Skocz do zawartości
czarecki

Płyta + Procek

Rekomendowane odpowiedzi

W zasadzie nie ma co rozwijać:) Za 2 tygodnie będe zmieniał sprzęt a dokładnie płyte i procesor własnie, i przyznam szczerze, ze totalnie się teraz zgubiłem:/ nie wiem czy pozostać przy intelu czy jednak przejść do czerwonych? co w tej cenie no moze ciut wyższej będzie najbardziej opłacalne i "przyszłościowe" , chodzi mi tutaj bardziej o płyte główną, która jest teraz własnie taką przyszłościową platformą?? Na nią chcę wydać nawet więcej niż procesor:)

Dajcie mnie prosze jakieś propozyszons bo za dużo się tego zrobio ostatnimi czasy

Pozdrawiam gorąco :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak na początku quad czy duo? jezeli chodzi o quada to gdzies czytalem ze to on bedzie obslugiwal dx11, co za ok. 2 lata bedzie w grach i bedzie podobno ladnie... a jezeli na teraz to duo. a wiec tak: z quadow http://allegro.pl/item663343823_intel_core...mhz_okazja.html a z duo Intel C2D E8400 rev. E0.

a teraz płyta główna: to jak do tych cpu to z lga 775 polecam asus p5k deluxe , wifi edtion (sprawdzona przeze mnie ;]) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak na początku quad czy duo?

W zasadzie to nie wiem czy quad czy duo:/ Komputer służy w sumie do internetu, oglądania filmów i ewentualnie grania jak czas pozwoli. Żadnych extremalnych rzeczy na razie nie przewiduje. A jeśli chodzi o moją płytę to chce się jej pozbyć bo ewidentnie nie lubi się z moją kartą graficzną.

Czy ten x3 710 jest teraz na prawde the best jeśli chodzi cena/wydajność??

Edytowane przez czarecki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak to się ma do intelowskiego q9550 ???

wydaje mi sie ze x3 jest lepszy... x3 ma taktowanie magistrali 1800mhz a q9550 1333mhz i to przede wszystkim przemawia za x3...a nie lepiej zeby zainwestowal w 3 720 black edition a nie x3 710?

Edytowane przez damian2109

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Q9550 jest zdecydowanie lepszy. Trzeba ORT: ORT: wziąć poprawke rowniez na to ze proce amd w wiekszosci wydajnosciowo sa rowne procka intela majac takty wyzsze o 300mhz. Wiec nawet gdyby sie krecily tak samo (tak nie jest) to i tak q9550 bylby lepszy. Ale tu pojawia sie cena ;P Jak zwykle, wiec w ogole nie wiem kto chce porownywac 710 za 500zl do quada za 800zl ;P (ceny tak strzelilem, zeby sie nikt nie czepil zaraz).

Ps. oczywiscie mowie o oc, bo na standardowych taktach jest inaczej... spora roznica

Edytowane przez Prolog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale z odrobiną szczęścia i rozumu mozna chyba tez x3 710 ukrecic cos w okolicach q9550;)

Zegar w zegar produkty amd przegrywają z intelem , jednak jeśli chcesz kupić płytę + proca za około 800zł to są najlepszym wyborem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale my tu piszemy o x3 710 a nie x4 955 :D ale to tak na marginesie... wiec na miejscu czareckiego bym brał x3 710 + MSI 3308487[/snapback]

Zegar w zegar produkty amd przegrywają z intelem , jednak jeśli chcesz kupić płytę + proca za około 800zł to są najlepszym wyborem.

no co prawda to prawda... ale cenowo Intel przegrywa z AMD :D

Edytowane przez damian2109

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie jestem po lekturze a dokładnie po teście na egieldzie tych wszystkich procków i faktycznie nie ma co porównywać x3 710 z q9550. Jak widziałem te wyniki to chyba jednak lepszym wyborem będzie pozostawienie tego wszystkiego (później zmiana grafy) i kupienie tylko procka. Tak się zastanawiam bardziej opłacalny jest q9550 czy q9400??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi