pebe2006 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Mam windows XP. Po wlaczeniu komputera pojawia mi sie komunikat "NTLDR is missing.". Czytalem o tym problemie i znalazlem rozwiazanie, ktorym jest skopiowanie 2 plikow z plyty instalacyjnej XP: NTLDR NTDETECT.COM na dysk C: przy pomocy Recovery Console. Zrobilem tak lecz po restarcie problem sie powtarza, windows sie nie odpala tylko pojawia sie ten sam komunikat. Bardzo prosze o rady jak sobie z tym poradzic, bez uzycia slow typu "format":) Mam zbyt wiele dokumentow na C ktorych nie moge stracic. Z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:zupa:. Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Mam windows XP. Po wlaczeniu komputera pojawia mi sie komunikat "NTLDR is missing.". Mam zbyt wiele dokumentow na C ktorych nie moge stracic. Z gory dzieki. najlepiej odświeżyć instalację Windy poprzez wybranie opcji R Napraw bieżąca instalację. Po załadowaniu się plików jest pierwszy screen, na którym klikasz ENTER (Dalej). "czytasz/akceptujesz" EULA (licencja) przez naciśnięcie F8. Chwilę później "instalator skanuje dysk w poszukiwaniu wcześniejszych instalacji systemu Windows" - wtedy pojawić powinien się screen, który wskaże na którym dysku Windows był zainstalowany i wtedy naciskasz R. Zainstaluje ci/odświeży pliki systemowe zachowując wszystkie dane, jakie miałeś na dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pebe2006 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 probowalem tak zrobic ale nie bylo opcji naprawy, tylko nowa instalacja, ewentualnie naprawa przy pomocy konsoli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 To ciekawe. Może skombinuj inną wersję systemu XP, bo ta najwyraźniej jest piracka... ;] A tak poważnie, to naprawa przy pomocy konsoli jest dużo wcześniej. Nie czytałeś uważnie lub j.w... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pebe2006 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 czytalem uwaznie, tak wiem ze konsola jest wczesniej, ale pozniej wlasnie nie mam juz opcji naprawy, tylko nowa instalacja. win xp sciagniety z neta oczywiscie. mam teraz taki problem ze zaczalem nowa instalacje (bez formatu, w innej lokalizacji niz poprzednia wersja windowsow) i chce ja przerwac. czy mozna jakos przerwac instalacje, zeby po restarcie za kazdym razem komputer nie kontynuowal instalacji tylko odpalal windowsy ktore juz sa zainstalowane? a druga sprawa to podlaczylem dysk do innego komputera zeby sobie przegrac wazne dokumenty, ale nie moge otworzyc foldera my documents. mialem zalozone haslo przy wchodzeniu do windowsa. ale teraz nie pyta mnie o haslo tylko wyswietla sie access denied. jak moge przegrac cos z tego folderu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Musisz na innym kompie zalogować się na jakieś konto z uprawnieniami administratora i ustawić go jako właściciela plików. Wtedy będziesz mógł je skopiować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 win xp sciagniety z neta oczywiscie.Jak mam to rozumiec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Jak mam to rozumiec? No, chyba dosłownie... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...