Skocz do zawartości
jeycam

Zakup Netbooka

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Stoję przed wyborem netbooka. Używany będzie głównie na uczelni, ale miło by było od czasu do czasu film obejrzeć. Chcę pewnego kompromisu pomiędzy wydajnością, a żywotnością baterii, a cena to maksymalnie 2000zł i ani grosza więcej :)

Zainteresował mnie Asus Eee Pc 1000HE - nowszy Atom N280, 160GB dysk, multi-touch'owy touchpad, a za ok. 1700zł można kupić wersję z 2 GB RAMu. Czy znajdzie się w tej cenie coś podobnego, a może lepszego?

Z góry dzięki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO jeśli chcesz oglądać filmy, to zdecydowanie lepiej notebook. Za 2000 można kupić całkiem niezły sprzęt, więc nie ma się co rozmieniać na drobne w postaci netbooka z 10 cali czy coś koło tego.

np:

http://www.skapiec.pl/site/cat/17/filtr/_3...0_0_0_1450-2100

Chyba że wolisz Acer/Aristo, to może być taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO jeśli chcesz oglądać filmy, to zdecydowanie lepiej notebook. Za 2000 można kupić całkiem niezły sprzęt, więc nie ma się co rozmieniać na drobne w postaci netbooka z 10 cali czy coś koło tego.

np:

http://www.skapiec.pl/site/cat/17/filtr/_3...0_0_0_1450-2100

Chyba że wolisz Acer/Aristo, to może być taniej.

Laptopa "normalnego", 15,4" już mam :) Ten potrzebny byłby mi głównie na uczelnię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi