peter.a Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Witam Dzisiaj odebrałem paczkę z asusem p5b deluxe. Mam mały problem. Ustawiłem default w biosie no i wykrywało mi, że procek ma 1.8ghz. Przed chwilą cpu-z pokazało mi 1.2 ghz (mnożnik 6). Dodam, że w biosie dalej pisze 1.8ghz. Komp strasznie muli. :/ Co o tym myślicie? ps. Na koniec ma jeszcze pytanko na prawdę głupie, ale wynika ono z tego, że to moje pierwsze mobo z prawdziwego zdarzenia. Wystarczy, że zaktualizuje bios do najnowszej wersji, czy mam instalować po kolei? :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 (edytowane) A słyszał o czymś takim jak c1e/eist, które odpowiada za obniżenie mnożnika, gdy procesor jest w spoczynku. Możesz to wyłączyć w biosie. Edytowane 17 Czerwca 2009 przez czeku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter.a Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Szczerze mówiąc to nie słyszał. :) Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depedro Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 Możesz zaktualizować bios do najnowszej wersji,nie ma potrzeby aktualizować po kolei. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter.a Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2009 No to już wszystko jasne. :) Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...