Skocz do zawartości
pebe2006

Ntldr Is Missing.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam windows XP. Po wlaczeniu komputera pojawia mi sie komunikat "NTLDR is missing.". Czytalem o tym problemie i znalazlem rozwiazanie, ktorym jest skopiowanie 2 plikow z plyty instalacyjnej XP:

NTLDR

NTDETECT.COM

na dysk C: przy pomocy Recovery Console.

Zrobilem tak lecz po restarcie problem sie powtarza, windows sie nie odpala tylko pojawia sie ten sam komunikat.

Bardzo prosze o rady jak sobie z tym poradzic, bez uzycia slow typu "format":)

Mam zbyt wiele dokumentow na C ktorych nie moge stracic.

Z gory dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam windows XP. Po wlaczeniu komputera pojawia mi sie komunikat "NTLDR is missing.".

Mam zbyt wiele dokumentow na C ktorych nie moge stracic.

Z gory dzieki.

najlepiej odświeżyć instalację Windy poprzez wybranie opcji R Napraw bieżąca instalację.

Po załadowaniu się plików jest pierwszy screen, na którym klikasz ENTER (Dalej). "czytasz/akceptujesz" EULA (licencja) przez naciśnięcie F8. Chwilę później "instalator skanuje dysk w poszukiwaniu wcześniejszych instalacji systemu Windows" - wtedy pojawić powinien się screen, który wskaże na którym dysku Windows był zainstalowany i wtedy naciskasz R.

Zainstaluje ci/odświeży pliki systemowe zachowując wszystkie dane, jakie miałeś na dysku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytalem uwaznie, tak wiem ze konsola jest wczesniej, ale pozniej wlasnie nie mam juz opcji naprawy, tylko nowa instalacja. win xp sciagniety z neta oczywiscie. mam teraz taki problem ze zaczalem nowa instalacje (bez formatu, w innej lokalizacji niz poprzednia wersja windowsow) i chce ja przerwac. czy mozna jakos przerwac instalacje, zeby po restarcie za kazdym razem komputer nie kontynuowal instalacji tylko odpalal windowsy ktore juz sa zainstalowane?

a druga sprawa to podlaczylem dysk do innego komputera zeby sobie przegrac wazne dokumenty, ale nie moge otworzyc foldera my documents. mialem zalozone haslo przy wchodzeniu do windowsa. ale teraz nie pyta mnie o haslo tylko wyswietla sie access denied. jak moge przegrac cos z tego folderu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi