Skocz do zawartości
diablo500

Hdmi I Niewyraźny Obraz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem. Jak podłączam albo kompa albo Xboxa 360 przez kabel HDMI->HDMI to przy rozdzielczości nominalnej monitora czyli 1920x1080 obraz jest niewyraźny. Zacząłem stopniowo zmniejszać rozdzielczość i dopiero przy 1680x1050 jest ok, ale wiadomo jak to wygląda na 27 calowym monitorze. Przecież FullHD powinno być wyświetlane bez najmniejszych problemów. Nie wiem czym to jest spowodowane, bardzo proszę o pomoc :sad:

Edytowane przez diablo500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fpyte mam radka to dokładnie Ci nie powiem ale powinieneś koło zegarka miec taką zieloną ikonke nvidia i jak ja klikniesz dwa razy to Ci sie powinien wyświetlić cały program do obsługi karty graficznej i tam bedzie wszystko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kabel jest dobry na pewno, a w monitorze są tylko ustawienie dotyczące proporcji i typu obrazu.

Ja już nie wiem co mam ustawić żeby było ok, już chyba kupie rozdzielacz z jednego DVI na 2 i tam wszystko podepnę.

Nikt już nie ma żadnych pomysłów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kabel jest dobry na pewno, a w monitorze są tylko ustawienie dotyczące proporcji i typu obrazu.

Ja już nie wiem co mam ustawić żeby było ok, już chyba kupie rozdzielacz z jednego DVI na 2 i tam wszystko podepnę.

Nikt już nie ma żadnych pomysłów?

A jakie masz te ustawienia proporcji obrazu? Może Ci rozciąga na cały ekran i dlatego kiepsko wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w sumie u siebie mam/miałem podobny problem z ostrością. Na 20" przez DVI czasem obraz był no po prostu nieostry. Pomagało wówczas wyjęcie i ponowne włożenie wtyczki z karty graf. przy włączonym kompie. Może coś tam nie tak łączyło, no idea. Od jakiegoś czasu spokój. Może dla świętego spokoju przeczyść styki w tych HDMI wszystkich. Jakby byl problem po analogu to poleciłbym kliknięcie w 'Auto', ale w tym przypadku raczej nie pomoże :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oddaj go na gwarancje - generalnie LG od paru lat uważam za złom......a jak juz z xboxa nie potrafi wyswietlic full hd to cos nie tak z monitorem(oczywiscie mam nadzieje ze wszystko ustawione tiptop)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi