Skocz do zawartości
Sysak

Panowie Pomocy. Gdzie Nad Bałtyk?

Rekomendowane odpowiedzi

Milno jest dobre jak ktoś chce się wyszaleć, natomiast ja sobie tam nie wyobrażam wyjazdu na urlop gdzie po paru miesiącach pracy chcę w spokoju się zrelaksować i odpocząć imho nie do wykonania w Mielnie, więc jak ktoś sobie planuje urlop wypoczynkowy nad PL morzem to Mielno odradzam.

Po za tym dochodzi już do tego, że za tą samą kasę którą wydamy przez tydzień w Mielnie czy w innych modnych nadmorskich kurortach mamy wczasy w Grecji, Chorwacji czy innym pięknym zakątku tego świata z dala od huku i polskich uchlanych na krzywy ryj lanserów.

Edytowane przez slavOK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wladyslawowo to kurort dla emerytow i rencistow, bylem -widzialem, przecierz tam nawet bociany zawracaja...

Jak dla was to tylko Mielno - jestescie mlodzi i piekni ;) glosna muzyka i halas nie powinien wam przeszkadzac, a dresy ... dresy sa wszedzie :)

Mozecie poszukac kwatery w Mielenku - dziura graniczaca z Mielnem, kwatery beda tansze, a na plazy bedzie wystarczajaco duzo miejsca, aby poodbijac w siatke itp itd

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki jak tak mówicie o tym mielnie, to zaczynam żałować że wybrałem najmodniejszy kurort lat 80-90 i centrum kiczu - kołobrzeg a nie właśnie mielno albo 3miasto, ale słowo się rzekło, kumpel zarezerwował 4pokojowe w miarę fajne mieszkanie za 35pln/doba od łebka więc nie będziemy wybredni. I tak powinno być dobrze. :) Jadę 8 lipca do 18 opisze wrażenia jak wrócę. ;-) Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak juz jestesmy przy dziewczynach i wakacjach, to gdzie sie wybrac z luba w gory? Myslalem o polaczeniu Krakowa i Zakopanego, po kilka dni. Tylko gdzie spac, no i gdzie sie wybrac? Bylem przed laty na roznorakich koloniach, czyli Krupówki, Wawel, rynek w Krk itd. obejrzane. Zobacze to jeszcze raz, ale co poza tym.

Przeniesmy dyskusje do topocu "wakacje", moze tamten temat odzyje.

W Zakopanym jest w wakacje tyle ludu że to jest bezsens się tam pchać. Chyba że ambitnie chodzisz po górach. Po krakowie przyjedź w Beskidy. Górki fajne do chodzenia, ludzi nie tak wiele. A z atrakcji to masz Muzeum Browaru Żywieckiego(świetne),Zapory i elektrownie szczytowo pompową(da się zwiedzać, tylko nie wiem czy indywidualnie też można), bunkry w Węgierskiej Górce(tzw. Westerplatte południa), Stara Chałupa w Milówce. Prócz tego muzeum w Żywieckim zamku, trochę zabytków w Bielsku-Białej. No i 1-2 sierpnia Operacja Południe w bielsku to jest akurat najbardziej zajebista rzecz jaka się w okolicy dzieje. No to tak z moich okolic. Koło Wisły Ustronia też jest sporo fajnych miejsc.

No i dwa jeziora obok siebie(Żywieckie, Międzybrodzkie)

Edytowane przez Mac'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tam ogólnie Kołobrzeg pasuje. Daleko nie mam, a i po mieście można połazić w razie gorszej pogody, w przeciwieństwie do takich miejscowości jak Niechorze, Rewal czy Mrzeżyno...

Jezzu nawet mi nie mów o rewalu, bo wakacje tam, to była porażka mojego życia. ;-)

Mieszkanie w kołobrzegu jest blisko centrum, ale nie wiem dokładnie jak blisko. I tak jestem happy, bo mieliśmy zaklepaną 2 pokojową dziurę która była mega mała i brzydka. Na 7 osób w tym 2 parki nie za fajnie. Teraz mamy 3 sypialnie plus salon i jest sporo ładniej i choć jeszcze nie jest to deluxe, to za 35pln/doba i tak super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki jak tak mówicie o tym mielnie, to zaczynam żałować że wybrałem najmodniejszy kurort lat 80-90 i centrum kiczu - kołobrzeg a nie właśnie mielno albo 3miasto, ale słowo się rzekło, kumpel zarezerwował 4pokojowe w miarę fajne mieszkanie za 35pln/doba od łebka więc nie będziemy wybredni. I tak powinno być dobrze. :) Jadę 8 lipca do 18 opisze wrażenia jak wrócę. ;-) Pozdr

To przy okazji: gdzie znaleźliście tą ofertę? Bo prawdopodobnie też będę coś około tego terminu (9-19.07) w Kołobrzegu na kilka dni ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sysak jak was nie obchodzi zeby byc w centrum gdanska ale miec dobry dojazd i sliczna plaze, tanie zakwaterowanie to walcie tutaj

Ośrodek Wypoczynkowy Pzl "Warszawa-Okęcie" S.A.

Stogi , 80-642 Gdańsk

tel. +48 (58) 3073113

Zakwaterowanie to sa stare domki wczasowe, niestety sanitariaty na zewnatrz wspolne.

Osrodek jest na stogach, ukryty w lesie, ~100m od plazy. W bliskiej okolicy jest osrodek sportowy i jakies podrzedne bary. Dojazd do centrum gdanska jakies 10min max.

Ostatni raz bylem tam ze 3 lata temu, tanio, przyjemnie i czysto. Moze sie wiele zmienilo na + przez ten czas. Warto zadzwonic.

Zalaczam mapke dokladnego miejsca tego osrodka

Dołączona grafika

jako ze jestem ze Stogów to obudzil sie wemnie lokalny patryiotyzm co do osrodkow wypoczynkowych jest kilka i standard sie pooprawia o lile mi wiadomo ktorys zmienia domki na "nowe" dokladnie nie wiem co i jak ale podobno cos sie dzieje w tej sprawie. co do plazy to jest teraz pieknie odnowiony bulwar, podrzedne bary odeszly w niepamiec jest naprawde porządnie :wink: przez wakacje na plazy jest postawiony namiot i sa imprezy moze nie jest to jakis tiesto ale akurat na wakacyjnie wieczory jak sie znudzi to w tramwaj i do centrum gdanska jedziemy i mamy ogromnie zaplecze klubow/pubow i restauracji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wynająłem w gdańsku mieszkanie 2 pokojowe za 120zl/doba z łazienka i kuchnia , 15min do plazy blisko sopotu od 25 do 01 mam nadzieje ze pogoda dopisze pod koniec lipca :)

Możesz coś więcej o tym miejscu ?

Ja bym chciał tak w pierwszym tyg. sierpnia i cena jet nawet niezła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi