voo Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 no nie wiem czy taki cichy :wink: albo mi sie trefny POSLUCHAJ[/url] 290kb, mic 5cm od wiatraka. oooooo ku#$%wa 8O toz to mala suszarka/odkurzacz :wink: Na marginesie; dziwny ten stukot :roll: troche bez sensu jesli tak w kazdym rzezi :roll: PS: te temperaturki ktore podales wyzej to przy podkreconym procu? otwarta buda ?(jak juz wlozyles te bebechy :wink: ) Jak w koncu dojdzie do mnie przesylka to napisze jakie temp osiagam na FRII + ta turbosprezarka :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 te temperatury to byly w nocy przy otwartym oknie, proc na 2088. w tym momencie w idle jest 42, buda zamknieta, jeden wiatrak na 7v, ale z przeszkodami, kable, dziurki na wywiewie, tasmy, na wysokosci gpu, wiec tak jakby go nie bylo :D dobra, pogrzalem chwilke, doszlo do 45 i nie chce wiecej. buda zamknieta, okna zamkniete :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagger Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Mam V11 - na razie czeka na nowa płyte :) Testowałem jego głosnosc koło obudowy na podłodze :) bez zdejmowania grilla itp. Co do hałasu to sie zgodze ale tylko najwyzszych obrotach - odkurzacz nie da sie wytrzymac ( ciezko mi było wyrobic te pare sekund do zamkniecia Windy ) - ale power ma - wymiótł mi wszystkie kurze z okolicy kompa :) Ponizej połowy obrotów ( ma płynna regulacje ) jest prawie niesłyszalny nawet w takich warunkach (napewno nie bedzie głosniejszy od zasilacza)- na najmniejszej predkosci ( chyba 1300 ) nie słychac go wcale Zadnego stukotu nie zauwazyłem. Fakt ze stał na równej powierzchni i nie było rezonowania obudowy ani wibracji płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 moj stuka gdziekolwiek by nie byl :? moze sie musze przejechac do sklepu i posluchac innych ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voo Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 moj stuka gdziekolwiek by nie byl :? moze sie musze przejechac do sklepu i posluchac innych ... wszystkie tak brzecza, to samo jest u mnie... chyba jest to jeszcze bardziej denerwujace od takiego zwyklego chalasu generowanego przez wiatraki :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 wszystkie tak brzecza, to samo jest u mnie... chyba jest to jeszcze bardziej denerwujace od takiego zwyklego chalasu generowanego przez wiatraki :evil:no to (_._) :? czyli smartfan2 laduje w pudelku na szafie i tam bedzie grzecznie siedzial :twisted: thx 4 info :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_emak Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Co do jakosci polerki spodu radiatora mozna miec wiele zastrzerzen. Coolermaster robi to znacznie lepiej. Bez dodatkowego polerowania we wlasnym zakresie sie nie obejdzie. No i ten dziwny stukot z wentylatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 cholera umnie temperatura 52stopnie config 1700+@2100+ a7v 133a przeciąg w budzie 2700obr v11 a w stresie to nawet boje się sprawdzać temp. (przy 2700 też jest głośny :(, przynajmniej ja go słysze , problem ten nie wystepował w dragon orbie 3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 52stopnie 1700+@2100+ przeciąg w budzie musze powiedziec ze fatalnie :? u mnie slabo wentylowana buda i bylo lepiej. teraz mam normalny wiatrak @ 12V, ~2080Mhz i max 53° Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 ostatni raz kupiłem takiego drogiego wentyla na procka, podejzewam że na marnym Titanie miał bym podobny wynik a cena eh szlak mnie trafia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 no nie wiem czy taki cichy :wink: albo mi sie trefny trafil czy co :? imho jest sterowany impulsami (pwm) i przy niskich obrotach po prostu 'stuka', przy wyzszych juz jednorodnie wyje :D co jak co, ale przedmuch ma niezly :P :arrow: POSLUCHAJ 290kb, mic 5cm od wiatraka. tu widac ten stukot na