wojtek858 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 (edytowane) http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=14255 http://www.pioneer.co.uk/uk/products/45/10...7FBK/specs.html Właśnie przymierzałem się do zakupu Pioneera 216D, ale ESC.pl usunęło z oferty czarną wersję, a w jej miejsce pojawił się w/w model dziwne, że w komputroniku jest nieco taniej i na start brak towaru: http://www.komputronik.pl/Podzespoly_PC/Pi...pelny,id,74642/ Co to za model, warto go wziąć czy poszukać w innym sklepie 216D? Z tego co zauważyłem różni się chyba tylko funkcją Labelflash (?) Edytowane 17 Czerwca 2009 przez wojtek858 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 (edytowane) wydaje mi sie ze warto obecnie juz brać model 217, masz labelflash'a dodatkowo + szybsze prędkości nagrywania, nie wiadomo natomiast jak wygląda sprawa wnętrzności czy coś tam nie wykroili w celu redukcji kosztów produkcji, trzeba czekać na recki tego modelu, ale nie sadze aby mógł wypaść gorzej niz 216. Ja sie tylko zastanawiam kiedy to Pioneer wprowadzi wkoncu zmienno kolorową diodę :) informującą stan napedu. Co do dostępności w Kompuszrocie to tak zawsze mają jak produkt jest nowością, pierw pojawia sie na stornie sklepu z datą przypuszczalną dostępności Edytowane 18 Czerwca 2009 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 w komputroniku szacuja, ze 216 bedzie w sierpniu u nich. ja poszedlem do malego nazwijmy to rodzinnego sklepiku komputerowego i mieli ostatnia sztuke. ogolnie ciezko dostac juz 216, ale nie jest to niemozliwe :) w niektorych internetowych jeszcze sa koncowki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 kupiłem wczoraj 217fbk....działa:) - nie paliłem jeszcze DL i troszke sie boję bo ubiłem tymi płytami(dual layer) dwa liteony - jeden jeszcze wypalił ze 100 dvd ale drugi przez pół roku prócz jakis 15 dvd i 2 cd odczytał tylko kilka płyt i wypalił 4 stuki DL - i total trup no ale niewazne grzebałem w necie i trafiłem jakies testy - mój bios to 1.07 - testy widziałem na 1.05 i 1.06 ale KUR.A gdzie mozna traqfić do tego bios?pioneer milczy i idzie w zaparte - na większości stron nawet nie ma jeszcze tej nagrywary.......a co dopiero firmware..... fajnie bo nie wibruje - widac dobre zaieszenie - ale podczas odczytu płyty (nagrywarka na chwile podpieta na esata w pionie) przechyliłem i jak przytarło to szok :) co do ciszy to jednak lg ciszej smiga.....liteon podobnie - ale pionek fajnie szybko pali - i chyba dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 (edytowane) to nie Lite-On tylko Pioneer takze mozesz byc spokojny o kwestie DL, ja na DVR-212 wypaliłem z ponad 100 Dual Layerów (Verbatim) i ani jedna nie poszła jeszcze do kosza a palnik sprawuje sie wysmienicie, niedlugo sie pojawią nowe firmware'y wkoncu to swiezutki napedzik narazie. Edytowane 21 Czerwca 2009 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptzbik Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 to nie Lite-On tylko Pioneer takze mozesz byc spokojny o kwestie DL, ja na DVR-212 wypaliłem z ponad 100 Dual Layerów (Verbatim) i ani jedna nie poszła jeszcze do kosza a palnik sprawuje sie wysmienicie, niedlugo sie pojawią nowe firmware'y wkoncu to swiezutki napedzik narazie. Hej kupiłem dzisiaj to cudo mam nadzieje ze się opłaci :) po dotychczasowych doświadczeniach z Liteonem (m.in. z DLami) miałem dość jakiejś tandety i kupiłem Pioneera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 no liteony padaja jak muchy już po wypaleniu kilku DL....ciekawe czy te z lightscribe tez(powinien byc mocniejszy /trwalszy laser) tdk i memorexy (dl) pala sie bezproblemowo na 