david911 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Witajcie Mam na dysku kilka albumów z muzyką w formacie FLAC. Chciałbym to ponagrywać na płytki CD jako CD Audio, jednak jedynym mi znanym sposobem było nero, które odmówiło posłuszeństwa wyświetlając komunikat o błędnym formacie danych audio. Moje pytanie brzmi: Jakim programem mogę te pliki ponagrywać na płytę CD jako CD Audio? Jak w danym programie ustawić (bądź zlikwidować) przerwy między utworami? Czekam na odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 (edytowane) Próbowałeś wtyczek do nero? http://www.bitburners.com/nero-audio-plugins/ Edytowane 18 Czerwca 2009 przez stefe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szquar Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Do nagrywania flac'ow jako audio polecam Burrrn. Bardzo prosty w obsłudze i oferuje bardzo dobrą jakość nagrania. Programik ten polecają ludzie z forów audiofilskich:) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 cd ex > flac na bodajze wave i wypalasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 (edytowane) Próbowałeś wtyczek do nero? 3308609[/snapback] Do nagrywania flac'ow jako audio polecam Burrrn. Bardzo prosty w obsłudze i oferuje bardzo dobrą jakość nagrania. Programik ten polecają ludzie z forów audiofilskich:) pzdr Może jakiś link? Z wielką chęcią wypróbuję. david911 edit: Już znalazłem. Jak to mówią - Google twoim przyjacielem :) david911 edit 2: Dobra, programik wygląda przyjaźnie, ale gdzie się zaznacza opcję płynnego przejścia między utworami? cd ex > flac na bodajze wave i wypalasz. Mam za słaby procesor na konwersję... Edytowane 18 Czerwca 2009 przez david911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Fajne, ale dla nero 5 i 6. Ja mam 9 :wink:A ja mam 8 Lite i problemow z flac'em nie mam. Dlatego dziwi mnie, ze super full 9 nie ma takiej funkcjonalnosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 A ja mam 8 Lite i problemow z flac'em nie mam. Dlatego dziwi mnie, ze super full 9 nie ma takiej funkcjonalnosci... 9 nie jest super. Uwierz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 nero sie skonczylo na 5 - reszta to przerosniete gowno....mam do nagrywarki 9 - instalacja z wyborami trwa pol godziny...a instaluje sie programik majacy moze ze 20 mega.....pali,przyzwyczajenie jest ale a tym koniec - tylko dlatego ze musze miec oryginal najleiej z plyta.....zreszta i tak wyleci - 10 nigdy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Mam za słaby procesor na konwersję...Duron 800 radzi sobie z tym :| Zamiast nero uzywam cd xp burnera - nie ma niepotrzebnego syfu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szquar Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 david911 edit 2: Dobra, programik wygląda przyjaźnie, ale gdzie się zaznacza opcję płynnego przejścia między utworami? W jakim sensie płynne przejścia? jeżeli masz np. jakiś miks i on jest oryginalnie pocięty na utwory to jak go zgrasz jako audio to powinno płynnie przechodzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 david911 edit 2: Dobra, programik wygląda przyjaźnie, ale gdzie się zaznacza opcję płynnego przejścia między utworami? W jakim sensie płynne przejścia? jeżeli masz np. jakiś miks i on jest oryginalnie pocięty na utwory to jak go zgrasz jako audio to powinno płynnie przechodzić. Dokladnie o to mi chodzilo. Ostatnie CD Audio nagrywalem pare lat temu i w pamieci utkwilo mi ustawianie czasu odstepu miedzy sciezkami. Czyli program Burrrn nie wstawia przerw miedzy sciezkami? A jak to bedzie sie mialo w przypadku nie zwiazanych ze soba utworach, ktore sa wypelnione do ostatniej sekundy? Czy na prawde nie da sie tego ustawic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zakończono przetwarzanie pliku #1. Zakończono przetwarzanie pliku #2. Zakończono przetwarzanie pliku #3. Zakończono przetwarzanie pliku #4. Zakończono przetwarzanie pliku #5. Zakończono przetwarzanie pliku #6. Zakończono przetwarzanie pliku #7. Zakończono przetwarzanie pliku #8. Zakończono przetwarzanie pliku #9. Zakończono przetwarzanie pliku #10. Zakończono przetwarzanie pliku #11. Zakończono przetwarzanie pliku #12. Zakończono przetwarzanie pliku #13. Zakończono przetwarzanie pliku #14. Initializing SPTI ... OK! SPTILOCK:1,2,0: ATAPI iHAP122 8 Rev: UL02 SPTILOCK:1,2,0: ATAPI iHAP122 8 Rev: UL02 Starting write Starting write at speed 10... Starting write at speed 10... Turning BURN-Proof on Turning BURN-Proof on ERROR: Cannot set write parameters mode page. Turning BURN-Proof on ERROR: Cannot set write parameters mode page. ERROR: Cannot setup write parameters for session-at-once mode. ERROR: Please try to use the 'generic-mmc-raw' driver. ERROR: ERROR: Writing failed. I co teraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 ERROR: Please try to use the 'generic-mmc-raw' driver.Zmień ustawienia programu. ERROR: Cannot setup write parameters for session-at-once modeNa kij Ci sesje na płycie audio?? Wyłącz sesje. No chyba że to "ich wersja" trybu Track-At-Once. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zmień ustawienia programu. Na kij Ci sesje na płycie audio?? Wyłącz sesje. No chyba że to "ich wersja" trybu Track-At-Once. Sorry, ale w nagrywaniu płyt CDA jestem zielony. Lepiej chyb będzie zamiast Burrrn użyć innej aplikacji do wypalania płytek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Ashampoo Burning Studio nagrywa u mnie bezproblemowo FLAC-i. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...