niskich czestotliwosciach :) ma ktos takiego fana ? czy tez tak stuka ? pozdrawiam a jak zdjales grill to wkreciles srubki z powrotem? czy wentylator sie trzymal tylko na slowo honoru radiatora? u mnie tak stukal wentyl o obudowe v7+, poki nie wkrecilem tych powalonych srubek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 20 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2003 a jak zdjales grill to wkreciles srubki z powrotem? czy wentylator sie trzymal tylko na slowo honoru radiatora? u mnie tak stukal wentyl o obudowe v7+, poki nie wkrecilem tych powalonych srubek.zawsze i wszedzie. ze srubkami i bez :? jak sie trzyma w rece to czuc ten stukot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Stukot jest i pewnie będzie ale cooler wart swojej ceny . Ja np. przy 3500 obr. mam temp w idle 37 st. A proc jak w podpisie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Stukot jest i pewnie będzie ale cooler wart swojej ceny . Ja np. przy 3500 obr. mam temp w idle 37 st. A proc jak w podpisie . ale jak dlugo wytrzymasz z tym traktorkiem ? :wink: ja przy nim wyciagnalem 2300mhz i nawet ladnie chodzil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Mam zasilacz codegena 300 W chodzcy ja stary star i przyzwyczaiłem sie . Ja przy takim chałasie zasypiam bez problemu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 Mam zasilacz codegena 300 W chodzcy ja stary star i przyzwyczaiłem sie . Ja przy takim chałasie zasypiam bez problemu . ja tez zasne przy wszystkim, najlepiej przy kompie i muzie :D po prostu po taakiej cenie to spodziewalem sie czegos wiecej :) wiatrak moze sprzedam, zostawie sobie niezly radiator i tak to sie skonczy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 24 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2003 Stukot jest i pewnie będzie ale cooler wart swojej ceny . Ja np. przy 3500 obr. mam temp w idle 37 st. A proc jak w podpisie . jak nie zobacze nie uwierze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagger Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Widze ze Ducting Mod jest wreszcie w Polsce dostępny http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=80&gg=76&id=173 Używał tego ktoś ? I jaki to ma wpływ na głośność np. takiego V 11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Widze ze Ducting Mod jest wreszcie w Polsce dostępny Używał tego ktoś ? I jaki to ma wpływ na głośność np. takiego V 11 nie wiem czy duzo pomoze, tutaj to sam wentyl glosno chodzi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 A na ile wiarygodne sa testy z benchmark.pl ? bo jest wiarygodfne to wsyzstko przemawia za tym, ze Tt sie nie postaral, skoro stary zalman w dodatku AlCu jest tak samo dobry jak Tt na maks obrotach, a cichszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenit Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Właśnie złożyłem zamówienie w 4max.com na Ducting moda jutro prawdopodobnie będę miał to w domu wiec się okaże, co to jest warte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Fajniem, fajnie . Jak zrobisz testy do odrazu żucaj je na na forum, ciekawe czy ten Ducting mod da coś ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Mam V11 od jakichs 3 miesiecy, zabawilem sie w modyfikacje aby zmniejszyc terkotanie i wyciszyc wentylator... 1. Wymiana grilla na zwykly (spadek glosnosci o conajmniej 30%) 2. Zamontowanie gumowych podkladek pod grillem i pomiedzy wiatrakiem a korpusem oslony radiatora, aby odizolowac wentylator od czesci ktore mogly wzmacniac rezonans... (wyeliminowanie terkotania o mniej wiecej 60%) Pomoglo ale jak dla mnie wiatrak i tak byl za glosny... wiec poszedlem dalej... 3. Wymiana wentylatora na NOISEBLOCKER'a ULTRA SILENT S4... no i tutaj juz mamy TO o co sie rozchodzilo... 