217 najlepszy jest labelflash - po co wogole to dodali skoro w naszym kraju nie mozna kupic jakiejkolwiek plyty? heheheh zreszta i tak bym z tego nie korzystal - ale moze ktos wie jak tym cudem wypalic obrazek na zwyklej plycie od strony zapisywalnej?bo da sie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekkowalski Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) kupiłem wczoraj 217fbk....działa:) - nie paliłem jeszcze DL i troszke sie boję bo ubiłem tymi płytami(dual layer) dwa liteony - jeden jeszcze wypalił ze 100 dvd ale drugi przez pół roku prócz jakis 15 dvd i 2 cd odczytał tylko kilka płyt i wypalił 4 stuki DL - i total trup no ale niewazne grzebałem w necie i trafiłem jakies testy - mój bios to 1.07 - testy widziałem na 1.05 i 1.06 ale KUR.A gdzie mozna traqfić do tego bios?pioneer milczy i idzie w zaparte - na większości stron nawet nie ma jeszcze tej nagrywary.......a co dopiero firmware..... fajnie bo nie wibruje - widac dobre zaieszenie - ale podczas odczytu płyty (nagrywarka na chwile podpieta na esata w pionie) przechyliłem i jak przytarło to szok :) co do ciszy to jednak lg ciszej smiga.....liteon podobnie - ale pionek fajnie szybko pali - i chyba dobrze Cześć Też kupiłem tą nagrywarkę,ale mam problem.Nie mogę przeprowadzić testu jakości nagranych płyt pod nero cd dvd speed(błędy PIE PIF) Wyskakuje mi komunikat "drive does not support this function" Teraz nie wiem już czy ten palnik faktycznie nie obsługuje tej funkcji czy to mój egzemplarz będę musiał zanieść do serwisu.Jak jest z twoją nagrywarką?Możesz coś skrobnąć w wolnej chwili? Pozdrawiam Edytowane 20 Lipca 2009 przez krzysiekkowalski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 (edytowane) Cześć Też kupiłem tą nagrywarkę,ale mam problem.Nie mogę przeprowadzić testu jakości nagranych płyt pod nero cd dvd speed(błędy PIE PIF) Wyskakuje mi komunikat "drive does not support this function" Teraz nie wiem już czy ten palnik faktycznie nie obsługuje tej funkcji czy to mój egzemplarz będę musiał zanieść do serwisu.Jak jest z twoją nagrywarką?Możesz coś skrobnąć w wolnej chwili? Pozdrawiam Z tego co pamiętam żaden Pionner nigdy nie posiadał możliwosci testowania nośnika PIE/PIF (poza zwykłym skanem odczytu) Potrafią to tylko niektóre LiteON/Benq i LG (aczkolwiek podaje błędne wyniki więc jakby nie było) oraz jeszcze troche nagrywarek innych firm .. trzeba sprawdzać przed zakupem ;) (ogólnie jeszcze nie widziałem nagrywarki na SATA która potrafi taki test wykonać, fakt że nie szukałem :) ps - co do tych 217 - nie były one czasem sprzedawane pod banderą Asus/Acer (nie pamietam) - w Media markecie pełne regały tego były :) (i są) nazwane 217 i w dolnym rogu znaczek pionniera ;) Sam pionner troche się stoczył od czasu 215 ... oszczędzaja na czym sie da .. no ale nadal jako wypalarka spisuje się przyzwoicie ;) Edytowane 21 Lipca 2009 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekkowalski Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) Z tego co pamiętam żaden Pionner nigdy nie posiadał możliwosci testowania nośnika PIE/PIF (poza zwykłym skanem odczytu) Potrafią to tylko niektóre LiteON/Benq i LG (aczkolwiek podaje błędne wyniki więc jakby nie było) oraz jeszcze troche nagrywarek innych firm .. trzeba sprawdzać przed zakupem ;) (ogólnie jeszcze nie widziałem nagrywarki na SATA która potrafi taki test wykonać, fakt że nie szukałem :) ps - co do tych 217 - nie były one czasem sprzedawane pod banderą Asus/Acer (nie pamietam) - w Media markecie pełne regały tego były :) (i są) nazwane 217 i w dolnym rogu znaczek pionniera ;) Sam pionner troche się stoczył od czasu 215 ... oszczędzaja