Skocz do zawartości
monti

padl mi bios

Rekomendowane odpowiedzi

Sorka za drugi taki sam temat ale w "Sterowniki & Biosy

" nie odpowiadal :( mysle ze tu cos napiszecie.

Mam plytke MSI KT4V i wlsnie w niej poadl mi biso(chyba bios).

Stalo sie to jak gzrebalem w biosie przy ustawieniach pamieci dawalem jej nieco wieksze timingi itp.

Raz mi sie zwiesil komp w biosie i raz w tym momecie jak testuje ram a za 3 razem juz niewstala .

Swieca sie wsztskie diody na czerwono z ksiazki msi wysnika ze cos z prockiem ale wszystko wymienilem i to samo(wszystko tez testowalem na innej plycie i dziala).

czyscilem i wyjmowalem bateryjke i nie pomoglo.

Jak cos wam przyjdzie na mysl to piszcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej to nie bios ci padł tylko płyta. Czestym objawem uszkodzenia płyty jest informowanie o uszkodzeniu jakiegoś podzespołu( u ciebie procek), chociaż jest dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej to nie bios ci padł tylko płyta. Czestym objawem uszkodzenia płyty jest informowanie o uszkodzeniu jakiegoś podzespołu( u ciebie procek), chociaż jest dobry.

mam nadzieje ze jestes w bledzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do sensu wyciągania to w instrukcji jest napisane, że w przypadku naprawy wystarczy wyciągnąć i wsadzić jeszcze kostke biosu. Jeśli to nieposkutkuje to bios trzeba zaprogramować. W moim przypadku wziąłem kostke do kumpla który miał taki sam model płyty i tam go zflaszowaliśmy na zywca. Działa bez zarzutu. Kostke można wyciągnąć zakrzywionym spinaczem do papieru. Można delikatnie z każdej ze stron, a można zdecydowanie jednym pociągnięciem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...