32dB/A przy 75 metrach szesciennych pompowanego powietrza to je ono! W praktyce nie wykorzystuje nawet polowy wydajnosci tego wentylatora, utrzymujac A1700@2600 - 2158MHz na 48/52 stopnie idle/load i glosnosci okolo 22-25dB/A... Nastepna rzecza bedzie dokupienie DuctingMod'a i zamontowanie go w ten sposob aby ssal swierze powietrze z zewnatrz obudowy pompowane przez wentyl w jej boku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenit Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Dziś rano zastukał do mnie kurier z dostawa DUCTING MODA wiec się od razu zabrałem do montażu, co do temp nic się nie zmieniło natomiast wycie troszeczkę, lecz nie zacznie ucichło moim zdaniem nie warto było w to iwestować. Chyba zabiorę sie za solidna przeróbkę tego wentyla spod mam wyszlifowany i ściągnięty gril, ale powyżej 3700 RPM zaczyna na jednym poziomie wyć nic mi nie terkocze. Co mogę jeszcze zmienić by tak nie hałasował?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Dziś rano zastukał do mnie kurier z dostawa DUCTING MODA wiec się od razu zabrałem do montażu, co do temp nic się nie zmieniło natomiast wycie troszeczkę, lecz nie zacznie ucichło moim zdaniem nie warto było w to iwestować.nie, nie moge sie powstrzymac... ekhm : "a nie mowilem ?" :wink: szkoda kasy i tyle. juz lepiej przejsciowke 120 na 80 i fana 120 na 7v :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenit Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Pomoglo ale jak dla mnie wiatrak i tak byl za glosny... wiec poszedlem dalej... 3. Wymiana wentylatora na NOISEBLOCKER'a ULTRA SILENT S4... no i tutaj juz mamy TO o co sie rozchodzilo... 32dB/A przy 75 metrach szesciennych pompowanego powietrza to je ono! Jak mozesz to napisz mi gdzie moge kupic ten wentyl Noiseblocker Ultra Silent 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Noiseblockera kupisz tu: http://www.tuning.softmaster.pl/ Pare dni temu zamontowalem DuctingModa i powiem szczerze ze u mnie ten sprzet dziala tak jak powinien i jestem zadowolony, temperatura spadla na idle do 40 stopni i max 46 stopni na load, pozatym slychac ze chlodzenie pracuje zauwazalnie ciszej... Dodam jeszcze ze nie mam narazie wentylatora w boku obudowy wiec do chlodzenia uzywane jest powietrze ktore najpierw chlodzi 3 x HDD Barracuda wiec wtepnie juz dosyc mocno podgrzane... Podejrzewam ze po wstawieniu wentylatora z boku obudowy temperatura spadnie o dodatkowe 3-6 stopni... Jedyna rzecza ktora teraz slychac w kompie przy zamknietej obudowie jest wentylator na grafice :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenit Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Co o tym myślicie żeby to połączyć z V11 będzie wydajniejszy czy szkoda gotówki i czy to jest głośne? C-TU1 TUNEL DOPROW.POWIETRZE DO PROCESORA /80MM http://www.tuning.softmaster.pl/sklep.php?...ae5db8365972de1 Co do tego wentyla NOISEBLOCKER'a ULTRA SILENT S4... to nie mogę go na tej stronie w sklepie znaleźć pod jak on nazwa jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Za ta kase moge Ci zrobic 5 takich cudakow, daj sobie spokoj... na poczatku roku bawilem sie w cos takiego na wlasna reke, koszt zamknal sie w jakichs 10 zl za calosc projektu, wykorzystalem 50 cm rury do wyciagu kuchennego, 2 spalone wentylatory 80mm z ktorych usunalem wiatraki i silniki oraz przecialem je na pol aby moc z nich wykonac koncowki do rury, oraz 2 opaski zaciskowe, wygladalo to nawet ladniej jak oryginal na zdjeciu, efekt byl mizerny bo temperatura spadla tylko o 3 stopnie, ponadto rura buczala jak niezdrowa [gluteus maximus] (zawirowania powietrza). Lepszym i mniej kosztownym rozwiazaniem jest wyciecie otworu w boku obudowy i zamontowanie wentyla do nawiewania swierzego powietrza w okolice CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Noiseblockera znajdziesz w dziale WYCISZANIE... http://www.tuning.softmaster.pl/sklep.php?...44fc54fb59990c7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...