BuMeL Opublikowano 4 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2010 (edytowane) Nii tam, dobrze jest :) ED co bym teraz z pleksą zrobił ? ;p Edytowane 4 Lipca 2010 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Pierwszy wyciek za nami, spadł dziś wąż z chłodnicy, którym pcha pompka z przodu, szczęście w nieszczęściu, że to właśnie on. Temperatura niestety robi swoje. Sprzęcik wyszedł z awarii bez szwanku, Kuwet migusiem zwiesił wszystkie podzespoły i żyje, mimo że nie było mnie w tym czasie w domu nic się nie spaliło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 (edytowane) Jaako, że nic się w temacie nie dzieje to pasowałoby zrobić jakiś UP. Wiele zmian nie weszło, raczej poprawki, z najważniejszych to wymiana masterklechów z bloków na Tygona 9,5/15,9, zrobienie fillportu do reza i odpływu. Fillport jest ale nie wierciłem jeszcze obudowy, odpływ był ale o tym za chwilę. Na grafę wrócił ori top z acetalu a pleksa od Hillfigera zeszła, po ponad roku użytkowania w pleksie pojawiły się mikropęknięcia, przez które ciecz zaczęła się sączyć na uszczelkach. Tu raczej wina materiału, nadal uważam, że wykonanie topu stoi na wysokim poziomie, zachowam go sobie na wzór. Odpływ cieczy zrobiony był na wylocie pompki na kostce z pleksy od Bitspowera, jednak po dwóch tygodniach kostka spuściła cały płyn, jeden róg po prostu strzelił, mimo uważnego przeze mnie dokręcenia. Ot taki pech, dwa wycieki w dwa tygodnie. Teraz pompka stoi chwilowo na pleksie a nie gąbce w oczekiwaniu na nowy łącznik. Pompeczka nadal zapięta na Masterklerach, których i tak nie widać przez szybę. Poza tym na drugiej chłodnicy, na zewnątrz wisi SilentiumPC Sigma i pcha powietrze w budę, przynajmniej jest czarny więc jakoś wygląda. No i najważniejsze, zmieniły się z lekka parametry samego sprzętu. Na dzień dzisiejszy wygląda to tak : Płyta: Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P Procesor: Phenom II X6 1100T @ 1,2v RAM: Goodram 4x2Gb 1333 CL9 @ 1600 CL8 9-9 1,65V Grafika: ten sam nieśmiertelny Asus 5770 V2 Zasilacz: niezniszczalny Tagan BZ-500 HDD: OCZ Vertex 2 50Gb + WD Black 640Gb Jakieś obrazki po benchach na procku, zaraz po jego założeniu (temp w pokoju jakieś 25st.) : OC: stock @ 1,2V OC: 4.0GHz @ 1,375V Więcej screenów na razie nie robię, póki nie skończę remontu układu. Tak wygląda Tygon: Edytowane 10 Lipca 2011 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek_edzio Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Gdzie trzymasz teraz dyski? Szukam ich i znaleźć nie mogę :) Biały top na grafie wg. mnie trochę szpeci, ale po za tym małym szczegółem, cały projekt od początku mi się podoba. Jak rozumiem powietrze do obudowy jest wpychane przez tę mniejszą chłodnicę, nie powiększa to jakoś drastycznie temperatur? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Duży dysk jest w najniższej zatoce 5,25" w obudowie Acutake, SSD przykręcony pionowo do przedniego panelu za dużą chłodnicą. Co do temperatur, różnica między zamkniętą a otwartą budą to jakieś 2-3st pod warunkiem, że filtry są czyste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek_edzio Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 (edytowane) Widzę, że założyłeś na ramie chłodzenie ac, do chłodzenia go wodą chyba w końcu nie doszło? Fajnie się prezentują te enermaxy na chłodnicy ;) Edytowane 10 Lipca 2011 przez wujek_edzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Ta, byłby WC gdyby był pieniążek, niestety mam tyle wydatków, że nie stać mnie na 600pln na samo zwodowanie pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek_edzio Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Pewnie, powszechnie wiadomo, że wc tanią zabawą nie jest. Sam ciułam na układ i raczej jeszcze trochę mi zejdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Zbieraj zbieraj, mam nadzieję zobaczyć coś nowego w galerii ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Też muszę chyba zamówić chłodzonko AC na ram. Przy 4ch kościach robi się ciepło... Układzik ładny :) z lekka masakryczna plątanina węży :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 z lekka masakryczna plątanina węży :D no bo pompa .... jak stoi na gąbce pod pleksą to jest dużo luźniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek_edzio Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 (edytowane) Nie wibruje teraz ta pompa aby za mocno? Masterkleery przy tygonach rzeczywiście wyglądają jakoś dziwnie, choć gdybym nie zobaczył tych dwóch węży obok siebie wypełnionych płynem to różnica byłaby pewnie niezauważona... Tą pleksi malowałeś sam, czy kupiłeś już taką? Edytowane 12 Lipca 2011 przez wujek_edzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Pleksa była dymiona, jest to kawałek obcięty z jakiejś podstawki wystawowej, pompka ... no cóż ... trochę rzęzi ale jakoś trzeba przeboleć póki nie zamówię łącznika. Weź jeszcze pod uwagę, że Masterkleery kiszą się w układzie około roku, natomiast Tygon jest miesięczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek_edzio Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Tyż prawda. Nawet Borygo trochę syfi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2011 Dawno nic się nie urodziło a że święta za pasem, Mmikołaj już reniferom jajka na drogę poleruje to i Antoś doczekał się drobnego prezentu, mianowicie na czapce wreeeeeszcie wylądował od dawna planowany fillport. Czapka co prawda musi iść do polerki bo co jakiś czas jest ulubionym blatem do zabawy Panny Krasnoludkowej lalkami Barbie czy innymi dziwnymi rzeczami ale moja zdolna Pani fotograf zrobiła zdjęcia tak, żeby jak najmniej rys było widać. Jeszcze tylko zrobić porządek z tą nieszczęsną pompką i będzie wsio, wodowanie pamięci dopiero jak okradnę bank albo wygram w totka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...