angel8312 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) Hej jak mogę wyczyścić klawiaturę po zalaniu sokiem wszystko działa tylko wszystkie klawisze mi się kleją i trudno się pisze! jak można ją wyciągnąc? mam notebooka Toshiba Satellite A300D TO JUŻ NIE AKTUALNE :D Edytowane 23 Czerwca 2009 przez angel8312 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zapewne tak jak we wszystkich innych klawiaturach - podważasz np. pilnikiem do paznokci. Ręki sobie jednak uciąć nie dam. Spróbuj na klawiszu, którego najmniej używasz - np prawy Ctrl czy coś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Jeżeli to nie poskutkuje, to wziąłbym jakąś szczoteczkę do zębów, nawilżyłbym i przecierał szpary między klawiszami, aż soczek się rozpuści. Chwilę się namachasz, ale powinno zejść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Jeśli dasz rade wyciągnąć same przyciski bez żadnych blaszek, to zrób zdjęcie (aby potem dobrze poukładać) i wyciągaj. Potem ciepła woda i myjesz. Jeśli nie chcesz wyciągać, to przeczyść wilgotną szmatką, tylko uważaj żeby pomiędzy klawisze woda się nie wlewała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angel8312 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) klawisze może i się da wyciągnąć ale boję się że coś połamię, a szmatką już przecierałam i w tych szczelinach między klawiszami też Edytowane 19 Czerwca 2009 przez angel8312 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) zielona taśma to taśma sygnałowa możesz ją wyciągnąć i tak wyjmuje się klawiaturę w najgorszym wypadku klawiaturę można dokupić na allegro proponuję ją wyciągnąć z dala od laptopa, żeby nie pogorszyć sytuacji to co piszą poprzednicy woła o pomstę do nieba - pilniczek?(zostawcie go dla kobiet) do podważania używa się zapałek, lub wykałaczek - drewno jest miękkie i nie pozostawia śladów, to co się ułamie można wydmuchać spręzonym powietrzem drewno dobrze balansuje silę, najpier samo się złamie nim coś uszkodzi zamiennikiem mogą być stare karty kredytowe-telefoniczne jeżeli powyjmujesz wszystkie przysciski to plastik oczywście można wymyć w płynie do naczyń i osuszyć żeby nie przyszło Ci myś wodą całej płyty klawiatury, w której są mikrostyki - do tego tylko patyczki do uszy nasączone spirytusem z polmosu :rolleyes: - szybko paruje lub specjalnymi sprayem dostępnymi w sklepach z elektroniką na bazie destylacji soków owocowych - takiej metody również możesz użyć jeżeli nie uda Ci się jej rozebrać - trzeba jednak dobierać jej ostrożnie, żeby nie usunąć napisów z przycisków czyli kolejno - demontujesz klawisze myjesz w ciepłej wodzie z płynem podstawę klawiatury odkażasz spirytem Edytowane 19 Czerwca 2009 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 to co piszą poprzednicy woła o pomstę do nieba - pilniczek?(zostawcie go dla kobiet)1. Autorem tematu jest kobieta (gdybyś to przegapił). 2. Klawiatura to klawiatura. Podważasz i wyciągasz klawisze. Tylko w niektórych przypadkach konstrukcja utrudnia ich bezstresowe założenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) 1. Autorem tematu jest kobieta (gdybyś to przegapił). a po czym to wnosisz ?- może jako moderator widzisz więcej danych rejestracyjnych. bo ani angel ani końcówki zdań na to jednoznacznie nie wskazują. to kim jesteś angel8312 ? k czy m ? :rolleyes: Edytowane 19 Czerwca 2009 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 a po czym to wnosisz ?- może jako moderator widzisz więcej danych rejestracyjnych. bo ani angel ani końcówki zdań na to jednoznacznie nie wskazują.Czyżby? klawisze może i się da wyciągnąć ale boję się że coś połamię, a szmatką już przecierałam i w tych szczelinach między klawiszami też Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adamuss13 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) I taka rada na przyszłość nad laptopem jedź i pij tylko gdy zagraża to twojemu życiu :>, lepiej odejść na te 5-10 minut i nie narażać sprzętu na uszkodzenie (teraz akurat szczęście, że nic się nie popsuło). Edytowane 19 Czerwca 2009 przez Adamuss13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angel8312 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 co do mojej płci hehe to jestem KOBIETĄ zreszta wystarczyło wejść na mój profil hehe Klawiaturę udało mi się ściągnąć i niestety nie wystarczyło podważyć pilniczkiem! Od spodu pod baterią są 3 śrubki które mocują listwę ochronną,po ściągnięciu listwy trzeba odkręcić jeszcze 2 śrubki i wtedy delikatnie wyciągnąć klawiaturę he może dlatego że była tak zamocowana nie zalało mi sie nic w środku :rolleyes: troszke przeczyściłam ale problem dalej istnieje (klawisze się kleją jak komputer się nagrzewa) może te sprężone powietrze pomoże dam znać co i jak, a narazie dzięki chłopaki za zainteresowanie moim problemem i rady :smile2: pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Hmm... Ale ja wyraźnie napisałem, że podważać pilniczkiem klawisze a nie klawiaturę. Wyciągamy każdy klawisz i chlup go do wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angel8312 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Witam no więc wyjełam wszystkie klawisze i je umyłam a resztę przetarłam wilgotną szmatką i jak narazie jest ok tylko spacja mi jakoś troszkę szwankuje ale nad tym jeszcze popracuję pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...