na czym sie da .. no ale nadal jako wypalarka spisuje się przyzwoicie ;) Dzięki serdeczne Edytowane 22 Lipca 2009 przez krzysiekkowalski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekkowalski Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Z tego co pamiętam żaden Pionner nigdy nie posiadał możliwosci testowania nośnika PIE/PIF (poza zwykłym skanem odczytu) Potrafią to tylko niektóre LiteON/Benq i LG (aczkolwiek podaje błędne wyniki więc jakby nie było) oraz jeszcze troche nagrywarek innych firm .. trzeba sprawdzać przed zakupem ;) (ogólnie jeszcze nie widziałem nagrywarki na SATA która potrafi taki test wykonać, fakt że nie szukałem :) ps - co do tych 217 - nie były one czasem sprzedawane pod banderą Asus/Acer (nie pamietam) - w Media markecie pełne regały tego były :) (i są) nazwane 217 i w dolnym rogu znaczek pionniera ;) Sam pionner troche się stoczył od czasu 215 ... oszczędzaja na czym sie da .. no ale nadal jako wypalarka spisuje się przyzwoicie ;) Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Czy ktos kupil ostatnimi dniami albo ma info gdzie mozna kupic ten palnik ale w kolorze czarnym :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 sry za odgrzewke ale może się przyda ale moze ktos wie jak tym cudem wypalic obrazek na zwyklej plycie od strony zapisywalnej?bo da sie icon_smile3.gif musisz mieć puste miejsce czyli plytka powiedzmy nagrana w połowie to bez problemu można wypalić jakieś info Labelflash Index Maker nadaje się do tego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 Moze ktos wie gdzie kupic tego pionka DVR-217FBK ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejs82 Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2009 witam :) a ja mam taki problem nie wypala mi plyt tdk caly czas wywala invalid block adres spotkal sie ktos moze z czyms takim ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Lysyn ja go trafiłem w Warszaiwe pod GUS'em...... Arni - nie da się - sprawdzałem oprogramowaniem do labelflash - gdzies czytałem że jest mozliwośc palenia od strony nagrywalnej ale program jaki sprawdzałem chciał bym przełożył płytę.....niestety płyty Label Flash u nas nie istnieją a generalnie na rynku ogólnoświatowym oferują je dwie firmy i szukać ich mozna ze świeczką narazie nagrywara się spisuje - wypaliła z 10 dvd z 5 cd i koło 20 dvd dl i smiga.....choć juz pewnie wiele wiecej nie wypali bo w obecnych czasach szkoda kasy na płyty i bezsens je wogóle stosować o ile sytuacja nie zmusza(cd w samochodzie, dvd u znajomej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Arni - nie da się - sprawdzałem oprogramowaniem do labelflash - gdzies czytałem że jest mozliwośc palenia od strony nagrywalnej ale program jaki sprawdzałem chciał bym przełożył płytę.....niestety płyty Label Flash u nas nie istnieją a generalnie na rynku ogólnoświatowym oferują je dwie firmy i szukać ich mozna ze świeczką a chcesz fote? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 niestety płyty Label Flash u nas nie istnieją a generalnie na rynku ogólnoświatowym oferują je dwie firmy i szukać ich mozna ze świeczkąWidac, niektorzy nie potrafia szukac... http://www.allegro.pl/item789927180_fuji_d...16_cake_10.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 yogi wtedy nie było jak szukałem.....więc wyluzuj arni czy do tego trzeba mieć płyte label flash czy na zwykłej też można wypalić?czy trzeba ją nagrać czy można palić na czystej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Na stronie nagrywanej możesz wypalać napis na zwykłej płycie [ja wypalałem napis po nagraniu] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...