Avandrel Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 o jakby ktoś miał jakić cynk i chciał się pochwalić to byłbym wdzięczny. Mnie interesują z małopolski. P.S - żebyście nie myśleli że chce iść na łatwiznę albo coś.... ja poprostu potrzebuję więcej czasu na modowanie kompa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 o jakby ktoś miał jakić cynk i chciał się pochwalić to byłbym wdzięczny. Mnie interesują z małopolski. P.S - żebyście nie myśleli że chce iść na łatwiznę albo coś.... ja poprostu potrzebuję więcej czasu na modowanie kompa ;) taa uważaj bo jeszcze ci ktoś da pytania, zresztą jakby je ktos naprawde miał to by to dobrze ukrył a niechwalił się tym i to nadodatek na forum :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 do stracenia nic nie mam ;) a miejsc na potencjalne przecieki jest dość dużo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikyo Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 <SARKAZM> UWAGA PODAJE TEGOROCZNE TEMATY Z POLSKIEGO NA MATURE: 1. Jeden z rezyserow wyznal: "Jako osoba obdarzona przywilejem dostepu do mediow czuje sie gleboko odpowiedzialny za tragiczny stan swiata." - Odwolujac sie do wybranych tekstow kultury, wyraz swoj poglad na temat odpowiedzialnosci artysty. 2. Ludzie wolni, ludzie zniewoleni - o ktorych bohaterach literackich moglbys tak powiedziec? Uzasadnij, odwolujac sie do wybranych kreacji. 3. Analizuja i interpretujac wiersze: fragment "Trenu XIX" Jana Kochanowskiego i "Bagaz" Wislawy Szymborskiej porownaj funkcje motywu smierci dziecka w tych utworach lub przeanalizuj i zinterpretuj wiersz "Bagaz" Wislawy Szymborskiej. </SARKAZM> Jak mozna byc na tyle naiwnym zeby liczyc ze ktos poda tutaj tematy ??? 8O 8O 8O Ludzie, litosci !!! :wink: P.S. Tak naprawde to sa to przykladowe tematy z Rzeczpospolitej. (jakby ktos uwierzyl ze sa prawdziwe :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 co do podawania tematów to myślę że tutaj to jedno z lepszych miejsc... bo żadni nauczyciele itd. Tu nie zagląda. W zeszłym roku pytania na próbną były w necie i umnie w szkole dyrektor jak zobaczył to zarządził zmiane pytań ;) - w 10 min poloniści wymyślili inne zestawy. Jeżeli ktoś uważa że topic jest naiwny (troszkę napewno ;) ) to niech tu nie zagląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 próbna, probną. Moja polonistka sama rzucała taaakie aluzje ze kazdy i tak wiedzial mniej wiecej jakie beda tematy na probnej. Ale na prawdziwej :) to raczej malo prawdopodobne zebys sie dowiedzial :]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Ja mam tematy na probna mature. To są pewniaki: 1. Wpływ literatury polskich poetow na rozwoj telefonii komorkowej a azji mniejszej. Uzasadnij nawiazujac do wybranych utworow 2. Patriotyzm w romantyzmie jako przyczyna uzaleznienia od Metanabolu wsrod mlodziezy. Przedstaw problem na podsatwie kordiana i Konrada Wallenroda 3. Wykaż parabolicznoć i alegoryczność utworu "Koń" slawnego futurysty. Wskaż związki stylistyczne, uzasadnij ich uzycie i pochodzenie. Szczególny nacisk połóż na pleonazmy, homonimy i oksymorony treść wiersza (autentyczna): pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj pata taj prr Mam jeszcze z historii: 1. Wskaż domniemany wpły telefonii komorkowej na przebieg powstania listopadowego. Uwzglednij plan miasta, zasieg nadajnikow i zaproponuj jak mogłoby wyglądac powstanie gdyby ERA GSM udostępniła GPRS w XIX w. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 http://matura.fstation.com/ to jest dobre :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 Tam jest jakies przeklamanie wcale nie 4 dni tylko 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 LOL kto by ci dal pytania :lol: byl nawet taki polski film o tym Fuks chyba nie pamietam dobrze wlasnie o wykradaniu pytan, zoorganizuj kumpli i jestes ustawiony :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 "to my" chyba tam bylo o wykradaniu pytan :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 211.230.234.14/t@ggED/-== BY ==-/[s][z][y][m][o][n]/FOR/m4+uRzY5ci/ENJOY/sciagi tutaj macie sciagi z polaka :) po odkompresoawniu 50 Mb. Naservie nie dalo sie zrobic tagga :] wiec do katalogu mozna wejsc po kolei nie trzeb acalej sciezki wpisyawc. Jest tam tez historia...miloego sciagania :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 ".../FOR/m4+uRzY5ci/..." Widze ze powstala jakas nowa grupa "Maturzysci" i chcac nie chcac jestem jej members'em :) Co do pytania to mam jedno na 100% pewne: " ...What this bitches want from my nigga ???" . Jako pytanie ponadczasowe. Omow motyw niggas'a w literaturze antycznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 <SARKAZM> UWAGA PODAJE TEGOROCZNE TEMATY Z POLSKIEGO NA MATURE: 1. Jeden z rezyserow wyznal: "Jako osoba obdarzona przywilejem dostepu do mediow czuje sie gleboko odpowiedzialny za tragiczny stan swiata." - Odwolujac sie do wybranych tekstow kultury, wyraz swoj poglad na temat odpowiedzialnosci artysty. 2. Ludzie wolni, ludzie zniewoleni - o ktorych bohaterach literackich moglbys tak powiedziec? Uzasadnij, odwolujac sie do wybranych kreacji. 3. Analizuja i interpretujac wiersze: fragment "Trenu XIX" Jana Kochanowskiego i "Bagaz" Wislawy Szymborskiej porownaj funkcje motywu smierci dziecka w tych utworach lub przeanalizuj i zinterpretuj wiersz "Bagaz" Wislawy Szymborskiej. </SARKAZM> Jak mozna byc na tyle naiwnym zeby liczyc ze ktos poda tutaj tematy ??? 8O 8O 8O Ludzie, litosci !!! :wink: P.S. Tak naprawde to sa to przykladowe tematy z Rzeczpospolitej. (jakby ktos uwierzyl ze sa prawdziwe :lol: ) Nikyo nie rob se jaj z powaznych :D ludzi. Sam bys chcial znac tematy. A do mnie pewne przecieki dotarly.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikyo Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 A do mnie pewne przecieki dotarly....Jak przecieki, to proponuje Panorame Firm pod haslem HYDRAULICY :D A tematy jasne ze bym chcial, ale zeby nie bylo na forum to proponuje przez PM 8) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 a kto nie chcialby znac tematow?? raka do gory, nie widze chetnych :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 przecieki na małopolske (obstawiam że jakieś 5% szans) - szczęście, żydzi, cierpienie, apokalipsa - wiem że to duża rozbieżność ;) no ale może się coś sprawdzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 hehe, troche rozbiezne.... ;-) ja tam wolalem sie troche pouczyc (caly tydzien po 10-12h dziennie...) Damy rade!!!!! ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 tak czy siak. Powodzenia wzsystkm jutro :]. Daw dni, a potem to juz beduize z gorki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 "Where is my bitches ?" Omow chierarchie wartosci na podstawie poematu HOW HIGH i powiedz co autor chcial przez to powiedziec ? Ps. to jest pytanie na 6+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernieball Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 ja wam powiem ze na Mazurach NIE bedzie nic o miłosci !!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...