja 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Ladnie wyszlo, ale faktycznei kolorek moglby byc bardziej zywy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 no takie tylko oploty mieli ;p na żywo wygląda deko lepiej a jak co to się w photoshopie poprawi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2010 Dziś odebrałem top Przylega dobrze, trzyma się twardo, wykonany dokładnie. Gwinty mocne, równe, nie wyszczerbione. Bardzo dobra ręczna robota, BRAWO hilfiger ! Jeszcze dzień-dwa-trzy i powinienem mieć brakujące elementy do zalania i odpalenia układu, wtedy też sprawdzę szczelność i postaram się przygotować sesję zdjęciową ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Hmm trza było coś porobić ... to już niemal koniec. Na górze będzie jeszcze fillport, może jeśli mi się zachce to i zawór do spuszczania płynu z układu. Chłodnica 120mm straciła wentylator ale bardzo dobrze radzi sobie "biernie" przepuszczając powietrze z zewnątrz obudowy. Na górze w Antonim jest przykręcony filtr przeciw kurzowy, pod którym prawdopodobnie zawiśnie druga "bierna" chłodnica 140mm. Trzy jedyne wentylatory jakie pracują robią na tyle mocny ciąg, że czuć przepływające powietrze na skórze jak przyłoży się rękę więc czemu nie ... poniżej jakieś zdjęcia, Antka czeka porządna sesja zdjęciowa i być może wystawa w niedługim czasie, na dniach zrobię też testy OC i temperatur. Dziękuję wszystkim pomagającym i wspierającym projekt, oficjalny finisz będzie przedstawiony zarówno tu na forum jak i na pconline.pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 (edytowane) łał :D jak wygląda całość w UV ?, porządne fotki - koniecznie ! :) Edytowane 18 Maja 2010 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 (edytowane) pożycz ufał to zobacze jak wygląda ;p ED. z ufał wyszło nic bo nie mam żadnych reagentów ;p za to z Racuchem usiedliśmy przy buteleczce Coli i postanowiliśmy zrobić kilka elo pro art fotek. Jako, że ja z moim talentem fotograficznym stoję niżej niż zespół parkinsona to Racuch pstrykał swoim analogowym Kodakiem z pixelem na matrycy wbudowanym w Nokię 3210 ;) Edytowane 18 Maja 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 pro i elo :) to nie kodak, to kanion ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Fajne WC , a szczegolnie mi podoba sie wulozenie wezy w okolicy CPU , ten waz idacy pod tymi lukami wyglada swietnie ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 Jak dla mnie miod malina - b.ladny kuwecik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2010 brakuje fotek w świetle dziennym, dodam że na żywca wygląda zabójczo ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Dla ożywienia tematu, będzie to jedna z ostatnich modyfikacji a'la bling bling, przy okazji dziękuję firmie MOMAN s.c. za cierpliwość przy tworzeniu tego kawałka pleksy, polecam usługi grawerskie. Prace dobiegają końca, jak wszystko będzie zapięte na ostatni guzik to zrobię trochę profesjonalnych zdjęć i może z Antkiem wybierzemy się wreszcie na jakąś wystawę ;) na sam koniec podam również specyfikację i wydajność układu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 dobra sesja foto i gitara :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extraplay Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 no jak zawsze perfecto ( ide zobaczyć na żywo ) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIZEL Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Mi się też bardzo podoba, widać że dużo pracy włożone,wykonane. Pozatym wszystko ładnie się komponuje, kolor mobo, płynu, oplotów na kabelki, oczywiście nie można zapomnieć o szybach, te wyglądają PRO!. Także bloki na mobo prezentują się fajnie - bardzo mi się podoba wersja nikiel/plexi, szkoda że do mojej płyty nie można kupić odrazu takiego kompletu tylko trzeba samemu szukać/dobierać. Jedynie to co ja bym innego tutaj widział to GPU z niebieskim kolorem PCB ale i tak całość prezentuje się kozacko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Jak bys ladnie poprosil maniakalnego to , moze by wykonal dla Ciebie bloczek nikiel/plexi ;) A moze juz jakis ma gotowy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 (edytowane) moja propozycja chudy :) ranciki na black lub dokręć pleksę od spodu, mam fajne czarne ślubecki ;) Edytowane 8 Czerwca 2010 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 Hmm, wpadnij, opatrz swoim kaprawym oczkiem na żywo i dopiero stwierdzaj czy malować czy nie ;) wieczorową porą wygląda zabójczo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2010 przykręć od spodu i cyknij fote Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Wygląda paskudnie, zostaje na zewnątrz. Nie wiem czy będę malował ranty pleksy, może jak kolega dorwie porządne farby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Też uważam, że na zewnątrz jest lepiej. Nie maluj krawędzi, lepiej je porządnie wypolerować. Fajna budka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 Hmm, pleksa cięta laserem, krawędzie są dość klarowne. Wypolerowałbym jeszcze może ale boję się przypadkiem zarysować gdzie nie trzeba, niestety to pleksa, nie szkło ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 9 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2010 szkoda że tak odstaje ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 BuMeL nie usiedzi spokojnie na czterech literach więc wymyślił sobie takie coś : dwa bloki Aqua Computer Webshop - ramplex RAM-KÃŒhler G1/8 26001 na cztery moduły ram, wciśnięte w układ w taki sposób : Akurat w tym miejscu mi czegoś brakowało. Minusy - złączki na G1/8 Plusy - pleksa jak reszta układu i duuużo taniej w stosunku do Koolance o których myślałem do tej pory. A może jakieś inne sugestie ? 4 moduły ram na płycie AMD (brak przerwy pomiędzy slotami). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 (edytowane) i tak masz już tam spore wężowisko a jakby teraz jeszcze to doszło to już w ogóle overkill :D może mips? http://www.mips-computer.de/images/mch2245.jpg gwinty 1/4 plexę też są w stanie zrobić. cena niszczy :/ ciekawe jak gwinty 1/8 wpłynął na twój układ. Przypomniało mi się najważniejsze. to jest aluminiowy blok (ten ramplex) szukaj wersji copper edition, tam są też gwinty 1/4 cena wyższa i bez plexy. Edytowane 3 Lipca 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Wężowisko .... Antec ma to do siebie, że ciasny a i tak nie widziałem jeszcze projektu z dwiema chłodnicami zamkniętymi w środku budy ;) myślę więc, że miejsce dla bloku/ów na pamięci też się znajdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Akurat to chyba powinno pasować szkoda tylko że gwinty 1/8, zawsze możesz poprosić maniakalnego o zrobienie jednego dużego topu zamiast 2. A co do chłodnic to ciasno się robi jak się wciśnie 3 do środka budy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 3 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2010 Trzecia 140 na gorę nie weszła ;d konflikt z tylną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 Bumel, a nie myślałeś aby przewiercić otwory na węże i wywalić tylną na zewnątrz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...