19dobrzyk64 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Witam! Mam problem z komputerem, jego konfiguracja to: - płyta główna GA-8I865P(-G) - procesor Intel Pentium 4 2,4GHz PRESCOTT FSB 533 - Karta graficzna ATI 9600PRO 128MB 128bit - Pamięć DDR 768MB - Dysk Seagate Barracuda 7200.7 80GB 8MB S-ATA - Obudowa Modecom STEP 207 300W Wczoraj rozebrałem mojego PC żeby go przeczyścić, po ponownym złożeniu, odpalał i po chwili się wyłączał. Zmieniłem pastę na procesorze to teraz odpala i pracuje cały czas, ale nie pokazuje się obraz. Przycisk reset raz działa, a raz nie. Dysk twardy pracuje, wiatrak od karty graficznej oraz płyty głównej również pracuje. Wszystkie wtyczki są powpinane według instrukcji ze strony producenta płyty głównej. Co zrobić ?? Pomocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zobacz na innym zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19dobrzyk64 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 ale zasilacz chodzi przecież. Wiatraczek od karty graficznej się kręci. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Przycisk reset raz działa, a raz nie. Na pewno wszystko dobrze wpięte? Podzespoły z płyty głównej wyjmowałeś ( ram itp? )ClearCMOS przychodzi mi do głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19dobrzyk64 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Clear CMOS również nic nie dało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19dobrzyk64 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Przepraszam ale zły tytuł dałem. Tytuł miał być Konputer nie wyświetla obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Sprawdź na innym zasilatorze. Jak będzie to samo,to pewnie płytę uwaliłeś-przy nieumiejętnym czyszczeniu kompa łatwo zrobić jakieś zwarcie na mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamuss13 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 (edytowane) A przed czyszczeniem komputera dotknełeś grzejnika itp.? Jeśli nie to komp może być uwalony... (elektryczność statyczna) Edytowane 18 Czerwca 2009 przez Adamuss13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19dobrzyk64 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Nie dotykałem żadnego grzejnika :( a komputer czyściłem pędzlem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...