monti Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Sorka za drugi taki sam temat ale w "Sterowniki & Biosy " nie odpowiadal :( mysle ze tu cos napiszecie. Mam plytke MSI KT4V i wlsnie w niej poadl mi biso(chyba bios). Stalo sie to jak gzrebalem w biosie przy ustawieniach pamieci dawalem jej nieco wieksze timingi itp. Raz mi sie zwiesil komp w biosie i raz w tym momecie jak testuje ram a za 3 razem juz niewstala . Swieca sie wsztskie diody na czerwono z ksiazki msi wysnika ze cos z prockiem ale wszystko wymienilem i to samo(wszystko tez testowalem na innej plycie i dziala). czyscilem i wyjmowalem bateryjke i nie pomoglo. Jak cos wam przyjdzie na mysl to piszcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 No raczej wlasnie pamieci. Zezworkuj (zresetuj) bios. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 ta z 10 razy resetowalem bios i nie pomoglo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Moze poszly pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 wszystkie podzespoly sa sprawne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majson Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 odpowiedziałem już w sterownikach i biosach , myśle że nic innego z tym problemem nie da isę wykombinować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Na jak dlugo wyjales bateryjke ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 ale ja go resetowalem i chyba z godzien maielm kosc z biosem wyciagnieta z plyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Najprawdopodobniej to nie bios ci padł tylko płyta. Czestym objawem uszkodzenia płyty jest informowanie o uszkodzeniu jakiegoś podzespołu( u ciebie procek), chociaż jest dobry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Najprawdopodobniej to nie bios ci padł tylko płyta. Czestym objawem uszkodzenia płyty jest informowanie o uszkodzeniu jakiegoś podzespołu( u ciebie procek), chociaż jest dobry. mam nadzieje ze jestes w bledzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 ale czemu miala by mi plyta pasc ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 :))))))))) NAPRAWILEM :)))))))))))))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Wsadziles poprawnie kostke biosu ? :P Tak btw. nie wyciaga sie tej kosteczki raczej bo sa bardzo wrazliwe a i wyciaganie nie ma zadnego sensu jak sie niema programatora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majson Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Co do sensu wyciągania to w instrukcji jest napisane, że w przypadku naprawy wystarczy wyciągnąć i wsadzić jeszcze kostke biosu. Jeśli to nieposkutkuje to bios trzeba zaprogramować. W moim przypadku wziąłem kostke do kumpla który miał taki sam model płyty i tam go zflaszowaliśmy na zywca. Działa bez zarzutu. Kostke można wyciągnąć zakrzywionym spinaczem do papieru. Można delikatnie z każdej ze stron, a można zdecydowanie jednym pociągnięciem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monti Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 tak zflaszowalem go na innym kompie tzn jakas plyta pod celka na chipsecie via 133 i odziwo poszlo wszystko OKI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...